reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

sylwia , ja tez mysle zebys dawala cycusia oprocz butli, moze po prostu zamiast soczkow , i tak to mleczko niebawem zrobi sie mniej wartosciowe jak zaczniesz karmic zadziej, no ale zawsze to cos, moze probuj lączyc tak jak pisala aneczka:tak:

a u nas pochmurno sie zrobilo, mialam isc na spacer tzn piechotką z damianem do dentysty..ale to dosc spory kawalek i balam sie ze zacznie padac wiec zaraz jedziemy autkiem.no ale na szcescie to juz ostatnia wizyta leczenia ząbkow, a na kolejnej juz bedzie mial robiony odcisk na aparat taki na noc bo ma zgryz "krzyzowy":szok: generalnie poki co nie jest to widoczna za bardzo wada ale z wiekiem moze stac sie widoczna wiec dlatego musi miec ten aparat ktory kosztuje....UWAGA....1000pln:szok::wściekła/y::angry:
no ale co zrobic...tu akurat nie ma co sie zastanawiac...
\
echhh

a maly dzis do poludnia byl cudny, taki grzeczny i wogole pozniej marudzil i w koncu spi:tak:
bylam tez dzis u pediatry bo juz mnie wkurza ten katar...pawel ma go od 2 tygodni ale nic mu nie leci z nosa tylko wieczorem jak je butle to normalnie nie moze oddychac tak mu tam przeszkadza wszystko.
no i oczywiscie stala dniagnoza ze to katar typowo alergiczny:wściekła/y: bo osluchowo maly jest zdrowy, rozwija sie prawidlowo itp itd....
podobno teraz wszystko pyli wiec alergicy maja przewalone... a pawel jest za maly na jakiekolwiek badania pod tym kątem, tak wiec dostal 4 krople zyrtek dziennie i dikortinef do noska.

pytalam raz jeszcze o mleko 2 i po raz drugi powiedzial ze teraz daje sie jak dziecko skonczy 6 miesiecy.

na pobudki nocne niestety nie ma lekarstwa:-) a szkoda;-) po prostu niektore dzieci tak mają.... powiedzial zebym za tydzien wprowadzila zupki i wtedy moze maly zacznie sie przestawiac bo taki posilek zupka plus deserek - jakies owoce, zastepuje tak jakby poltora posilku mlecznego.

echh no zobaczymy

reklama
Hej dziewczyny !!! wracamy i my na chwilę

od razu przejdę do Ann bo ja tyeż nie moge tak go ominąć strasznie mi przykro że masz taką sytuację zgadzam się oczywiście z dziewczynami że nie można pozwolić siebie i dziecko krzywidzić ale odejście to też krzywda i matki i dziecka. Wiem że to nie łatwe tak zadecydować po prostu odchodzę nawet na chwilę nawet dla przestrogi wiem bo sama przez to przechodziłam Ja nie odważyłam sie odejść walczyłam o swój związek namówiłam mojego męża na wizytę u terapeuty rodzinnego ciążko było ale sie udało dużo tam rozmawialiśmy i robiliśmy różne ćwiczenia np pisaliśmy na karteczkach co nas w sobie denerwuje co byśmy chcieli w sobie nawzajem zmienić a co w sobie kochamy pomogło okazało soie że jednak jest wiuęcej tych kochanych karteczek i teraz jak sie kłócimy to czytamy sobie te karteczki czasami dopisujemy nowe do różnych kategorii . Wiem że prawie wszystkie wyobrażają sobie ze jak będzie dziecko to będzie cudownie jak z reklamy rodzina biegająca uśmiechniąta po plaży ale deziecko to też chrzest bojowy dla rodziny i trzeba czasem bardzo sie starac żeby przeżyc mam nadziję że znajdziesz w sobie siłę żeby walczyć o rodzinę (przynajmniej nie będziesz miała do siebie kiedyś wyrzutów) i jeszcze będziecie biegac boso po plaży

a teraz coś o nas wczoraj Kuba zjadł pierwszy raz 120 mleka z jedną łyżką kaszy jabłkowej i była tylko jedna słowem JEDNA pobudka w nocy o 1 (zjadł o 8 ) i obudxził się o 6;30 zjadł i poszedł w kime do 11 a właśnie przed chwilą zjadł marchewkę tak ok 1.5 łyżeczki to chyba nieżle jak na pierwszy raz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a poza tym to witam wszystkie babeczki w ten słoneczny dzinek:-):-):-)

Witajcie Dziewczynki :-)
Do nas po pochmurnym poranku zawitało piekne Słoneczko :-)

Oliwko wszystkiego co najlepsze z okazji swojego 4 miesiąca:-)

Laseczki jeśli chodzi o wzmożony apetyt to nie martwcie się, ja mam tak samo, tylko, że u mnie jest apetyt tylko na parówki i na jeszcze jedną rzecz, ale nie powiem jaką ;-):-p
Tak więc korzystając z tego, że Młody śpi lecę do lodówki, pałaszować parówki ;-)

Viki heheh no rzeczywiście właśnie sie zachmurzyło
ja też mam ten sam problem nospoowy z kubą u niego dochodzi jeszcze kaszel bo wydzielina z nosa drażni mu gardło i rano barzo kaszle tragedia znowu dziś idziemy do lekarza :angry::angry::angry:

Sylwia polecam butelki i smoczki tommee tippee które mają smoczek podobny do piersi więc podobnie dziecko chwyta też jest aktywne ssanie bo smoczek zachowuje sie tak jak sutek Kubuś na zminę je z piersi i z butelki i nie odrzuca ani butli ani cyca więc chyba coś w tym jest

ja tylko na szybko sie wtrace ze ja mam smoczi aventa ale mialam tez tommy te o ktorych pisze grzechotka i mnie wkurzaly bo jak Gajunia ssala to bokami jej lecialo. no i teraz karmi ja aventami i ciagle daje raz dziennie tylko rano piers chociaz watpie czy tam jeszcze cos jest :))
ale radze ci tak jak paula to znaczy ja na poczatku zawsze oferowalam piers a pozniej butle.

Ok.Sprobuje robic tak jak mowicie. Dzieki dziewczynki:-):-)
Tylko powidzcie mi jeszcze co mam zrobic jak po piersi On juz nie bedzie chcial butli? Zostawic Go tak, czy wmusic w Niego to mleko?

ja uwazam ze nie powinno sie zmuszac. jak nawet bedzie najedzony na chwile to jak zglodnieje bedzie plakal. tak mi sie wydaje, chociaz ja wprowadzilam stale pory karmienia. ale Gajunia np na ogol zjada 210ml na obiad a dzis tylko 180ml i trudno widocznie nie ma ochoty a dopoki nie wyglada na chora to mi sie wydaje ze nie ma czym sie martwic.

reklama
Do góry