reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Hej! :-)

Kacha wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :-):tak::tak::tak:

Viki zdrówka dla Ciebie! I nie zaraź chłopców :-p

Asia od kiedy idziesz na zwolnienie?

Grzechotka :szok::szok::-D:-D:-D Witaj!!! Co u was? :-):-):-)

Wczoraj byłam w byłej pracy. I mimo że mam L4 do 18-go zwolniłam się z datą 1.04.
Niech mi ktoś powie co z tym zrobić? Szefowa jeszcze nie zgłosiła zwolnienia ale czy poszło ono w jakiś inny sposób do zusu? I co dalej? Kompletnie się na tym nie znam :baffled::rofl2:

Szefowe zachowały się jak... świnie! Jeszcze mnie wkręciły w durną aferę... ehh... szkoda słów... najważniejsze że mam je z głowy :tak:

Mam dziś dużo pracy w domu, a Julcia pewnie zrobi sajgon pod sufit:-D:-D:-D

paula jeśli podpiszą ci świadectwo z tą datą (rozumiem, że świadectwo chcesz do 31.03) to zwolnienie od 1.04 - 18.04 będzie wypłacał ci zus (pracodawca musi je dostarczyć wraz z wnioskiem i kserokopią świadectwa pracy poświadczoną za zgodność)
jeśli zwolnienie chciałabyś przedłużyć to następne zanosisz od razu do zus-u

Hej...

Kasiu- ja tez bede miala kciuki mocno zacisniete.... Bedzie dobrze, nie trac wiary....

My dzis w podrozy... tzn za pare godzin ruszamy.... Wracamy zaraz po Swietach, wiec na zlocie nie bede....:-( Musze szybko wracac, bo wlascieciele nam wymowili i musimy sobie szukac nowego domu.... Zla jestem jak nie wiem.... wszystko zawsze w najmniej odpowiednim czasie....:wściekła/y: Przeraza mnie w ogole to pakowanie, sprzatanie, czesc rzeczy trzeba wywalic....nie wiem w co rece wlozyc.:crazy:Ech nie smece wam....odezwe sie ze Szczecina.... Paaa....

paula jeśli podpiszą ci świadectwo z tą datą (rozumiem, że świadectwo chcesz do 31.03) to zwolnienie od 1.04 - 18.04 będzie wypłacał ci zus (pracodawca musi je dostarczyć wraz z wnioskiem i kserokopią świadectwa pracy poświadczoną za zgodność)
jeśli zwolnienie chciałabyś przedłużyć to następne zanosisz od razu do zus-u

KATA nie pracodawca tylko sama Paula ma zaniesc kopie swiadectwa przeciez ja tak miałam a zwolnienie faktycznie ona ma zaniesc do zusu
a jezeli chodzi o to l4 to lekarz ma kopie i on tez wysyla ja do zusu

hej hej
alex-
to nieciekawie z tym mieszkaniem i to akurat przed świętami. A macie coś na oku innego?
kacha- nie wiem co ci napisać, trzymam kciuki żeby wyniki okazały się błędne. Trzymam mocno mocno kciuki:tak::tak::tak:
paula-
pracodawca ma obowiązek w ciągu 7 dni dostarczyć ksero świadectwa pracy, zwolnienie i druk z-3 dotyczący wynagrodzenia do ZUS , Niestety nie wszyscy się z tego wywiązują i wysyłają pracownika z tym samego (a nie powinni:dry:)
grzechotka- witaj po latach

Dobra, my juz za chwile ruszamy na lotnisko.....

Aga- mamy czas 2 miesiace na przeprowadzke, wiec przed samymi Swietami nie musimy.... Na oku jeszcze nic nie mamy, caly czas przegladamy oferty i nawet P dal wlasny anons... wiec zobaczymy.....

dokładnie tak jak piszesz aga.
kiedy pracowałam w biurze wszystkie zwolnienia do zus-u dostarczał pracodawca (czyli my w jego imieniu) wraz z pełną dokumentacją
a po zwolnieniu pracownika on sam musiał zanosić dalsze ciągi zwolnień o ile takie były
ale nie ma przeciwwskazań do tego aby to pracownik zaniósł na swoje życzenie (przyspieszy to wypłatę zasiłku) KOMPLET dokumentów

reklama
hej hej matki wezownikow i reszta grudniowych mamusiek :-D
ja jeszcze w pracy ale juz za raz koncze :-p
;-)no to alex masz szanse sie przeprowadzic gdzies blizej mnie
paula ja sie wcale nie znam na tych sprawach :-(
wpadne pozniej jak sie ogarne w domu hehe paaa

Do góry