reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Soida jak wietrzysz pupcie to niczym wtedy jej nie smaruj, myj woda a jak juz wkladasz pieluszke to smaruj sudocremem.Jesli to nie pomoze to u nas w krytycznych sytuacjach pomoglo zasypywanie maka ziemniaczana zamisat smarowania;-)

A musze sie jeszcze pochwalic , ze dzis w nocy pierwszy raz udalo mi sie oszukac Toska smokiem:tak:Troche to trwalo ale nie odpuscilam bo o 24tej zjadl 150ml mleczka z 3 miarkami kaszki a o 3ciej sie obudzil znowu.
Ach no i jeszcze jedno ale to juz malo smieszne:baffled:Wczoraj jak ogladala go ta dr. ode mnie z pracy to powiedziala ,ze maly ma troche wysypki jak przy skazie i mam odstawic na tydzien caly nabial a potem powoli wprowadzac ale nadal bez kwasnych produktow mlecznych typu jogurt, ser,twarog itp.:zawstydzona/y::no:I co ja teraz bede jadla:crazy::confused::confused::confused:

reklama
:ninja2:aneczka a ja wogóle nie jem nabiału mleka i wogóle nic co ma chociaz odrobinke mleka
ostatnio zrobiłam sos jogurtowo-majonezowy dałam 2 łyzeczki jogurtu i mała taka miała jazde przez3 dni ze szok od tamtej pory zero wszystkiego mlecznego
a niepowiem ze nie mam ochoty na jogurcika:-:)-(

aneczka oprócz wedlin czasami dzemik jajka raz na tydzien i tylko tyle wiadomo ze paróweczki jakas kiełbaske bo niestety strasznie trzeba uwazac i nieduzo jest tego jedzenia beznabiałowego
na obiadki to praktycznie wszystko tylko tak:
-zupy gotuje warzywne i nie zaprawiam smietana tylko czasami zageszczam maka
-sosy równiez tylko zageszczam maka
mój jadłospis był bardzo ubogi i dlatego od poczatku wprowadzałam smażone na poczatku dusiłam a teraz normalmie smazone

nie jest tego za duzo ale musisz przebolec i oby to nie była skaza
pilnuj sie co jesz bo nawet czasami nie wiemy ze w danym produkcie jest mleko
a jezeli nie dasz rady bez mleka to mozesz pic sojowe ja nie pije bo jest dla mnie bleeee

hehe elcia znam ten ból bo ja też na diecie bezmlecznej na wszystko trzeba uważac nawet wasy nie można bo ma w składzie mleko w proszku ciężkie życie a też tęsknię za jogurcikiem:baffled:

aneczka na obiadek to same gotowane kurczak gotowany ziemniaczki i buraczki albo marchewka i tak codziennie, Kuba jest uczulony na pomidoryi wszystko co pomidorowe więc odpodaja wszelkie sosy pomidorowe i serowe oczywiście nie mówiąc o śmietanowych.

elcia dobrze że chociaż jajka możesz jeść bo ja nie i nie mogę zup na wywarach mięsnych i nie moge selera bo jego brzuch boli i wołowiny i ogórków kiszonych więc ogórkowa tez odpada tylko krupnik a ja go nienawidzę rosołu też nie moge i makaronu tez nie moge bo jajka są

zapomniałam dodac ze po pewnym czasie znudziły mi sie wedliny i na chleb i drugie danie robiłam pieczenie z chudej karkówi bo schab był za suchy a indyk sie rozpadał no i pasztety , nalesniki na wodzie

Hmm nieciekawie brzmia te diety:baffled:
Moj Antos ma tylko leciutka wysypke wiec ja narazie odstawiam tylko produkty typowo mleczne nie bede czytac skladow wszystkich produktow .No przynajmniej narazie a potem zobaczymy;-)

reklama
Łaaaaaaaa, Sylwia zaraziłaś mnie tym wirusem...
Od rana mam bliskie kontakty z muszlą klozetową i już po prostu wysiadam...
Głodna jestem jak cholera, ale to co zjem i tak w klo ląduje :zawstydzona/y:

Do góry