reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Ja jajka tez narazie odstawiam bo wiem ,ze sa mega uczulajace jesli chodzi o skaze.
A co do warzyw to ja jem tez gotowane brokuly i fasolke szparagowa a takze cukinie duszona a no i gdzies czytalam ,ze mozna salate i kapuste pekinska wiec to tez zajadam i malemu nic nie jest.Wprowadzalam to wszystko po trochu bo juz mialam wstret do buraczkow i marchewki;-)

Elciu tak sobie mysle ,ze moze Ty nie mozesz tylko tych kwasnych typu , twarog, sery, jogurty bo az dziwne ,zeby po jajkach malej nic nie bylo.Probowalas wprowadzac cos mlecznego?

no my juz po marchewie i nawt Kubus zjadł troche samego jabłuszka rochę się krzywił bo może za kwaśne ale zjadł ze 4 łyżeczki jabłka i 3 łyżeczki marchewki

DOBRA JA SIE ZMYWAM NA JAKIS CZAS BO TRZEBA TROCHE POSPRZATAĆ MĄŻ PRZYJDZIE I POWIE ŻE PRZEZ TEN KOMPUTER TO NIC NIE ROBIE TYLKO PIER..... DISZE TAKIE JEST MĘSKIE PODEJŚCIE ACH CI FACECI:baffled:

A ja to sie tak krece.Malego usypialam , troche obiadek robilam i teraz maly bryka na macie a ja znowu siedze;-)
Potem jak sie Witek obudzi to juz nie siade ani na chwile chyba ze obiad jesc;-)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Bo mój Tadeuszek dzisiaj i kilka dni temu ulał sobie dwie godziny po jedzeniu. Ale nie mlekiem tylko tak jakby samą wodą a nic nie pił oprócz mleka? Myślicie, że to może coś złego oznaczać? Bo ja nie wiem co mam o tym myśleć. I szczerze troszkę się niepokję. Bo gdyby ulał mleczkiem to nie ma problemu ale ulanie taką wodą to mnie troszkę zaniepokoiło.

Ja bylam 2 miesiace na diecie bezmlekowej, teraz juz powolutku wproadzamy rozne frykasy (typu lyzka smietany do zupy ;-)) i wysypki ani sladu. Choc sucha skora caly czas :zawstydzona/y:
W sumie to sie juz przyzwyczailam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ostatnio probowalam zjesc kanapke z maslem i mi nie smakowalo :szok::szok:
Co do pieczywa - my juz tylko ciemne jemy, tez w sumie zdrowe przyzwyczajenie :-D
Ale jesli chodzi o smazenie, ostre przyprawy czy jakis inny junk food od czasu do czasu to ja nie mam oporow, np pierwszy kawalek pizzy zejadlam jak Luki mial niespelna mieisiac. Maly znosi dzielnie moje zywieniowe fanaberie, a nawet jesli od czasu do czasu cos mu sie gorzej trawi to ja jestem zdania, ze powinien sie jak najszybciej przyzwyczajac do naszej diety.
hehe, z drugiej strony to dzieki Lukaszkowi nauczylam sie robic duszone mieso, zrazy etc

Co do pupy dzieki za rady!! Mam teraz w domu Bepanthen, mam nadzieje ze sobie poradzi z ta czerwonoscia :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Weroniczka, u nas takie ulewanie to niestety norma :wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Bylismy w tej sprawie u 3 lekarzy roznych w tym u jednego alergologa i nas uspokajali, ze niektore dzieci tak maja i z tego wyrastaja. I ze poki tyje sobie wesolo to nie ma co sie marwic,
Ale ja juz niekiedy sama nie wiem, juz 5 miesiac leci a on wciaz tak ulewa i ulewa :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry