reklama
belka
Klub grudniówek'07
Wyczytalam wczoraj w mojej madrej ksiazce ze Dzidzia juz od 13 tygodnia ciazy moze slyszec glos mamy Zastanawialam sie nad tym troszke ale postanowilam zaczac juz mowic do Mojej Kruszynki ;-)
Wczoraj po powrocie z pracy pobolewal mnie brzuch i czulam jakby cos mi uciskalo gdzies... Polozylam sie wiec i zaczelam na glos mowic do Kruszynki, zeby nierozrabiala tak i nie fikala tak koziolkow bo mnie boli i zle sie czuje. Zaczelam mowic ze ja kocham i ze maly lobuziak chyba rosnie jak tak szaleje ;-) ...i wiecie co? Przestalo
Nie wiem czy dlatego ze sie polozylam ,rozluznilam czy moja Kruszynka naprawde mnie slyszy :-)
Wczoraj po powrocie z pracy pobolewal mnie brzuch i czulam jakby cos mi uciskalo gdzies... Polozylam sie wiec i zaczelam na glos mowic do Kruszynki, zeby nierozrabiala tak i nie fikala tak koziolkow bo mnie boli i zle sie czuje. Zaczelam mowic ze ja kocham i ze maly lobuziak chyba rosnie jak tak szaleje ;-) ...i wiecie co? Przestalo
Nie wiem czy dlatego ze sie polozylam ,rozluznilam czy moja Kruszynka naprawde mnie slyszy :-)
Doticzka
Klub grudniówek'07
Cześć Macie dziewczyny już jakieś smaczki , zachcianki? ;-):-) Bo ja mam non stop ale głównie na owoce lub kanapki z różnymi serkami :-);-)
Zaczyna sie lato powoli czyli wakacjie morze i te sprawy a ja się martwie żę nie pojade nad morze w tym roku bo obecnie mieszkam w Krakowie a pochodze włąśnie z nad morza :-(i chyba nie pojade bo 10 h w pociągu to za dużo chyba jak myślicie? Czy taka droga taka podróż może być niebezpieczna?Tak tęsknie za Miedzyzdrojami w których się praktycznie wychowałąm bo spędzałam tam każy weekend każde wakacjie (to nie daleko od mojego rodzinnego domu) a teraz na myśle że w tym roku tam nie zawiatam normalnie sreducho mi pęka A swoją drogą wybieracie się gdzieś na urlopik??:-):-)
Zaczyna sie lato powoli czyli wakacjie morze i te sprawy a ja się martwie żę nie pojade nad morze w tym roku bo obecnie mieszkam w Krakowie a pochodze włąśnie z nad morza :-(i chyba nie pojade bo 10 h w pociągu to za dużo chyba jak myślicie? Czy taka droga taka podróż może być niebezpieczna?Tak tęsknie za Miedzyzdrojami w których się praktycznie wychowałąm bo spędzałam tam każy weekend każde wakacjie (to nie daleko od mojego rodzinnego domu) a teraz na myśle że w tym roku tam nie zawiatam normalnie sreducho mi pęka A swoją drogą wybieracie się gdzieś na urlopik??:-):-)
dotaZ
Fanka BB :)
Belka ja mam podobnie, gadam do brzuszka, coraz częściej go głaszcze...:-)
u mnie to się wzięło, po tym ostatnim usg, jak zobaczyłam takiego małego człowieczka, taką wiercącą się dzidzię;-)Chyba juz na dobre uwierzyłam, że tam w brzuszku jest maleństwo:-)
witaj Oleńka, a co u Ciebie? Ja dziś walczę z mdłościami, ale samopoczucie ogolne jest ok, nawet robię obiadek i nie przeszkadzają mi różne zapachy
pappapa
u mnie to się wzięło, po tym ostatnim usg, jak zobaczyłam takiego małego człowieczka, taką wiercącą się dzidzię;-)Chyba juz na dobre uwierzyłam, że tam w brzuszku jest maleństwo:-)
witaj Oleńka, a co u Ciebie? Ja dziś walczę z mdłościami, ale samopoczucie ogolne jest ok, nawet robię obiadek i nie przeszkadzają mi różne zapachy
pappapa
dotaZ
Doticzka w drugim semestrze to można jeździć (oczywiście po uzgodnieniu z lekarzem), juz tam gdzieś pisałam, że drugi semestr jest najbezpieczniejszy, zależy też czym będziesz jechała- samochodem to można robić częste przerwy.Dopiero teraz doczytałam, że pociągiem jedziesz, wszystko zależy od Twojego samopoczucia, no i lekarza.
Zresztą Belka wie coś o tym , ona niedługo wyjezdza;-)
Ja nie wyobrażam sobie życia bez morza, tylko ono mnie uspokaja i wycisza.:-)
Zresztą Belka wie coś o tym , ona niedługo wyjezdza;-)
Ja nie wyobrażam sobie życia bez morza, tylko ono mnie uspokaja i wycisza.:-)
AneczkaK
mama bambulinkow
Olenka ale mi smaka narobilas tymi pierogami. ide chyba cos zjesc.Co do zachcianek to ja jem slodycze i owoce czego nigdy nie robilam poza ciaza.Teraz jednak naszlo mnie na jakas kielbaske i grzybki marynowane mniam.Lece jesc;-):-)
dotaZ
Ja uwielbiam pierogi ruskie i z kapustą i z grzybami. A co do zachcianek- to jem dużo koreczków śledziowych od początku ciąży, a nie moge patrzec na słodycze i na kawe. Dodam, że przed ciążą piłam kilka kaw dziennie, a słodyczy mnóstwo
Teraz zapach kawy przyprawia mnie o mdłości, nawet stojący kubek po kawie-pusty, mi przeszadza
Właściwie AneczkaK, to u Ciebie jest odwrotnie niż u mnie ze smakami...to chyba powinnysmy mieć dzieci różnych płci, zobaczymy jak będzie.
Teraz zapach kawy przyprawia mnie o mdłości, nawet stojący kubek po kawie-pusty, mi przeszadza
Właściwie AneczkaK, to u Ciebie jest odwrotnie niż u mnie ze smakami...to chyba powinnysmy mieć dzieci różnych płci, zobaczymy jak będzie.
reklama
belka
Klub grudniówek'07
Dziewczyny a wierzycie w to ze jak w ciazy je sie slodkie rzeczy,lody to bedzie dziewczynka a jak kiszona kapuste, slone i kwasne rzeczy to chlopiec? Musze Wam przyznac ze ja nie wierze w takie rzeczy ale to ciekawe... I wiem ze jakbym miala to stosowac do siebie to wyszly by blizniaki i chlopiec i dziewczynka bo jem wszystko :-) Chociez mam wstred na czekoladowe ciastka
Doticzka podroz pociagiem nie jest niebezpieczna. Mozesz przeciez co jakis czas sie przejsc i wygodnie usiasc.
My za 9 dni jedziemy do polski czeka mnie 24 godziny w aucie. Ale moja polozna uwaza ze to nie jest niebezpieczne. Czeste przystanki i wygodne miejsce wystarczy Gorzej bedzie jak nie pojedziesz i bedziesz sie zadreczac,a i swierze powietrze bedzie odpowiadac dzidzi
Doticzka podroz pociagiem nie jest niebezpieczna. Mozesz przeciez co jakis czas sie przejsc i wygodnie usiasc.
My za 9 dni jedziemy do polski czeka mnie 24 godziny w aucie. Ale moja polozna uwaza ze to nie jest niebezpieczne. Czeste przystanki i wygodne miejsce wystarczy Gorzej bedzie jak nie pojedziesz i bedziesz sie zadreczac,a i swierze powietrze bedzie odpowiadac dzidzi