reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej dziewczynki

wpadam tak na szybko bo wlasnie wybieramy sie na zakupy, ale chcialam wam powiedziec ze jest ustarka szaf z ikei .

szafa elga
Szafa z 2 drzwiami przesuwanymi IKEA - ELGÅ - Katalog produktów IKEA

mają wadliwe szyby i podobno trzeba je oddac i wymienic..bo ponoc sie obluzowują i wypadają.

wiem ze duzo z was kupuje mebelki ikea wiec tak informacyjnie pisze w razie czego....

jutrzenko u alergologa jak zwykle nic... chlopaki sa troche podziębieni wiec nie mogla im zadnych badan porobic wiec za tydzien kolejna wizyta.

reklama
dzień dobry

u nas chorobowo...-MASAKRA jakaś!!!!
teraz Kuba...
ja z małą na antyb.
u mnie gardło u małej gardło i ucho.....
co to się dzieje!!!!!!?????

ahhhhh.....

witajcie dziewczyny
miłego dnia dla Was.

PAULA bo ci myszy zjedza ja ciagle czekam na wiesci

KASIAMAJ zdrówka dla was
u nas mała siedzi w domu od czwartku i dzis byłam na kontroli i ten tydzien z głowy nie pójdzie do przedszkola miała goraczke 39,6 biegunke i katar masakra
ja tez sie kurka wodna gdzies przeziebiłam kataru juz niemam ale jeszcze troche kaszle .Nic nie brałam i chyba niezaszkodzi co ??? czy powinnam isc do lekarza?

hej
u nas już dobrze Kuba nie gorączkuje.....

dziewczyny mam pytanie do mam przedszkolaków...
-JAK WY MACIE USTALONĄ OPŁATĘ ZA PRZEDSZKOLE?????

bo u nas wrzesień robili chyba miesiącem testowym...co im się będzie lepiej opłacało????
było na zebraniu mówione że nie ma opłaty stałej jak to było przed wakacjami tylko jest płatne za godzinę...5 godzin jest dziennie niepłatne...a każda następna płatna (u nas miało być 0.70gr.)niepłatne są od 8-13tej. Zbierali podpisy od której dziecko jest i o której wychodzi -trzeba było pisać godzinę przyjścia i odbioru i przy tym podpis.Do tego było stawka żywieniowa za dzień 10zł. (no ale Kuba się nie dolicza bo jest na tej diecie)
Dziś Jacek poszedł płacić i wyszło nam że płacimy nadal opłatę stałą.... (czyli 40zł.u nas)-teraz nie wiem czy wszystkie przedszkola miały tak że wrzesień był tak na luza czy już twardo z nowymi zasadami....????

Paula-i jak???
Elcia-ja jak byłam w ciąży to brałam ocillo......
Viki-i co zakupiliście?????

miłego dnia dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
elcia - jak ci nie przejdzie kaszel to przejdz sie do lekarza, albo lecz sie domowymi sposobami - syrop z cebuli albo miod czosnek i cytryna:tak:

paula - ?????

kasiamaj u nas z przedszkolem zupelnie inaczej bo pawel chodzi do prywatnego, wiec nie pomoge.no i zdrówka dla was.

a my przymierzamy sie do malego remontu...tzn chcemy sufit w salonie robic, bo przed wprowadzeniem sie tu juz nie mielismy kasy za bardzo.
no w zasadzie nic specjalnego , jakies halogeny, troche sufit obnizyc ale jeszcze nie wiem jak tzn mam wizje w ksztalcie rombu ...ale poki co nie zdecydowalam. dzis mają przyjechac robotnicy wiec jeszcze z nimi musze to obgadac, poza tym chcemy scianke mala postawic przy kominku, bo zaraz za nim są schody na gore i straszne echo sie robi. poza tym u gory np bardzo slychac jak gra tv, a na dole jakby ledwo ledwo... caly dzwiek gdzies sie do gory rozchodzi wiec mamy nadzieje ze ta scianka to zniweluje.
no i przyokazji zmienie moją brązową sciane.....cos mnie wzięło na szarości..:-p

a tak poza tym to u mnie tez chlopaki przeziebieni i obaj na inchalacjach z pulmikortu i berodualu.
damian ma tyle nauki ze szok, powariowali w tej szkole.wczoraj siedzial od 18 do 22.30 i odrabial lekcje....
a najciekawsze jest to ze czasami np zadają im tematy do domu ktorych wogole jeszcze nie przerabiali w szkole....

na dniach v jedzie juz na statek, ale fajnie bo zapowiada sie ze na swieta bedzie w domu, tak ze plus...chociaz poki co za bardzo sie nie ciesze bo czasem roznie to bywa z ta jego pracą:sorry2:

weronika a gdzie ty sie podziewasz? jak tam dzieciaki? jak stas radzi sobie w szkole??

pryzybela a jak tam synuś??

Paula daj znać jak po wizycie :tak:
Elciu na początku ciąży z Laurą miałam anginę, brałam antybiotyk i na szczęście nic Laurze nie jest, więc i u Was wszystko będzie dobrze :tak:
Viki dużo zdrówka dla chłopców :tak: A przy okazji jak będziecie remont robić to wpadnijcie też do mnie ;-) Dom wymaga remontu, a zawsze coś nie tak jest, zresztą przy trójce dzieciaków odechciewa mi się jeszcze nadzorowania ekipy ;-) Ale powiem Ci, że też mam fazę na szarości, więc Was mogę nadzorować ;-) :-p
Majoszka dla Was też zdrówka :tak: Co do kosztów przedszkola to Ci nie odpowiem, bo u nas to inaczej wygląda. Płaciłam tylko za posiłki czyli 2,5 funta dziennie. W szkole też płacę tylko za posiłki, czyli 10,5 funta tygodniowo.

Ech mnie też angina dopadła i na dodatek taki mam kaszel, że mam wrażenie, że płuca wypluję. Na dodatek u Olisia w szkole panuje epidemia ospy, więc pewnie kwestia czasu jak i on złapie i siostrom przekaże :sorry2:

reklama
Jestem Viki. Miło że o mnie pytasz :-)
Ja ostatnio na nic czasu nie mam. Latam z dziećmi do szkoły i przedszkola. Co chwilkę tylko wchodzę i wychodzę z domu. Do tego jeszcze opiekuję się małą dziewczynką i sporo szyję. Tak więc nie wiele mam czasu na forum :-(
Pytałaś o Stasia i szkołę. Na początku było kiepsko. Bardzo płakał jak miał się ze mną rozstawać. A teraz lubi szkołę. Jest bardzo dobrym uczniem. Emocjonalnie w przeciągu tego miesiąca naprawdę dorósł :-) i wiem że podjęłam słuszną decyzję z jego szkołą. Duży wpływ na to ma jego wychowawczyni. Myślę że trafił na wspaniałego wychowawcę i pedagoga :-) Pani jest naprawdę zainteresowana każdym uczniem i bardzo chętnie wysłu****e rodziców ( chętnie dowiaduje się jakie mam problemy ze Stasiem, zapisuje sobie w dzienniku żeby pamiętać na co ma zwracać uwagę). Jestem naprawdę zadowolona. No i co ważne Staś znalazł sobie w klasie bratnią duszę Miłosza z którym są naprawdę super przyjaciółmi :-) Obydwoje są troszkę " dziwolągami" bo na wiele rzeczy ( np. modne bajki czy zabawki) ani ja anie Miłosza mama nie pozwalamy chłopcom. Za to obydwaj lubią książki, gry i rozmowy a nie zabawy w wojnę jak większość chłopców z klasy.

Do góry