reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzieki za powitanie :)

Tak wlasnie pomyslalam ze z tym terminem to ledwo zalapuje sie do grudnióweczek :)
Zobaczymy jak to bedzie w praktyce.

reklama
Chcialam sie zapytac jak wy się czujecie bedąc w ciązy - chodzi mi głownie o odczucia fizyczne. To moja pierwsza ciąza i mniej wiecej od 8 do 12 tc nie moglam patrzec na wiekszosc posilkow tylko wmuszalam w siebie jakies twarozki, sucharki i napoje. Na szczescie nie wymiotowalam. Teraz jestem w 15 tyg i czuje sie lepiej chociaz nie mam jeszcze takiego apetytu jak na samym poczatku ciazy (tj jeszcze przed tym wstretem do jedzenia). Z kolei teraz mimo tego ze jeszcze nie widac brzuszka nie moge znalezc sobie wygodnej pozycji do spania. Słyszalam ze moze wystapic taki problem ale dopiero w pozniejszym etapie ciazy...

Pomimo tego wszystkiego bardzo sie ciesze z dzidziusia i nie moge sie doczekac kiedy go poczuje :)

viki o matko to miałas przejścia z tym zębem:baffled: Ja miałam podobną sytuacje kiedyś... tak mnie bolał ząb że nie mogłam już wytrzymać więc poszłam doprzychodni... a wredne babsko że ona mnie nie przyjmie bo ma limity 5 pacjentów dziennie!! Więc zaczełam sie kłucić, że co ja mam umrzeć z bólu??!! Więc mnie z wielką łachą przyjeła... założyła lekarstwo... i jak mnie po godzinie zaczeło napierniczać to myślałam, że padne. Więc sie wkurzyłam i poszła do prywatnego dentysty.. i co sie okazało... że wredna pani z państwówki założyła mi jakieś lekarstwo którego przy danym stanie zęba nie wolno było!!! Poprostu masakra, babka w szoku była, że jak można kogoś tak potraktować!!
Poprostu po złości mi to wsadziła bo sie na nią wydarłam... co za ludzie:no:

asia w praktyce napewno będzie innaczej, ale puki co jesteś grudniówką;-):tak:
Ja od miesiąca a nawet ponad żygam i jestem zamulona... Ze spaniem na szczęście problemu nie mam..

Oki ja mykam coś zjeść bo jeszcze śniadania niet, bo muli od rana..
Miłego dnia

Witaj Asia!!!

Wiesz Ataata, rzeczywiście coś w tym jest- chodzi mi o truskawki...ja tydzien temu zjadłam na raz prawie kologram truskawek, następnego dnia myślałam, że umrę, biegałam do łazienki co 10 minut. Teraz nie moge na nie patrzeć......;-)
No a o śliwkach też słyszałam dobre rzeczy, ogólnie suszone owoce są dobre na zaparcia :tak:

Piszesz Viki o dentyście, ja właśnie chodze raz w tygodniu i leczę kanałowo-masakra, zaczęłam leczenie nie będąc jeszcze w ciąży, więc musze je skończyć.
Moja dentystka czeka aż minie 1 trymestr, wtedy zakończy mi leczenie, na razie to mam co tydzień czyszczenie kanałów i wymianę lekarstwa.

:-):-):-)

Ataata dziekuje no tego nie widzialam a lubie truskawki sprubuje je kupic czy pomogaa jak nie to ja juz serio niewiem co mam zrobic:-(zostaly mi jeszcze tylko te sliwki

Taką ciekawostkę znalazłam, może komuś się przyda;-)

Od 9 tygodnia ciąży:
Nadszedł czas, by nauczyć się ćwiczeń Kegla i od tej pory wykonywać je regularnie. I od razu dobra wiadomość: nie musisz w tym celu zapisywać się na siłownie! Ćwiczyć możesz wszędzie - w korku na skrzyżowaniu, podczas zmywania naczyń i w czasie nudnej prezentacji w pracy. Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund. Jeśli brzmi to dla Ciebie zbyt abstrakcyjnie, spróbuj poćwiczyć w toalecie podczas oddawania moczu, wstrzymując jego strumień Wykonywane regularnie ćwiczenia Kegla wzmacniają mięśnie dna miednicy, ułatwiając poród.

źródło:https://www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

czesc Dziwczyny :) Caly weekend mnie nie bylo i widze duzo nowosci :tak:

Najpierw ja sie pochwale swoja...dzis podgladalam Moja Kruszynke :-) to bylo cos pieknego. Mam Jej pierwsze zdjecie i teraz naprawde czuje sie jak Mama. Wiem ze odpowiadam za to Malenstwo. Moj suwaczek sie troche myli,bo z usg wyszlo ze to 12 tydzien i 5 dzien. Moja Kruszynka jest taka malenka ma dopiero 6,33 cm. Kiedy zobaczylam jak sie rusza jaka jest malenka to poplakalam sie ze wzruszenia.
Pamietam ze ostatnio tak plakalam kiedy zobaczylam kreseczki dwie na tescie i dzisiaj kiedy zobaczylam Moja Dzidzie na ekranie :tak: Kocham Cie Kruszynka :tak:

Olenka , Asia249 witajcie w gronie mam grudniowych :-)

reklama
Do góry