reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Czesc Dziewczyny :-)
No i my juz od wczoraj w domku :tak: Byly z tym male problemy ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :tak:
Zreszta to juz nie wazne :cool2:najwazniejsza jest Nasza Zosiulka :tak::-) jest poprostu przeurocza a w nocy potrafi przespac nawet 6 godzin :tak: jest poprostu przeurocza :tak::-) coreczka Tatusia :tak:;-)
Dziekuje za gratulacje!!!
Milego dnia :-)

reklama
Ewa no to musze przyznac ,ze synek Ci sie udal.Oby dalej byl taki grzeczniutki:tak:
Belka ekspresowo was puscili.Super.Zycze szybkiego powrotu do formy.
Weroniczko u mnie tez jakies dziwne samopoczucie ale chyba tylko zmeczenie jest tego powodem.Mialam od wczoraj troche jakis skurczy i dzis tez, ale raczej niezbyt bolesne wiec sie nie nastawiam bo tak juz bylo wiele razy:baffled:W dodatku wczoraj maly gdzies sie usadowil niefortunnie i boli mnie lewy bok caly czas.Niby sie juz kilka razy krecil i moze nawet on mnie tam juz nie gniecie ale boli mnie ciagle, chyba tez jakis nerw ucisnal czy cos:sorry2:

czesc dziewczyny

korzystam z chwili ..maly śpi.
u mnie nie jest tak kolorowo.
Paweł narazie jest małym terrorystą i budzi się z wielkim krzykiem co godzinę , półtorej i domaga się cyca.
kilka razy udało mu się przespać trzy godziny i mam nadzieje ze w koncu sobie to wszystko unormuje.

wczoraj wypiłam herbatke z koprem wspomagająca laktacje no i młody dostał takich gazów ze az zwijał się w płaczu nie mogac sobie z tym poradzic...

wyczytałam pozniej gdzies na forum ze niektóre dzieci tak wlasnie reagują na koper:baffled:

echh musze wam powiedziec że
nie mniej jednak jest kochany, jutro konczy tydzien i zaczyna byc juz bardziej kontaktowy, coraz czesciej otwiera oczka, rozgląda się i bardzo reaguje na różnego rodzaju odgłosy, muzyke itp.

wieczorem postaram się wkleic fotki i opisac poród

belka super ze jestescie juz w domciu

aneczka weronika trzymam za was kciuki aby w koncu i wasze rozdwojenie szybko i bezbolesnie nastapiło:tak:

Atatta, Belka, Viki31 - gratulacje maluszków!
Oby były zdrowe, grzeczne i dawały wiele radości!

Ja jakoś nie mam czasu na nic. W Świeta byli z nami moi Rodzice, i dopiero teraz mam chwilkę żeby coś skrobnąć. Pozdrawiam Was Wszystkie i trzymam kciuki za jeszcze nierozdwojone;-)

Nie wiem w sumie do kogo pisze hihi bo cos tu cicho, rozumiem dlaczego;-)
Bylam dzis u Gina i powiem Wam ,ze tak mnie wnerwil ,ze az mnie trzesie z nerwow..
W badaniu szyjka rozwarta na 1 palec wiec nic sie nie dzieje, synek w porzadku ale o co innego chodzi.Mam brzydki wynik moczu , wyglada troche na stan zapalny.Zapisal mi lek i odrazu mowi ,ze w sumie nie powinno sie go brac w okresie okoloporodowym ale CHYBA nie bede rodzic przez najblizsze 4 dni:wściekła/y::confused: Z kolei na pytanie kiedy wedlug niego moge sie spodziewac porodu powiedzial ,ze wlasciwie to w kazdej chwili bo jest juz termin i moze sie cos zaczac dziac nagle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za dupek wykupilam lek a tam jeszcze napisane jak byk ,ze nie wolno brac w ostatnim trymestrze bo moze wywolac niedokrwistosc hemolityczna u plodu:no::angry::angry::realmad: napewno tego nie wezme tylko kupie jutro cos ziolowego
No to sie wygadalam;-) Jutro rano pije olej rycynowy , moze kolo terminu zadziala.Trzymajcie kciuki mamusie, dzis brzuch mi sie ciagle spina wiec mam nadzieje ,ze cos jednak powoli sie rusza:sorry2:
Weroniczka pisz co tam u Ciebie?Rodzisz moze dzisiaj?;-)Dzis mamy w koncu termin co?:-D

aneczka no troche mało kumaty ten twój gin...
ale dobrze , że nie bierzesz tego leku:-)
czasem moze sie zdarzyc ze rozwarcie na jeden palec w ciagu kilku godzin robi sie na 4 - 5 palcy wiec nie martw sie bo może urodzisz szybciej niz sama się spodziewasz:tak:

Ataata Ogromne gratulacje kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkim mamusia grudniowym gratuluje!!!!!!!!!
dzieci%20%2850%29.gif

ATAATA PRZEOGROMNE GRATULACJE I BUZIACZKI!!!

BELKA GRATULACJE!!!

DZIEWCZYNY WSZYSTKIM WAM GRATULUJE W KONCU TULICIE SWOJE MALUSZKI A ZA TE KTORE JESZCZE W DWUPAKU TRZYMAM KCIUKI

Aneczka to ten twój gin to jakiś trochę nie tego...
A ja czuje się dziwnie. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch i mam co jakiś czas skurcze ale lekkie i nie regularne. Tak więc wciąż czekam.

Macie dziewczynki pozdrowienia od Ataaty.

reklama
Weroniczko moze w koncu cos sie zbliza do nas co? Moj synek dzis ma imieniny i moglby sie urodzic w dniu swojego swieta;-) Mnie tez wlasnie od wczoraj czesto brzuch sie spina i pobolewa ale nie jest to nic silnego.Mam plan ,zeby wypic dzis ten olej znowu i moze przy tych lekkich skurczach jakie mam teraz cos to pomoze:sorry2::confused: Trzymajcie kciuki.Teraz jade szybko jeszcze do apteki zeby cos ziolowego na ten stan zapalny sobie kupic.Dzis juz mi lepiej ale wczoraj to mowie wam malo z siebie nie wyszlam wieczorem ze zlosci.Cholera a takie mialam dobre zdanie o tym lekarzu:no:
Weroniczka to ja trzymam kciuki i co rodzimy dzisiaj no nie;-):-D:tak:

Do góry