reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Nie przejmujcie się Grudnióweczki :-). Gabi i J@goda to stare wygi i psiapsióły jakich mało, wszędzie się odnajdą i gadają jak nakręcone ;-). Ale za to je właśnie lubię!!!

a przede wszystkim !!!!!!!!!!!! Wam Wszystkim GRATULUJĘ !!!!!!!

a Alfę może podniosę trochę na duchu mówiąc, że w lipcu 2004 zaszłam w ciążę i po 3 tygodniach niestety poroniłam. Potem czekałam na okres i się już nie doczekałam :-), bo już Kubuś rósł :-) (kolejny raz zaszłam w ciążę w sierpniu). Cykl po cyklu się udało :-D. Także trzymam kciuki!!!!

reklama
Hej,witam.Alfa to smutne forum Siostra mi pokazała (pisała tu kilka dni temu).Powinny tam zajrzeć również osoby,których to bezpośrednio nie dotknęło (no może nie na początku ciąży;-)),żeby bardziej zrozumieć,co przeżywają mamusie po stracie.Także podaj adres dalej:tak: I trzymaj się jakoś:-(
O widzę,że się majówki tu przeniosły;-) Szkoda,że tylko w roli podglądaczek:dry:
U nas dziś sądny dzień,czekamy na wyniki Mikołaja i się wyjaśni czy idziemy do szpitala:no: także proszę o kciuki.
A reszta proszę się nie zamartwiać na zapas.
Buziaki.Pa.

Cześć dziewczyny:happy: Właśnie wróciłam z usg , serduszko jest i bije jak dzwon :-) :tak: :-D a co do bóli jajników albo podbrzusza to wszystko ok pytałam się i tak ma być wiec nie martwcie się;-)

Czesz Dziewczynki :) Jak milo widziec ze forum sie powieksza;-) oby tak dalej!
Doticzka dziekuje za dobre wiadomosci :) strasznie sie denerwuje co do tych bolow,a Ty mnie uspokajasz. Ale ja tez slyszalam ze przy pierwszej ciazy tak moze byc. Takze musze byc dobrej mysli :)
Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i zycze milego dnia :-)

Czesc dziewczyny! To ja nastepna! We wtorek robilam tescik I wyszly dwie kreseczki! Na usg jescze nie bylam poczekam jescze az dzidzi podrosnie I bedzie mozna cos zobaczyc. Termin obliczylam sobie na 14 grudnia Dzidzia troche nie planowana ale oczywiscie sie cieszymy ze rodzinka sie powiekszy I nasza kochana coreczka bedzie miala rodzenstwo! Ja juz troche sie martwie jak sobie poradze z dwojka maluchow no I z pracy pewnie bede musiala zrezygnowac ale coz cos za cos! Jakos to bedzie!
Alfa- kochana nie przejmuje sie prosze, wiem co czujesz bo doslownie 4 miesiace temu tez poronilam, tak zupelnie niespodziewanie. Mialam dobrego lekarza- profesora ktory wszytko mi wytlumaczyl ze poronienia to naturalna sprawa I tak naprawde to co 4 ciaza jest poroniona, tylko czesto kobiety nie sa tego swiadomo bo mylsa ze to okres. Na ogol dzieje sie tak ze nastepuje jakis blad genetyczny ( w chromosomach) zarodka I organizm wtedy sam broni sie przed taka ciaza pozbywajac sie jej. nie mowie tego zeby straszyc inne dziewczyny bron Boze! ale po to zebys sie nie martwila ze cos nie tak z Toba, rownie dobrze w przyszlym cyklu mozesz znowu zajsc w ciaze, czego ci oczywiscie bardzo zycze! Wszytko bedzie dobrze! Zobaczysz!
A co do plamienia to jesli ono nastepuje jakies 7- 10 dni po zaplodnieniu to jest to zagniezdzanie sie jajeczka w macicy- mialam tak w drugiej I teraz tej ciazy. Co do objawow to jak na razie tez bole jajnikow tylko- nic wiecej…ale tez wiecej sie nie spodziewam bo pierwsza ciaze przeszlam perfekt- zero uciazliwych objawow no moze tylko zgaga pod koniec, ale to sie dalo przezyc..
Oj rozpisalam sie troche..ale obiecuje ze nie bede was mocno zameczac- niestety nie mam za duzo czasu na BB czego oczywiscie zaluje..
Pozdrawiam mocno brzuchatki!! :-) :-) :-) :-) :-)

Malvina gratulacje i ciesz sie ze do Nas dolaczylas, tym bardziej ze ja tez jestem z UK. Bedziemy mogly sobie podyskutowac co do lekarzy.

A wogole tak Dziewczyny nie uwazacie ze wczesne usg jest szkodliwe dla Dziecka? Ostatnio wpadlam na taki pomysl ale moja Mama mi go wyperswadowala,gdyz Jej lekarz powiedzial ze to jak przeswietnie. Czyli nie musi ale moze zaszkodzic ciazy.
Co o tym myslicie?

Hej belka! Gdzie mieszkasz?? Bo ja w polnocnowschodniej czesci- Walthamstow Central. I juz tu jednego dzidziusia urodzilam (jestem tu juz ponad 6 lat!!) wiec nie straszna mi anglia- z tym ze mialam to duze szczescie rodzic w prywatnej klinice wiec duzo ci o NHS nie powiem niestety ale jak masz jakies inne pytania to wal- postaram sie zawsze pomoc

Malvina ja nie mieszkam centralnie w Londynie. Mieszkam nad nim,nigdy nie chcialabym tam mieszkac,dla mnie to przeludnienie i za duzo religii. Mieszkam tu prawie rok,moj maz troche dluzej i to Nasze pierwsze dziecko. Ale po ostatniej wizycie u lekarza zauwazylam 2 rzeczy... Pierwsza to znieczulica,czekaja az do 12 tygodnia na cokolwiek. Nie trzeba sie u nich pojawiac co miesiac na rutynowe badania i zajmuje sie Toba jakas polozna ktora sie z Toba skontaktuje w przeciagu kilku tygodni. To chore! a drugie to akurat dobre ze wyrabiaja Ci karte,masz zadarmo apteke,dentyste...to jest dobre.
Nie chcialabym chodzic po jakis prywatnych lekarzach bo mam nadzieje ze to nie potrzebne,a zreszta od czego jest NHL?
Mam nadzieje ze bedziemy sie wspierac nawzajem i radzic...to znaczy ja Ciebie bo Ty juz drugi raz.
Powiedz dokuczaja mi bole jajnikow i podbrzusza czy to normalne przy pierwszej ciazy albo przy poczatkach ciazy?

reklama
Belka- a gdzie dokladnie mieszkacie bo my jestesmy obecnie na etapie szukania domu/mieszkania do kupna I tez chcemy wyniesc sie za Londyn bo tu to by nas w zyciu nie bylo stac. I myslimy o polnocy albo wschodzie- blizej morza. A jesli chodzi o opieke w NHS to po prostu musisz sie przyzwyczajic tak tu juz jest, inaczej niz w Polsce. Wydaje sie ze bardziej olewacko ale generalnie opieka jest lepsza, no na pewno moge ci zagwarantowac ze jak juz cos sie naprawde dzieje (czego ci oczywiscie nie zycze!) to wtedy robia wszystko co w ich mocy. Maja lepszy sprzet I nowoczesniejsze metody w porownaniu z polskimi szpitalami- wymadrzam sie tak bo mi tak ten profesor tlumaczyl- oczywiscie ja bronilam polskich lekarzy bo mysle ze sa lepiej wyksztalceni ale za to lapowkarze…wiec sie wyrownuje.Tutaj po prostu ciaze traktuje sie bardzo naturalnie- nie jako chorobe jak czasami w polsce- kobiety na ogol pracuja do ostatnich dni, sa aktywne, nie siedza zwolnieniach. Jest teraz nawet nowy projekt rzadowy zeby w ogole wyprowadzic porody ze szpitali, chca zeby kobiety rodzily w domu- uwazam to jednak za duzo przezsade w podejsciu do tematu...

Do góry