reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej dziewczyny! Jeszcze nie doczytalam dokladnie co u kogo slychac, ale chociaz sie przywitam!

I widze, ze Weroniczka wielkie swieto obchodzi, wiec najserdeczniejsze i najpiekniejsze zyczenia! A swoja droga, to nie wiem jak to sie stalo ale zawsze mialam wrazenie, ze Weroniczka jest o ladnych kilka lat mlodsza ode mnie, a tu nagle 30stka???? Jakas gapa ze mnie;-)
Ale nie ma co sie tak spinac ta magiczna liczba:) I tak nasze pokolenie jakos tak sie wolniej starzeje:-D
Jeszcze raz sto lat!!!!!!
I jestem bardzo ciekawa tej fontanny owocowo-czekoladowej! Mozna takie cudko w domu samemu zrobic? Na pewno efektownie wyglada:tak:

Aha i nie moge przebolec, ze dopiero teraz, ale Agus przyjmij ogromne gratulacje z okazji narodzin synka!! Sliczny chlopczyk i piekne imie wybraliscie (z tego co pamietam byly inne plany ;)) Zdrowka dla Maluszka i mam nadzieje ze ze starszym bratem stana sie za jakis czas prawdziwymi kumplami:D

Dotka, ja sie przyzwyczailam, ze Wy nigdy nie chorujecie! Ale widac czasem jakies zaraztwo kazdego dopadnie:baffled: Oby szybko przeszlo!

Alex, a u nas zamiast pizzy faza na paleczki z parmezanem i serem z pizza hut (takie do maczania w sosie pomidorowym).... mniam W sumie to taka przystawka, ale juz od dluzszego czasu wolimy to, niz tradycyjna pizze:)
No i u nas tez diabelsko zimno, ale slonecznie i wlasnie podgladalam z balkonu Kaye jak z dziecmi na placu zabawsie bawila:-)

Kata, hej! No to Kinia wie co dobre - tez lubie brzegi z pizzy i zawsze mnie wkurzalo, jak R je wyrzuca;-)

Doczytalam sie troszke co u Kasimaj i widze, ze ciezki okres maja teraz.... Trzymam kciuki, zeby sie przede wszystkim zdrowotnie poukladalo.....

Ojjj i chyba duzo dzieciaczkow juz do przedszkola chodzi! To musze sie kopsnac troche stron w tyl i poszperac jak sobie radza dzielne Grudniaki:)

A co do mojego "stanu", to narazie nikomu nie dziekuje jeszcze;-) W sumie z OM, to juz kolo 7 tygodnia by bylo, ale mialam z 5 dni owu przesunieta, wiec chyba tak dokladniej to sie na usg dopiero dowiem chyba... Ale dobrze sie czuje, czasem mnie tylko muli i mialam kilka dni takich sennych i zmeczonych (ale to rownie dobrze od przeziebienia moglo byc) A poza tym to tylko drazliwe sutki mi sie zrobily i to chyba na tyle z objawow.... I poki co to musze sie uzbroic w cierpliwosc.....

reklama
ania może ;-)
jaką wadę ma wiku? minusy czy plusy? nosi ktoś z was okulary? robiliście badanie bo coś was zaniepokoiło? ufff ile pytań :sorry2:
pryzy zdecydowaliście się na maluszka świadomie czy tak jakoś wyszło? :-p

w donaldzie wybrałam małej zabawkę do robienia lodów z tomem i jerym. nalałam jej soku pomarańczowego, zamroziłam i właśnie się raczy :-D ale ma frajdę!

edit: gratki dota! ładnie wyglądają te czerwone kwadraciki :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny!!!!!!!
dziekuję!!!!!!!!!
:*​

pierwszy nasz wspólny krok to porządki tu i ówdzie;-)
ale to chyba po dlugim łikendzie:tak:

kurujcie się,odpoczywajcie....udanego łikendu!!!!:tak::tak:;-);-)

ps.zapisałam sobie kto był za a kto przeciw:p

witam

dota - teraz panuje wirus, własnie jednodniowa jelitówka....cała rodzinka moja ze szczecina przechodziła, a u pabla tez wlasnie to bylo bo duzo dzieciakow w przedszkolu przechodzi.
tak wiec trzymaj sie i najgorsze juz za tobą:tak:

kasiamaj, trzymam za ciebie kciuki i wierze ze bedzie wszystko dobrze.tule mocno!

pryzy super ze jestes, no i cichutkie gratki dla was:-p

aneczka jutrzenka - zdrówka dla was

aga dobrze ze u gina wszystko ok, a szew napewno sie rozpusci po masci;-)
a jak tam maluszek?

a u nas juz ok, paweł byl dzisiaj juz w przedszkolu zdrowy i steskniony za ...dziewczyną....echhh
dobra ide się kąpac, bo za godzinke wybywam na małą imprezke hehehehe

Ojjjj Aneczka, no to niefajnie z tymi okularkami... Ale z drugiej strony jak trzeba, to trzeba... Najwazniejsze zdrowko, a do okularkow na pewno da sie przyzwyczaic.
A psinke to mamy mieszanke yorka i teriera, taki misiek smieszny ze szok i kochany wariat... A poza tym nie gubi siersci, jest leciutki (ok 5 kg tylko) i strasznie sie lubi bawic. No i troche sie boi niektorych duzych psow, ale jest lagodny dla dzieci, kotow.... duzo nie halasuje i na szczescie nie mamy problemow zeby zostawal na pare godzin sam w domu, wiec nie ma zatargow z sasiadami:)
A zreszta wkleje fotke, trudno sie nie zakochac w takim futrzaku:) 11list2010 020.jpg

Katka, no juz kiedys wspominalam, ze planujemy, ale jakos tak trudno bylo postawic kropke nad i... No wiesz, chodzi o moja chorobe po pierwsze, a poza tym ja mam straszne cykle... dosc dlugie i zdarzaja mi sie nawet 2 miesieczne przerwy, wiec zakladalam, ze nie bedzie latwo... Ale w koncu doszlismy do wniosku, ze trzeba teraz sprobowac, bo jesli sie zdecyduje na ta moja terapie, to moze mi nawet pare lat zajac, a nie chcialabym sie decydowac na dziecko zbyt pozno (kwestia wieku oczywiscie), zreszta tez nie ma gwarancji ze sie w ogole wylecze, za pierwszym czy nawet drugim podejsciem, a wiec terapia moze sie w lata przeciagnac, a w trakcie zajscie w ciaze musialoby sie rownac aborcji, wiec wykluczone....
W kazdym razie tak sie jakos zlozylo, ze dwa cykle pod rzad trafily mi sie idealnie pod wzgledem dlugosci i w ogole, wiec postanowilismy w nastepnym sprobowac, kupilam nawet testy owulacyjne, no i stalo sie:)
Jeszcze nie umiem sie tym tak 100% cieszyc, bo mam cholernego stracha, ale musze byc dobrej mysli, bo jeszcze tylko tego maluszka brakuje nam do pelni rodzinnego szczescia:)
24 mam wizyte u swojej ginki, to mam nadzieje ze sie juz cos konkretnego dowiem:) No i to by bylo narazie na tyle:)

Eeeej nie wiem jak ta zabawka z donaldsa, ale ja tez kiedys kupilam takie w sklepie i zrobilam jeden z sokiem pomaranczowym, a drugi ze zmiksowanymi truskawkami i dziadostwo nie chcialo mi wylezc z tej foremki :/ A tak sie wtedy napalilam na sorbet truskawkowy.....

Dotka, hm.... nie wiem o co chodzi z tym moderowaniem; w sensie jaka wladze dostalas(?), ale gratuluje, mimo ze sie do tego niczym nie przysluzylam :D

Viki, witaj! Pablus tez juz dumny przedszkolak? :) Super! Pewnie masz w koncu troche wiecej czasu dla siebie :) Aha, Udanej imprezki!

Ostatnia edycja:
No nie... stalo sie... Dota moderatorem.....:dry::-D;-);-)

He he gratuluje Dotka.....:-)

Pryzy- bedzie dobrze, nie martw sie, ja trzymam kciuki....:-)
A piesio fajniusi.... slodzinka....:tak::-)

pryzy to jeszcze napisz jak ta słodzina ze zdjęcia się wabi? :-)
loda też nie mogłam wyciągnąć: sekunda pod ciepłą wodą i puściło ;-)
viki a damian ma jeszcze gips?
dota co zamierzasz porządkować? :-)

reklama
:-) hej!!! :-)

4 dni wolnego, nie? :tak::-)

Byłam dziś u fryzjera i mam fajne krótkie kłaczki i znów blond pasemka :-p:-) bomba... Niby mam fotki ale jeszcze dziś nie ładnie się ułożyły... :dry:

Kupiłam też sobie kozaczki, dla Juli dwie Barbie w Auchan i ciastolinę bo poprzednia wyschła...:baffled::tak:

Młoda śpi od 18.. ciekawe czy wstanie. Dziś ją odebrałam trochę później bo o 16. Tyle mi się zeszło a wszystko biegiem... ło matko...

Pryzy witaj!!!!!!!! :-) i cichutkie gratulejszyn :tak::-D:-) a psina-> sama słodycz :tak::-)

Dota eee teraz to z Tobą nie pogada.... :-D:-p Dziewczyny uważajcie bo jedno złe słowo i Dota będzie banowała :-D:-D:-D

Kasiamaj jak się czujesz? Leki pomagają?

Aneczka najweżniejsze że w miarę szybko wykryto tę wadę i okularki ułatwią małemu funkcjonowanie i zaczną leczyć wadę.:tak::-)

Weronika płaszczyki super!!! :-) zdolna bestia z Ciebie. Ten Małgoni oczywiście najśliczniejszy :-)

Alex :-):-):-)

Do góry