reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dziewczyny czy wam brzuchy już zaczęły rosnąć? Bo ja mam wrażenie że jak ubiorę obcisłą bluzkę to już coś widać. I nie wiem czy to ja przytyłam czy już może być widać.:-)
witam

u mnie to juz bardzo widac bo to moja druga ciaza. przy pierwszej nie mialam prawie brzucha

Ataata...dzieki za dopisanie

strasznie goraco i duszno. mala wlasnie usnela, ja chyba tez sie poloze bo mnie na sen bierze

milego dnia zycze

reklama
A co dzisiaj tak dziewczątka zamilkły?? ;-)
To chyba przez te upały ;-)
A ja mam za to jakiś taki dzień na gadanie... Gadam, gadam i gadam sama do siebie i z Dzidzią gadam ;-)

Normalnie ciezko za wami nadazyc, tak duzo piszecie.Ja sie odzwyczailam bo choc kiedys tez ciagle na bb siedzialam to teraz mam malutko czasu ze swoim skarbem(czyt. jedenastomiesiecznym synkiem torpeda):-DMowie wam swiat odmienia sie i wywraca o 180stopni z maluszkiem.I wiecie co? to jest to czego mi zawsze w zyciu brakowalo:tak:
Ja dzis bylam na tym USG i naszczescie wszystko jest O.K. Malenstwo macha nogami i lapkami jak szalone, lekarz zrobil kilka zdejc ale sa w beznadziejnych ujeciach wiec chyba oszczedze wam glowienia sie nad tym co one przedstawiaja i nie wkleje ich do galerii.
Ataata kalendarz ciazy jest swietny odrazu dodalam go do ulubionych i teraz bede sledzic na biezaco jak rosnie dzidziek;-)Wiesz co jesli chodzi o liste grudniowych mamus to niestety chyba bedziesz musiala wyrzucic suwaczki bo one zajmuja duzo miejsca:baffled: Ja prowadzilam liste lipcoweczek 2006 i powiem Ci ,ze tam byly tylko Nicki i terminy porodow bo w koncu dziewczyn bylo dobrze ponad 20 jak nie jeszcze wiecej:sorry2: fakt ,ze tylko niewiele z nich sie udzielalo na forum po dopisaniu do lity ale prosily zeby je dopisac to dopisywalam.
A no i bym zapomniala WITAM NOWE MAMUSIE:-):-):-)

No to świetnie Aneczka, że na usg wszystko dobrze:tak:
Ja juz czekam na moment kiedy cały swój czas będę poświęcała maleństwu....pewnie wtedy bedę narzekała na brak czasu i zmęczenie...:-D

Uciekam, bo u nas burza sie zbliża...

papapapa:happy:

hej, no a u mnie w lodzi po raz kolejny przeszla taka burza ze szok...
no i przez to nastapila jakas awaria i nie miałam prądu od 13 do teraz, masakra
do tego damian dostal 38 temperatury.. podejrzewam ze po szczepieniu bo wczoraj dostał 3 szczepionke przeciw kleszczowemu zapaleniu opon mozgowych,

no a do tego krew z nosa - ma słabe naczynka i chyba tydzien temu mowilam mojej mamie przez telefon ze od pol roku spokoj i ze moze z tego wyrósł... ..tymczasem dzis siedzimy na dywanie, układamy puzle a tu fontanna...ale jaka... poczatkowo panikowałam, pamietam ze za 1 razem wezwałam pogotowie bo dostal krwawienia podczas snu i gdy sie obudzil pluł krwią bo ta z nosa przeleciala juz do gardła...
widok drastyczny...
teraz przynajmniej wiem jak sie zachowac...

mam nadzieje ze z wiekiem mu to przejdzie

a co u was? jak sie czujecie bo mnie ten upał wykancza...normalnie tesknie za jesienią....echhh

Viki31 a byłaś z synkiem u laryngologa jedna z moich niuniek też miała krwawienai z nosa nieraz było ze przez tydzień dudziął sie w nocy bo krew jej leciałą i w zwiazku z tym miała przypalane naczynka z tej dziurki z ktorej jej ciagle krew leciala i dostalam tez od niego recepte na krople , ktore mialam nanosic na tamponik zrobiony z waty i do nosa wsadzac- te krople sprawialy ze krwotok sie zatrzymywal moja niunia wtedy była tez w wieku twojego synka

patipaula byłam u laryngologa , nawet dwoch, naczynka słabe ale lekarz tez przepisal krople , rutinoskorbin i prosil o obserwacje, bo jesli tak byloby dalej tez byly prognozy na wypalanie naczynek ale faktycznie krwotoki ustapily i bywaly rzadziej, pozniej poszlam do innego no i ta sama diagnoza, nawet opowiadal ze jego syn tez tak mial i mniej wiecej w wieku 8 lat samo mu przeszlo.

ale wiesz, teraz to juz mnie nie przeraza, wiem co robic i nie panikuje, tak ze spoko, a i moj maly wszystkich wokol uspakaja bo juz wie ze to nic takiego strasznego, kiedys w przedszkolu sie zdarzylo ze panie wezwaly pogotowie ze strachu a mlody stal nad zlewem i krzyczal ze zaraz samo mu przejdzie, ze nie potrzebuje lekarza:):-):tak:

reklama
Do góry