reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dziewczynki, dzięki za pocieszenie, ale tęsknić i tak będę:-(. Całe szczęście, że mam Was, bo na pewno trochę mniej:-D. Ale cóż....Ł zmienił od dzisiaj pracę i teraz taki będzie każdy poniedziałek (wyjazd w trasę na 5 dni), ale cóż....zawsze nienawidziłam poniedziałków:crazy:.
I do tego nadal zdycham....zaczęłam wczoraj zażywać tabletki anty więc mam nadzieję że już następny @ będę lepiej znosić:baffled:.
A do tego Wiktor tak marudzi, że szok!!!
Teraz całe szczęście śpi (złote dziecko - zasnął sam po raz kolejny) więc ja zmykam na "Na wspólnej"....zaraz wrócę:-p

reklama
Dziewczynki, dzięki za pocieszenie, ale tęsknić i tak będę:-(. Całe szczęście, że mam Was, bo na pewno trochę mniej:-D. Ale cóż....Ł zmienił od dzisiaj pracę i teraz taki będzie każdy poniedziałek (wyjazd w trasę na 5 dni), ale cóż....zawsze nienawidziłam poniedziałków:crazy:.
I do tego nadal zdycham....zaczęłam wczoraj zażywać tabletki anty więc mam nadzieję że już następny @ będę lepiej znosić:baffled:.
A do tego Wiktor tak marudzi, że szok!!!
Teraz całe szczęście śpi (złote dziecko - zasnął sam po raz kolejny) więc ja zmykam na "Na wspólnej"....zaraz wrócę:-p
Kochana ja juz poltora miesiaca nie widzialam mojego meza bo jestem na jakis czas w Polsce i juz mnie trafia a teskni mi sie ze nie wiem co... najgorsze jest to ze jeszcze nie wiem kiedy wracam do Italii i mnie z tego wzgledu mdli zal mi ze nie widzi jak rosnie nasz Zaki,
mam pytanie do dziewczyn ktore urodzily dzieciaczki za granica, czy rejestrowalyscie juz dzieciaczki w Polsce, jakie papiery byly wam potrzebne do tego i jeszcze jedno czy rejestrujac dziecko w Polsce nalezy nam sie becikowe czy nie???:-)

Ewedja moja Ciocia rejestrowala Macela bo inaczej tutaj paszportu bysmy nie dostali i nie moglabym tam pojechac. Ciotka miala upowaznienia. Ja jej wyslalam angielski akt urodzenia, ona przetlumaczula i umiejscowila w polskim USC i przyslala na polski akt urodzenia. Tylko peselu jeszcze nie mamy, ale konsul powidzial ze mozemy to juz tutaj zalatwic a konsulacie:) Jesli chcesz sama rejestrowac to pewnie bedziesz potrzebowac meza upowaznienie potwierdzone notarialnie.
Nie sadze zeby dawali becikowe, ale nie wiem, bo sie nie znam.

Monia to pewnei teraz bedziesz czestym gosciem na forum wieczorami:-):-) Ja mam prawie jak ty bo mojego nie ma calymi dniami w domu. Tyle chociaz ze na noc wraca, ale tak to jest jak sie jest na swoim.
Wiktorek jaki super samodzielny chlopczyk. gratulacje dla niego:-)

Ataata ja wczesniej mialam wlasnie taki wozek tylko w innym kolorze:) Fajny tylko jak dla mnie to za duzy bo kierowca nie chcial mnie do autobusu wposcic.
Sylwia Jakto nie chciał do autobusu wpuścić/?:szok: Dlaczego??
A ogólnie zadowolona jestes z tego wózka?

Ataata, odnosnie wozka!! Czy doczytalas sie ile on wazy?
Bo ja mam zdaje sie identyczny model Graco, przynajmniej identycznie wyglada. Kolezanka nam ze Stanow wysylala. Spacerowka i my mamy jeszcze cos takiego doczepianego dla maluszka do tego.
I troche on wazy :(( Bez tego doczepianego mniej, ale tez sporawo jak na spacerowke. I ma takie denerwujace krecace sie wokol wlasnej osi kolka.
Zaleta jego jest duza torba na zakupy na dole i ze jest fantastycznie prosty w skladaniu i rozkladaniu. Ale kloc z niego straszny - zajmuje wiekszosc normalnego bagaznika samochodowego no i ta waga.
I jeszcze jedno - jak sie rozlozy spacerowke na plasko to Luki sie juz tam ledwie miesci bo sa te takie miekkie zabezpieczenia z bokow i nie ma juz swobody ruchow.
soidka nie strasz prosze:szok:
Wiem on waży 13 kg, ale ja mam wózek w wózkownie na parterze wiec nie kłopot>.
To co mówisz ze on jest wąski czy jak że Łukasz sie nie mieści?? Oco chodzi
a kÓlka mozna zablokowac prawda??.
Niema nic doczepianego dla dziecka poza ta tacką...
Soida ratuj on naprawde jest taki "mały" dla dziecka i kolos do przewożenia:szok: Bo my mamy auto sportowe z bagażnikoem takim z wąską szparą... nawet nie strasz że sie tam nie zmieści:-(
Napisz pliss

Ewedja wielkie dzięki no i współczuję że u Was ta rozłąka trwa tak długo.:-( Nie jest ze mną aż tak źle, po prostu trzeba przywyknąć...wiem o tym...chyba przez @ jestem dziś taka rozżalona:crazy:

Annn no to naprawdę nieciekawa sytuacja...kurcze właśnie dlatego zawsze byłam zdania że nie powinno się mieszkać z rodzicami....nieważne jacy dobrzy by byli:tak:. Szkoda tylko że do Twojego męża nie dociera kto w tym wszystkim jest najważniejszy...na pewno nie jego mamusia. a co do teściowych....ja z moją nie wytrzymałabym nawet jednej doby więc szczerze Cię podziwiam;-).
Może rzeczywiście spróbuj chociaż zagrozić mężowi, że się wyprowadzisz jeśli nie postara się Ciebie zrozumieć i nie stanie po Twojej stronie....musisz na niego wpłynąć, bo już zawsze tak będzie, że Mamusia będzie nr 1 w jego życiu. A tak być nie może!!!! Trzymaj się...jesteśmy z Tobą;-)

Jutrzenka, Sylwia wracajcie szybciutko do zdrowia:-)

Weroniczka dzięki za zaproszenie na herbatkę:-). I gratulacje dla małego przedszkolaka;-). No i współczucia z powodu bólu glowy:-:)-(.

Ataata wózeczek fajniutki:-)

Stefanka u nas dokładnie to samo z jedzeniem...już mnie nerwica targa:crazy:

Dotka niesamowita jesteś z tą tęsknotą:-D:-D:-D a tych Waszych wczasów bez Krzysia to sobie w ogóle nie wyobrażam:tak::tak:

Soida całuski dla Łukaszka na 4 miesiące:-):-):-):-):-):-):-)

Ann na Twoim miejscu wyprowadziłabym się na jakiś czas do rodziców, chwilowa rozłąka zadziała mężowi na wyobraźnię...
Co do rejestracji w Polsce to my mamy wszystko przez panią konsul załatwiane, ale to tylko ze względu na sytuację.. Sami z Olisiem nie moglibyśmy leciec samolotem... A paszport tymczasowy mamy już od końca lutego ;-) chciała nam pani konsul załatwić paszport 5 letni, ale to troszkę bez sensu bo za rok już Oliś zupełnie inaczej będzie wyglądał na zdjęciu, a co powiedzieć za te kilka lat;-)

Sylwia Jakto nie chciał do autobusu wpuścić/?:szok: Dlaczego??
A ogólnie zadowolona jestes z tego wózka?

Bo tutaj jest tak ze tylko dwa wozki wpuszczaja do autobusu a jak jest za duzo ludzi to kierowca moze cie nie wposcic:wściekła/y::crazy:
Powiedz jaki macie samochod? Moj sie trocha zna to sie spytam jego czy sie zmiesci
Ja bylam zadowolona najbardziej z kosza na zakupy, bo terz to nie mam wcale.
Musialam kupic spacerowke, typu parasolka zeby moc z siostra jezdzic bo ona tez musi wozek spakowac, a teraz to sie dwa zmieszcza

ann zgadzam sie z dziewczynami, powinnas sie wyprowadzic:tak: wogole podzxiwiam cie za cierpliwosc;-)

stefanka no to u mnie nie chodzi o zdrowie tylko o budzenie pawła...no a damian moglby jechac taxi ale bez sensu...szkoda byloby mi kasy:tak:
monia witaj w klubie teskniących za meżami...pociesz sie tym ze twoj szybciej wróci niż moj:angry::rofl2:
agata a ja cholewka nie widzialam twojego wozka..chyba przeoczylam jakas stronke:szok: dajcie mi linka pleasee bo nie wiem czy sie teraz doszukam:zawstydzona/y:

a u mnie bez zmian ..no chociaz moze troszke lepszy apetyt mial pablo w ciagu dnia no i bylismy na dlugasnym spacerku jak damian byl na karate.

dobra ide szukac tego wozka agaty moze go znajde:sorry2:

dobra znalazłam wózek - fajny ...kurcze a ja dopiero ogladam spacerówki...czekam az valdi wróci i kupimy, ale zdecydowalam ze kupie w sklepie bo musze go wlasnie poogladac a przede wszystkim zobaczyc ile miejsca zajmie w bagazniku po zlozeniu...bo my to "rajzowcy " jestesmy i wiecznie gdzies jeździmy...

reklama
Annn podzielam zdanie dziewczyn, wyprowadź się chociaż na jakiś czas! Naprawde wzór spokoju i cierpliwości ja bym kobietę już dawno zamordowała.
Kacha niestety musisz się przyzwyczaić że będziesz miała doczynienia z aktami nietolerancji
Ręce załamac że takich ludzi ziemia nosi!

Soida Buziolce dla Łukaszka na te 4 miesiące !

Dota
w ogóle się dziwię że przez myśł Wam przeszło żeby Bąbelka zostawiać na czas wakacji.

A mnie jakaś czarna dziura w żołądku się zrobiła: jem i głodna jestem, zjem więcej i ssie mnie niemiłosiernie :no::crazy: .

Do góry