reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Cos tu jakos cicho się zrobiło. Czyzby maluszki nie dawały mamusiom poszperac po necie. Ja dzis pospalam w nocy. Maly zjadł o 22 i przespal do 4:30:-):-). Potem juz niestety jak zasnal to tylko do 7, ale chyba dlatego ze go kupka męczyła. Za to jak ja potem wystękał to ledwo się do pieluchy mieściła:szok::szok: a jak go zaczełam "szyścić" to robil dalej :szok::szok: dobrze że mu chusteczke pod pupe podłozylam bo rożnie mogło się to skończyć:laugh2::laugh2::laugh2:.
Mojemu malemu bardzo zasmakowaly herbatki, potrafi wypic ponad setkę na raz. Daję mu tą koperkową z Bobovity (nie ma po niej na szczęscie żadnych problemow z brzuszkiem) i kupiłam uspokajającą z HIPPA (zawiera rumianek, melisę i kwiat lipy). Daje mu dwa rodzaje bo na tej koperkowej jest ograniczenie ze tylko 100 ml moze wypic jednego dnia, a na hippie tego nie ma wiec jak chce duzo pic to po tej 100 koperkowej przez reszte dnia pije to drugą. :-).

Poza tym moj maly zakochal się w takim pałąku wiszącym na łożeczkiem do ktorego przyczepione są rozne wiszące zabawki a ja mu zaczepilam na gorze takiego sporego kolorowego misia. Ten mis to po prostu go rozwala. Zasmiewa się w glos do niego i wydaje rozne dziwne dzwieki rozkopując się przy tym spod koca. :laugh2::laugh2:.

A ten łuk wygląda tak, Mozna powiesic w wozku lozeczku czy foteliku:
Tiny Love Pałąk Łuk z Zabawkami + SUPER GRATIS (300169610) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Tadziu zasnął więc mam chwilkę dla siebie :tak:
Mój mały niestety nie jest taki ciekawski jak Wasze maluchy i mało co go interesuje. Zupełne przeciwieństwo Stasiulka. Karuzelką to interesuje się przez minutę i to tylko czasami:no: Może już niedługo się to zmieni. Na to liczę.

Weroniczko u nas zainteresowaie też jest jeszcze krotkie. Z reguly kilka lub kilkanaście minut. Chyba maluszki sa za male zeby tak dlugo sie na czyms skupiać.

Jutrzenko ja wiem ale Staś jak był taki malutki to był okropnie ciekawy tego co się dzieje wokoło niego a Tadziu nie specjalnie się tym interesuje. Poprostu widzę jaka może być ogromna różnica między dwoma braćmi:tak::tak::tak:

Witajcie mamusie ;-)
u nas nocka trochę przeplatana marudzeniem. Myślę, ze to dlatego, że wczoraj sporo gości nas nawiedziło i każda ciocia Adasia musiała ponosić na rękach...
A rano Jutrzenka tak jak u Ciebie ;-) mega kupka co zostawiła pamiątkę na naszym łóżku ;-)
Miał być o 12 spacer ale tak paskudnie za oknem, zimo i pada, że szkoda mi małego, aby się nie przeziębił.
Weroniczka co do tego zainteresowania zabawkami to Stasiulek pewnie lada moment odkryje te wszystkie misie ;-) U nas dopiero teraz też zaczęło się 'guganie' do misiaków ;-)

No i wszystkiego 'serduszkowego' z okazji Walentynek ;-)

Jula też lubi czasem popatrzeć na kolorowe misie na karuzeli. Jak sobie jednego upodoba to wodzi za nim wzrokiem dookoła :-) Tak śmiesznie to wygląda...

Zgadzam się Paula, czasami dzieciaczki takie minki strzelają, że można samemu nieźle się ubawić ;-)
Strasznie lubię jak to moje dzieciąteczko tak się chichra ;-) w zapomnienie idzie wtedy zmęczenie ;-) i inne złości ;-) rozbraja mnie maksymalnie.

Racja! Nie ma chyba nic cudowniejszego jak pierwsze świadome uśmiechy takiego Maleństwa :-D Julka rano jak się budzi to ma super humorek. Wierzga nóżkami gada po swojemu i cieszy się... :-) Cudownie jest być mamusią...

No mi dziecko w koncu usnelo od 9 rano:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tadziu zasnął więc mam chwilkę dla siebie :tak:
Mój mały niestety nie jest taki ciekawski jak Wasze maluchy i mało co go interesuje. Zupełne przeciwieństwo Stasiulka. Karuzelką to interesuje się przez minutę i to tylko czasami:no: Może już niedługo się to zmieni. Na to liczę.
U nas to samo =zero zainteresowania czymkolwiek... jedynie mam taka małą owieczke co beczy głośno, to czasen Daria na nią spojrzy, a takto wszystko ma w nosie i wszystko momentalnie ja nudzi. Ona poprostu woli sobie pokrzyczec niż popatrzyć na misi czy nawet tv :crazy: A ja głupia karuzele na Allegro jeszcze jej kupiłam, pewnie nawet na nią nie spojrzy jak mi przyjdzie:crazy:

A no i moja mała praktycznie wogóle sie nie usmiecha, jedynie przez sen, a takto to tak ledwo ledwo ito bardzo żadko, no ewentualnie w kąpieli ma inna mine niż normalnie..
No i też strasznie mało "gada":-( mówi tylko "E" ito tylko czasem:-(

reklama
Normalnie mam dziś spokuj w domku że hoho. Tadziu cały dzień śpi. Budzi się tylko na jedzonko i zaraz znów zasypia:tak: Mam nadzieję że to tylko taki dzień ma a nie coś mu dolega.No i oby nie odbiło sie to na nocnym spaniu.

Do góry