reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witajcie;-) Na początku ogromne gratukacjie wszystkim rozdwojonym mamą:-):tak: Ponieważ nie ma jeszcze watku o tematyce która jest mi potrzebna to zaptam tutaj doświadczonych mam:tak: Przedwczoraj straciłam pokarm ogolnie go nie miałam za duzo i cały czas mielismy problemy z karmieniem:-( No a teraz potrzebuje się dowiedziec o mleczko dla mojego synka jakie bylo by najlepsze za 6 dni konczy miesiac teraz podaje mu nan nestlle (nie wiem jak sie to pisze) i czy powinnam mu zminiec , jakie mleka są najlepsze w tym przypadku? Doradzcie cos bo nie mam kogo sie zapytac kazdy traktuje mnie z góry tak jak by to była moja wina ze nie mam pokarmu:-( strasznie się martwie pomożcie..

reklama
Doticzka glowa do gory, swiat nie konczy sie na karmieniu piersia.;-) I tak jestes dobra mama i niczym sie nie przejmuj.Jesli chodzi o mleko Nan1 to to ktore teraz dajesz podaje sie chyba az do 4go miesiaca wiec spokojnie dawaj mu dalej to samo:tak:Potem pewnie przy kolejnych wizytach lekarz powie Ci kiedy zmienic na Nan2 bo czasem dzieci przechodza na nie wczesniej np. kolo 3go miesiaca ale teraz spokojnie dawaj mu to.
Wpadaj czesciej na forum bo brakuje mamusiek , ktore sie juz rozdwoily i cale forum nam siada;-)

VIKI URODZILA DZIS O 12.55 SYNKA, PAWELKA ma 3750gr i 54cm.rodzila naturalnie ale skonczylo sie na cc
VIKI GRATULACJE!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o mleko dla małego to na opakowaniu masz wszystko opisane kiedy przejść na nan2 poczytaj i zrób tak jak piszą jeśli przechodzić będziesz na Nan2r to jest mleko z kaszka to musisz uważać na kupki też możesz mieć zastój paro dniowy.
Zasada podawania pierwszego mleka niemowlakowi trzeba pamiętać żeby dać troszkę słabsze nie dawać na początek tyle łyżeczek co jest na opakowaniu wtedy nie będziesz miała takiego zastoju z kupkami dziecko lepiej się przyzwyczaj i nie ma tych problemów. I trzeba pamiętać o tym że dziecko powinno mieć przerwę najlepiej w nocy 6 godzin bez mleka i karmić je tak co 2-3 godzin potem same się przyzwyczaj i będzie chodziło według zegarka.

I nie martw się ze jesteś gorsza bo nie masz mleka bo ja też straciłam 2 raz pokarm równo 2 tygodnie po porodach i sie nie przejmowałam opiniami innych bo dziecko musi jeść a ja siłą woli nie wywołam mleka w piersi lepsze to niż głodówka.

Ja tez mialam problemy z karmieniem Wicia ale udalo sie mieszane karmienie do 3miesiaca.Mleko Nan1 dawalam dokaldnie tak jak jest napisane na opakowaniu i u nas obylo sie bez problemow z kupkami.:tak:

AneczkaK u mnie było inaczej troszkę bo jak u mnie zabrakło pokarmu to na amen nic a nic nie leciało z piersi różnych chwytałam się sposobów aby go przywrócić ale pustki w mleczarni miałam i musiałam od razu przejść na NAN mleczko bez podkarmiania piersią wiec u mnie był zastój kupek:tak:;-)

Korzystając z okazji Świąt Bożego Narodzenia,:)
pragniemy złożyć najserdeczniejsze i szczere życzenia
szczęścia, wiary, nadziei i pomyślności
oraz w każdym dniu Nowego Roku
wiele uśmiechu i radości!

I żeby nasz nienarodzone i narodzone dzieci były zdrowe i szczęśliwe

Anetka,Edwin i nasze kochane dzieciaczki (Buziaki od nas wszystkich) :*:*:*:*:*

Załączniki

• chojnka.gif
    chojnka.gif
    2 KB · Wyświetleń: 113
  • misi.gif
    misi.gif
    3,3 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Viki ogromne gratulacje!!!
Niech Pawelek chowa sie duzy i zdrowy :-)

No a my juz po wizycie w szpitalu :zawstydzona/y: niestety nic :-( Zrobili mi KTG i wyszlo ze wszystko jest wporzadku:tak:
KTG wylapalo dwa skurcze i polozna ktora byla ze mna stwierdzila ze to moze juz nie dlugo no ale tak czy inaczej odeslali mnie do domku :-(
Troche sie zawiodlam bo zdenerwowalam sie tylko a i tak nic z tego nie wyszlo :no:
Aj co tu zrobic :dry:

Do góry