reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witajcie kobietki wtorkowo!!!
Sabrina super, że Ci się udało...wiem jakie to meczące :tak:

Belka no to pewnie odliczasz juz dni do przyjazdu, a długo będziesz wPolsce??
Fajnie, że babcia sie Toba zaopiekuje...babcie to potrfią, mają swoje sposoby, metody...juz widze jak będzie dbała o Ciebie...;-)

Ja dzisiaj idę do dentystki, tak nie lubie czyszczenia kanałów, no ale trzeba iść!!!

:-)papa:-)

reklama
Przyjezdzamy tylko na 2 tygodnie :-( ale i tak dobrze. Moj maz wcale odzwyczail sie od rodziny troche Go tylko do kolegow ciagnie a ja korzystalabym z kazdej okazji przyjazdu do polski.
Jakos jestem bardziej zwiazana z rodzina a szczegolnie teraz w ciazy...
Potem kiedy urodze moja mama ma przyjechac na swieta z moja mala siostrzyczka :) mam nadzieje ze przyjada na dluzej. A potem na ferie siostra. Kazdy zechce zobaczyc jak najszybciej mala Dzidzie :-)

Helloł dziewczyny

Asiu zaraz Cie dopisze do listy:tak:

Sabrina super!! Ciesze sie, że w końcu coś Ci pomogło... pewnie czujesz ulge:-)

dotaZ trzymaj sie tam na tym czyszczeniu kanałów. Bleee dentysta jest be be fuj fuj:laugh2:

belka dobre i 2 tygodnie:tak: To jak Twoja babcia drze sie na Ciebie, że jesteś za chuda, to mnie by chyba zabiła przez ten tel.:laugh2:
Ja jeszcze ani kilograma nie przytyłam:baffled:

Wiecie co... wczoraj o 12 w nocy zachciało mi sie jabłka... więc sobie obrałam ze skórki i zaczynam jeść... ale, hmm zaczełam dostawać ślinotoku:sick: a u mnie ślinotok jest sygnałem żyganka... No i tak oto tym sposobem o 00.20 leciałam do kibla!! Zwróciłam wszystko z żołądka... nawet śniadanie (bo jadłam późne śniadanie i tam były pieczarki) A żołądkiem tak mi szarpało, że jak sie podniosłam znad kibla to normalnie poczułam jakby mi ktoś żołądek przez maszynke do mięsa przerzucił...taki wymęczony był:-(
Kurcza a już sie cieszyłam, że skoro od 2 dni nie żygałam to napewno już mi przeszło... a tu buuuuu!!! Zyganko zmieniło sobie pore dnia z rannej na nocną:laugh2:
Ja sie niedługo wykończe:baffled: Ale dość żalenia, trzea coś zjeść

Papa

dziewczyny ale numer...
Wiecie, że styczniówek jest tyle samo co nas grudniówek:eek::confused: czyli narazie 15:szok:
Wogóle szok, bo my tu o miesiąc dłużej, a tak mało nas jest. Wogóle w porównaniu z innymi... jest nas o wiele mniej:baffled:
Dziwne:laugh2:
Chyba jakiś feralny miesiąc, albo fasolki nie lubią grudnia.
Z resztą sama nie chciała bym być z grudnia, bo zawsze bym była najmłodsza wsród rówieśników:laugh2:

Ataata co do zyganka to ja tez juz od kilku dni nie odwiedzalam w tym celu lazienki a wczoraj przed usg wypilam litr wody(taka mialam wskazowke od poloznej,lepiej widac Dzidzie) i co zwrocilam sniadanko i wypita wode :baffled:
A tak po za tym to ja chyba nawet nie tyle nie przytylam co schudlam dzis doszlam do wniosku ze musze kupic wage i kontrolowac to,bo nie moge narazic na brak czegokolwiek Moja Kruszynke.

Co do terminu grudnia, to ja mam siostre ona jest z 26.12 i rzeczywiscie caly rok do tylu,zreszta ja jestem z listopada i czasem mam o to zal(pozniej urodziny,pozniej prawko itp).

Moja mama jak sie dowiedziala to smiala sie ze jak dobrze scisne nogi to przetrzymam do stycznia :-D ale watpie od 12 grudnia sciskac? Od 22 to jeszcze mozna albo od 28 ;-)
Ja z mezem tez planowalismy Dzidzie dopiero na wiosne...ale jakos Nam sie spieszylo ;-)

Wiesz co Ataata, to samo mowiłam mojemu mężowi, juz jakiś czas temu zauważyłam, że styczniówek jest dużo...:-):-)

Asia ja też chętnie będę ćwiczyła, to naprawde dobry pomysł. Tylko ja musze poczekać, do 16 tc.bo teraz moja ciąża jest jeszcze zagrożona (to po tym krwiaku), ale potem bardzo chętnie;-)
pa

belka dobre dobre, też o tym zaciskaniu nóg myślałam. Może sie uda, bo to w sumie tylko (lub aż) 9 dni:confused: Chociaż w mojej rodzionce to dużo kobitek rodziło przed terminem np ok 2 tyg wcześniej.
Więc albo zacisne, albo wspomoge i urodze w listopadzie:laugh2::-p

czesc dziewczynki:-)

a co wy tak narzekacie na ten grudzień?

ja urodziłam sie 15, moj mąz 5 a damian 16 - jednym słowem cała grudniowa rodzina:-D:tak:

i wiecie co, nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek ubolewała i cierpiała z tego powodu, pamietam tylko ze czasem jako dziecko bylam zla ze moje urodziny sa zimą a nie np latem....

a teraz ? teraz jestem tak jakby rok mlodsza;-)

i powiem wam jeszcze jedno, chocbyscie niewiem jak sciskały nogi to dzidzia i tak sama wybierze sobie termin...i z pewnoscia w najmniej oczekiwanym momencie:-)

buziaki

Witam Witam:tak:
Ataata ja moze i dam rade zacisnac nogi bo Witek urodzil sie pare dni po terminie a teraz mam na 27 grudnia;-) co do rzyganka to bardzo Ci wspolczuje bo ja tak mialam w pierwszej ciazy.Teraz tylko mi niedobrze i mnie czesto muli tak ,ze czka mnie ale nic nie leci:baffled: Pamietam ,ze w przy Witku schudlam nawet 2 kg na poczatku i dopiero od 18 tyg zaczelam porzadnie przybierac na wadze;-)
Belka super ,ze bedziesz mogal troche sie polenic w Polsce to nam sie chyba wszystkim by przydalo:tak:

reklama
AneczkaK mam nadzieje ze to bedzie udany urlop :tak: Mamy wesele kuzynki i wiele zaproszen do znajomych i rodziny. Ostatni raz bylismy w listopadzie ,no i teraz jestem w ciazy :-)
Moja babcia juz robi plany co zrobic zebym przybrala na wadze ;-)

Do góry