reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dota oczywiscie poprzytulam telefonicznie mojego meża nie twojego zeby bylo wszystko jasne i nie bylo niedomowien bo jakos tak nijak to napisalam hahahaha:-D:tak::-):-p:cool2:

reklama
z tymi ruchami dzidziusia, to ja nie wiem czy to moze byc prawda tak wczesnie, ale mi sie wydaje ze juz cos czuje. czasem tak siedze i nagle cos sie tak jakby hmmm zakotluje:shocked2::shocked2::shocked2:
ale z tego co widzialam na usg to brzdac mocno potrafi sobie kopnac nozkami.
choc nie wiem czy to nie za wczesnie, moze mi sie wydaje.
w ogole to ja nie bede sprawdzala plci - troche smutno, bo z tego co widze, to bede niedlugo jedyna mowiaca wciaz "maluszek" :-):-) no ale tak wolimy. a zwlaszcza tatus uparciuch.
w ogole to ja ostatnio kupilam sukieneczke - afirmuje dziewczynke :-D:-D i mowimy do niej "Lucja" :-):-)
troche mi smutno, ze nastepne usg dopiero w sierpniu, moglabym je ogladac caly czas.
i zazdroszcze wam, ze juz wam rosna brzuszki bo mi na razie to nie chce ruszyc do przodu :baffled:
aha, i chyba za kare ze w 1 trymestrze prawie nie mialam mdlosci, to teraz od rana sie mecze :sorry: ale to moze przez te pogody/

ataata dobrze ze idziesz prywatnie, bedziesz spokojniejsza bo wiem jak ja sie denerwowalam,mam nadzieje ze tatus sie wykarze w sprawach finansowych a jak nie to za łeb go....
viki szkoda słów :wściekła/y:prosić sie nie bede a ten dupek sie nie domyślił, co wczoraj mu dzwoniłam i mówiłam ze koniecznie musze zrobic to usg a na fundusz raczej lipa. No i dzwonnie dzis do niego i m ówie, ze jednak na fundusz nie zdąże bo terminy, a ten ****** do mnie "no trudno, nic nie zrobisz jak takie terminy":wściekła/y:
No mówie Ci płakać mi sie chce...:-(
Ale przynajmniej utwierdziłam sie w przekonaniu, że jednak zostane samotną mamusia, bo na siłe z takim dupkiem to ja nie będe:-(

Dziewczyny co do tych ruchów to zobaczcie w kalendarzu BB.... Już od 14tyg można wyczuć.... więc soida ty jestes już w 16, viki w 14 to pewnie obydwie czujecie.
Ja jak na razie nic nie czuje:-(;-)

Kacha Musi i mam nadzieje, że będzie;-) (Ja ide w ostatnim terminie 13t5d)

Na kiedy masz termin??? Hmm miałaś @ 12marca więc pewnie na 19 grudnia:confused::confused::confused: -Zgadłam???
Bo ja miałam @ 15marca i termin mam na 22 grudnia;-)
Twój bobasek jest starszy od mojego o jakieś 2-3dni bo ja swojego poczęłam 30 marca:-p

A wogóle to jaz pisałam, ale chyba niechcesz.... Jeszcze raz: Wpisać Cie na liste grudniowych mamusiek???

Nie zauważyłam tego postu o wpisie ;)
Jak najbardziej wpisz mnie na listę :-)
A termin mam ustalony na 19 grudnia, hehehe ciekawe jak na to wpadłaś ;-)

Ale przynajmniej utwierdziłam sie w przekonaniu, że jednak zostane samotną mamusia, bo na siłe z takim dupkiem to ja nie będe:-(

Dziewczyny co do tych ruchów to zobaczcie w kalendarzu BB.... Już od 14tyg można wyczuć.... więc soida ty jestes już w 16, viki w 14 to pewnie obydwie czujecie.
Ja jak na razie nic nie czuje:-(;-)

Ataata to będą nas dwie samotne mamusie...
Ale lepszy jest taki fakt niż związek na siłę jak napisałaś...
I wiesz, jak teraz z perspektywy czasu patrzę na mój związek to chyba nie żałuję, że *** potraktował mnie tak jak potraktował...
Prędzej czy później zakończyłoby się to łzami...
Teraz musimy się cieszyć, że przynajmniej jedna rzecz tym *** wyszła w życiu ;-)
Teraz mamy nasze maluchy i to one są najważniejsze:-) A im jeszcze kiedyś los się odwdzięczy...

Jeśli zaś chodzi o ruchy dziecka to być może jakieś schizy już łapie, ale ostatnio bardzo często czuję w brzuchu takie mrowienie, jakby coś mi się tam przelewało ;-)
Ja sobie jednak tłumaczę, że to już maluch powoli daje o sobie znać ;-)

kacha jeszcze tak:
Imię
Gdzie mieszkasz

Podaj to Cie wrzuce na liste;-)

Dziewczyny a wogóle to pomyślałam żeby stworzyć wątek z takimi przydatnymi nam linkami.... Co wy nato...? Wszystkie potrzebne rzeczy by były na swoim miejscu, zawsze pod ręką;-) A każda z nas by tam dorzucała kolejne linki jak kiedyś znajdzie coś fajnego...

A tu link do świetnego kalędarz ciąży: kalendarz ciąży ze zdjeciami

Ataata to będą nas dwie samotne mamusie...
Ale lepszy jest taki fakt niż związek na siłę jak napisałaś...
I wiesz, jak teraz z perspektywy czasu patrzę na mój związek to chyba nie żałuję, że *** potraktował mnie tak jak potraktował...
Prędzej czy później zakończyłoby się to łzami...
Teraz musimy się cieszyć, że przynajmniej jedna rzecz tym *** wyszła w życiu ;-)
Teraz mamy nasze maluchy i to one są najważniejsze:-) A im jeszcze kiedyś los się odwdzięczy...

kacha wszystko pięknie ładnie tylko ja zostałam totalnie bez kasy...:-( Nie mam pracy (nie miałam, bo twierdził, że jak dla niego pracować nie musze) a pozatym mieszkałam w Kalwarii a tam pracy nie znalazłam, no i teraz jestem w Krakowie na utrzymaniu rodziców którzy sami ledwo wiążą koniec z końcem, no i tak mi głupio i przykro.... a ten ***** nawet sie nie domyśli ani nie zapyta czy nie potzrebuje na jakieś badania czy coś...:-(
No ale jakoś to będzie.... musi być....
Jutro jade sie wyprowadzić tak już ostatecznie, bo moje bety nadal są w Kalwarii.
Klamka zapadła, jutro jest sądny dzień...
No ale cóż taki los:-(

kacha wszystko pięknie ładnie tylko ja zostałam totalnie bez kasy...:-( Nie mam pracy (nie miałam, bo twierdził, że jak dla niego pracować nie musze) a pozatym mieszkałam w Kalwarii a tam pracy nie znalazłam, no i teraz jestem w Krakowie na utrzymaniu rodziców którzy sami ledwo wiążą koniec z końcem, no i tak mi głupio i przykro.... a ten ***** nawet sie nie domyśli ani nie zapyta czy nie potzrebuje na jakieś badania czy coś...:-(
No ale jakoś to będzie.... musi być....
Jutro jade sie wyprowadzić tak już ostatecznie, bo moje bety nadal są w Kalwarii.
Klamka zapadła, jutro jest sądny dzień...
No ale cóż taki los:-(

Ataata, co nas nie zabije to nas wzmocni...
Sytuacja rzeczywiście ciekawa nie jest, ale przecież zawsze musimy dać radę...
Nie możemy się poddawać, bo mamy dla kogo walczyć i żyć :)
Jeszcze kilka dni temu też miałam takiego doła, a wczoraj jakoś tak nagle świat wydał mi się piękny...
Musi być dobrze, bo innego wyjścia po prostu nie ma;-)

reklama
Do góry