reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Witam w ten paskudny deszczowy dzień!!

My tylko na chwilkę....
Jadę podrzucić młodego dziadkom a potem do pracy, ustalić kiedy mam wrócić i w ogóle co i jak:crazy:. Brrrr....aż nie chce mi się o tym myśleć....ale cóż zrobić??!!!:-(
Wiktor dziś przespał w nocy 12 godzin bez przerwy:szok::szok::szok: od 20 do 8 rano (tzn. dokarmiłam go przez sen ok.23) więc się wyspaliśmy:-).

Całuski dla Krzysia na 4 miesiące:-):-):-):-):-):-):-):-)

Agatko Słońce nie załamuj się...i na Darię przyjdzie pora tak jak na mojego Wiktora....nie chciał, nie chciał, aż w końcu przestałam go zmuszać i proszę....nadszedł taki dzień że wreszcie sam się nauczył tego zasypiania!!! Więc bądź spokojna...Daria to zdolna dziewczynka i wkrótce też będzie Ci sama usypiała:-):-);-);-)

Dobra, zmykam, bo mały sie obudził...papa

Witam się z Wami ja - wyrodna matka :sorry2:
A czemu wyrodna - moje kochane szkrabiątko obudziło się o pierwszej i zaczęło jak zwykle stękac i jęczeć - a mnie się taaaak strasznie nie chciało i pamiętam tylko że pomyśłałam : może zaśnie....hmmm no i obudziłam się o 5 Wiktor spał :sorry2:
Ech i takim to sposobem porządnie się dziś wyspałam, bo Wiktorek spał dzisiaj do 9.

Wszystkiego Naj Naj dla 4miesięcznych solenizantów !!! Buziaki

Witajcie Kochane :-)

Przede wszystkim serdeczne życzonka dla Krzysia Doty z okazji ukończenia 4 miesiąca i Szymonka Dady z okazji ukończenia 5 miesiąca :tak:
U nas znowu pochmurno, ale liczę na to, że będzie tak jak wczoraj i niedługo pokaże sie piękne słoneczko, już tam jakieś jego prześwity widać, więc a nóż widelec może się zaraz rozpogodzi ;-)

A czy Wszystkie Grudnióweczki używają tych osłonek na łózeczka? Bo ja jakoś chciałam tego uniknąć, ale teraz jak zostawiam małego w łózeczku to latam co chwila do niego jak jakieś dziwne dźwięki wydaje, bo nie wiem czy znowu nogi nie wsadził w szczebelki... Jeśli te osłonki działają to mu sprawię.Tylko czy to działa? Bo szkoda kasy wyrzucać jeśli nie...:confused:

Magdalenka - mnie sie już też raz "udało" przespać Jaśkowe marudzenie w nocy... Na pewno jeśli byłoby to coś ważnego( czyt. JESTEM GŁODNY!!!) to nie pozwoliłby Ci zasnąć, a tak to się uczy sam uspokajać:happy:

Normalnie dziewczyny jest tak zimno dzisiaj że cała się trzęsę. Brrrrr. A nawet sobie kawki zrobić nie mogę bo nie mam mleka a bez mleka nie wypiję:crazy::crazy::crazy: No i w ogóle jakiś taki ten dzisiejszy dzień do kitu.:no::no::no::no: Dobrze że chociaż Tadeuszek śpi sobie ładnie.

u nas tez deszcz pada:( wiec mamy siedzenie w domu , no nie licząc wyjazdu po damiana do szkoly...ale moze do 16 padac przestanie bo pozniej mlody ma trening i dobrze byloby zeby byl na nim bo niebawem ma egzamin na zołty pas:tak:

co do książek to u nas tez juz od dawna . jako ze mam starsze dziecko ktore juz tak przyzwyczaiło sie do wieczornego czytania, to jak tylko paweł ma dobry humor biore go wieczorem do pokoiku damiana no i czytam...i słucha bardzo uwaznie szczegolnie jak zmieniam ton glosu...a jak juz zaczne sie wyglupiac i nasladowac czyjes tam glosy to juz sie obaj tak hihrają ze az milo, poza tym od jakiegos czasu jako ze moj 1 klasista wciaz musi cwiczyc czytanie, bierze swoje stare kwadratowe ksiązeczki w twardych okladkach i co drugi, co trzeci dzien czyta pawełkowi....
a malemu kupilismy tez taka gumowa knigę ale narazie to tylko chce ją zjeść:-)

poza tym nadal boli mnie glowa i chyba musze łyknąc jakas tabletke:-(

Hej hej my już tez na nogach albbo dopiero ja na chwilkę bo ktoś tu stęka i kupsko idzzie chyba dam mu chwilę intymności niech sie ponapina :-):-):-)
u nas noc ok zasnął o 8 obudził sie o 3 zjadł ale niestety potem obudził sie znowu o 5 gotowy by zacząć dzien ale jakoś go przekonałam żeby jeszcze sobie pospał i spaliśmy do 10"30 oczywiście juz z mamusią w łóżeczku:-):-):-) 7 godzin przespanych to nasz rekord!!!!

Dzisiaj bardzo ładnie zjadł wszystkie leki podasję mu łyżeczka i strzykawką i o dziwo nawet nie pluł wczoraj wytrabił na wieczór 180 kaszy !!!!! to tez rekord dziś drugie podejście do marchewki muszę wyczaic dobry momęt na ten smakołyk bo wczoraj chyba był za bardzo najedzony

Buziaczki dla wszystkich 4miesięczniaków:-D:-D:-D

a co do książek ja tez czytam Kubusiowi Lampę alladyna siedzi na kolankach i ogląda obrazki słucha ale to długo nie trwa bo po kilku minutach sie już nudzi no cóż jak na początek to i to dobre

my rezygnujemy narazie ze spacerów niech się podkuruję bo w niedziele miesliśmy jechac na grila bo ma byc 20 stopni więc mały musi sie dobrze czuc

miłego dnia

Dziękujemy za buziaczki i życzenia, przesyłamy je także:tak::tak::-)
I dla Szymka buziak!!! to juz 5 miesięcy:tak:

Ja książeczki czytam odkąd mały wyszedł ze mną ze szpitala...ale u mnie to zboczenie zawodowe;-):-D.
Codziennie po porannej drzemce czytam małemu Kubusia Puchatka i pokazuje mu obrazki. polecam bardzo te książeczki...fajnie można zmieniać intonacje, zmieniać głos..Mój Krzys tak wtedy się ze mnie śmieje....:-)

reklama
Widze, ze parszywa pogoda sie wszystkim udziela :baffled::baffled:

Agnieszka, super zdjecie z ksiazeczka!!
U nas Lukasz co prawda slucha jak mu sie czyta, ale o samodzielnej lekturze nie ma mowy :-D:-) A w ogole jakie ksiazki czytacie?? U nas teraz leci "Pani Tycia Myszka".
Poza tym codziennie B. z nim oglada 10 minut "Bylo sobie zycie" albo "Byl sobie czlowiek" :-) Lukasz macha rekami jak opetany i sie zasmiewa, a B. mu tlumaczy, w jakiej czesci ciala wlasnie sie znajduja hehehe

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego dla Krzysia i Szymona z okazji okraglych miesiaczkow!!

U nas niestety znowu mamy lozeczkowy kryzys. Luki nie chce sam zasypiac :-:)-:)-( Wszystko sie zaczelo od tego, ze nie chce smoczka - czy to w dzien, czy to w nocy. Pluje nim na wszystkie strony. A bez smoczka trudno mu sie wyciszyc :-:)-( Lezy w lozeczku i walczy z misiem, az w koncu sie wkurza :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Co prawda w koncu zasnal sam, ale zajelo mu to z godzine grrrrrrrrrr
Na dodatek dzis po 1 obudzily go baki - co go uspokajalam, to znowu bak i znowu pobudka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Skonczylo sie na tym, ze po 2 podalam mu Bobotic i zasnal juz do rana. Wczoraj bylo to samo. Martwie sie tym jego brzuszkiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry