reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej hej
ja jestem niewyspana buuuuu
Oliwia w przedszkolu wstydzioch ze hoho wczoraj sie popłakała bo chyba ja trema zjadla wszystkie dzieci ładnie ja przywitały a ona sie popłakała wyszłam na godz i potem opiekunka mnie zawołała bo popłakiwała a potem git
dzis sie poplakała bo 2dziedzi płakało za mama i ona z zalu płakała to weszłam i juz ok ponownie wyszłam to sie sama rozpłakała ze mnie nie widzi ale idzie w dobra strone dzis byla niewyspana bo niemagła spac dzis w nocy troszke katarek ja meczy i miała 37,3 temperature ale to z wrazenia
na szczescie dzis zwolniło sie miejsce i niema chetnych wiec trzymajcie kciuki w poniedziałek wszystko sie wyjasni
chyba dobrze ze bedzie chodzic nie??? ja wiem ze niepracuje i moge z nia siedziec ale zawsze to jakas rozrywka dla małej nie ???:)))

KASIAMAJ jeny kobieto ty chyba powieki na zapałkach nosisz co???
ASIA powodzenia u lekarza jejku jak to szybko leci zaraz bedziesz miała połmetek
dla reszty pozdrowionka u nas piskne słonko swieci ale wietrznie:))
przesyłam dobre fluidki dla was

reklama
Dzień dobry!

Jutrzenka
, dzięki. Kompletnie się na tych PITach NIPch nie znam.
Kasiamaj, gratulacje dla Natalki. A Kuba chodzi do przedszkola, czy nadal na chorobowym w domu?
Elcia, no pewnie, że dobrze, że Oliwka pójdzie do przedszkola. Dzieci się naprawdę dużo tam uczą, fakt, że nabierają także negatywnych cech (naśladownictwo), ale przedszkole to jednak fajna sprawa :tak:
Weroniczka, i co było na zebraniu? Coś ciekawego?

No i to tyle. Nie chce mi się iść do lekarza, bo wiem jak będzie. Wpisze wyniki badań do karty i koniec wizyty. Muszę sobie jakieś usg wyczarować na najbliższe dni.
Nie wiem czy wam mówiłam - ale chodzę do dwóch ginów, hehehe. Dla pewności. Wariatka jestem. Ale ten dzisiejszy mnie ostatnio wkurzył i tak naprawdę idę do niego po skierowania na badania, bo w LIMie mam za free.

Hello, tym razem tutaj!:)

O nie! Elcia, ja sie z tym dniem mezczyzny nie zgadzam... to juz przesada, bo dzien chlopaka juz dawno minal i co dwa swieta dla nich, a dla nas tylko jedno? (bo o dniu dziewczyny, to nie slyszalam;-))hehe
I nie martw sie Oliwcia przywyknie do przedszkola, tylko czasem dziecko potrzebuje wiecej czasu. Moja do tej pory swiruje jesli jakas inna pani sie pojawi albo musi do starszej grupy pojsc, ale zasadniczo to widze, ze duzo jej daje przebywanie w przedszkolu. Pomijajac ze juz sie ladnie nauczyla jezyka, to ponoc zabawna jest, lubi i umie sobie zartowac, nawet jakies takie zarciki slowne, a przeciez dopiero sie nauczyla francuskiego i do tego sie popisuje, tanczy i wszystkich zabawia (a dla nas to nowosc bo w domu az tak nie swiruje:tak: i przy nas bardziej wstydliwa w stosunku do obcych osob)

Asia, u nas to z usg w ogole sa oszczedni.... mam nadzieje ze mi zrobi za 2 tyg, bo to 12 tydz bedzie, bo tak dopiero polowkowe mnie czeka no i z Kaya to jeszcze w szpitalu przy porodzie robili, a tak to kiszka.... No i mi proponowala babka ze jak chcemy, to mozemy sie umowic na takie szczegolowe usg + badanie krwi pod katem chorob genetycznych, ale kupe kasy za to chca a za te pieniadze to ja calkiem przyzwoity wozek kupie...
A bo bym zapomniala zapytac, czujesz juz ruchy maluszka?:) I kiedy powiedzieliscie lub chcecie powiedziec Fifiemu ze bedzie mial rodzenstwo? Bo ja po ostatnich doswiadczeniach, to narazie mlodej nic nie mowie, dobrze ze wtedy jakos nie przywiazywala do tego wagi i zapomniala...

Kasiamaj, brawo dla Natki! I co slysze to ostatnio sporo dziewczynek to takie urwiski, moja siosrzenica ma prawie 1,5 roku i wszedzie wlazi, wszystko rusza i tez nie lubi jak nikogo w poblizu nie ma... Trzeba zyc nadzieja ze w koncu z tego wyrosnie:tak:

Aha, Paula fajnie ten Twoj salon na stronce wyglada, mam nadzieje, ze Ci sie bedzie dobrze pracowalo:tak:

A tak wogole to milego wieczorka wszystkim zycze!

No i po lekarzu. Jak zwykle nic się nie dowiedziałam. Wpisał wyniki krwi do karty, wypisał skierowanie na kolejne i po badaniu. Beznadzieja. Szkoda mojego czasu.
Dobrze, że chodzę jeszcze do innej sensowniejszej lekarki.

Pryzy, Filip już wie, ale wg mnie nie ogarnia o co chodzi. Ostatnio się dziwił, że mam w brzuchu dzidzię " Jak to, połknęłaś??" Nie pamięta na co dzień. Może z dziewczynkami jest inaczej.
U nas z usg wycwanili się jak nie wiem. Prywatny lekarz bierze oddzielnie za wizytę i oddzielnie za usg i razem wychodzi gdzieś ok. 350zł. Także co miesiąc mnie nie stać na taki kosmiczny wydatek. Tak to się w ciągu trzech lat pozmieniało, ech...:baffled:

Chyba dziś obejrzę jakieś zaległe seriale.
Dobrej nocki, ciao!

Asiacur zajęcia otwrte były super zrobione dzisiaj bo pani zrobiła zajęcia dla rodziców i dzieci tzn. wspólnie bawiliśmy się :) A na zebraniu jak zwykle nic ciekawego czy sensownego. Jedyne co się dowiedziałam to to że Staś wszystkie umiejętności pięciolatka ma oceniane na bardzo dobre i trzy na dobre. No ale tyle to ja wiedziałam bo w końcu pracuję i rozmawiam z moim synkiem każdego dnia :/

A co lekarzy to przemilczę bo wszyscy wiemy jak jest na NFZ.

reklama
hej
Jutrzenko-a co Ci dolega z tą tarczycą???
trochę borykam się od lat z moją to może coś Ci pomogę???nie wiedziałam pytania...sorki. ;)
Asiu-Kuba siedzi w domu,sporo dzieci jest chorych,wiem bo dzwoniłam do przedszkola że go nei będzie do końca tyg.to jest ich garstka..z 18 bywa tak że obecnych jest 9 maluchów.
dwa dni temu też mieli awarię pieca więc odesłali maluszki do domu...
pomyślałam sobie że jak tak to niech posiedzi do końca tego tyg.jeszcze....

no idę się zrelaksować...
do jutra
czeka mnie dzień objazdowy
mam na sprawdzenie z Natką do laryngologa z tym uszkiem a potem jadę do moich rodziców bo mam wizytę u dentysty -sadysty!!!! aaauuuuu....

DOBRANOC

Do góry