reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

witam w niedziele

właśnie wróciliśmy z zoo i Łukasz padł:szok: Jestem rozczarowana tym naszym zoo (tj. w Zamościu) bo nie było żadnego egzotycznego zwierzaka. Łukasz chciał bardzo zobaczyć lwa ale nie było. Same małpki i różnego rodzaju ptaki:sorry:
kata- no jeszcze spawa mojego taty się nie wyjaśniła, nigdy więcej nie chcę mieć żadnych powiązań z tą firmą:no: szubrawcy i oszuści. Nie dość że przyszła taka panienka i podała się za pracownice Tp S.A proponując jakąś promocję to jeszcze jak napisaliśmy odwołanie to twierdzą że nie otrzymali. Więc ja zadzwoniłam do ich recepcji i mi sekretarka powiedziała że owszem dotarło i teraz mają to sprawdzać. Niby mają certyfikat iso tylko ciekawe za co , za to że gubią dokumenty:angry::wściekła/y::angry: Jak będzie trzeba to napiszę drugie pismo:crazy:
kasiamaj- jak tam u was, sytuacja się uspokoiła?
paula- a Amelka miała już ten zabieg?

reklama
dzien dobryyy:-):-):-)

łaaa Aga ale Ty daleko mieszkasz....o kurcze....jakos tak teraz dopiero skojarzyłam jak napisalaś o Zamościu:sorry:;-) a ja mam rodzinke w okolicach,no chociaz to bardziej na poludnie od Ciebie- Łańcut,Rzeszów...;-);-)

Asia a jak wyniki badań??? czy jeszcze czekasz???;-)

Paula jak tam na meczyku?Jula wysiedziala? ;-)

no i pozdrawiam bardzo ciepltko reszte kobitek,wredna jestem wiem...chociaz bardziej leniwa:-D;-)

ale pozdrawiam:
nasze brzuchatki, młode mamusie, starsze mamusie (tzn. stazem starsze;-))

młaaaaaaa ;******

udanej niedzielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps.Moj Kochany Mężczyzna przyjezdza o 20!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

paaaaaaaaa:-)

Czesc i ja sie witam niedzielnie...:-)
Jeszcze zakatarzona.... ale powoli juz z tego wychodze. Tylko ze zrobilo mi sie takie cos czerwone pod nosem i boli, bleee...:baffled::sorry:

Weroniczka- no moi dziadkowie podobnie, maja po 89 lat, wiec tez juz starowinki i dziadek to i fizycznie i psychicznie juz niedomaga, babcia z kolei troche lepiej, ale generalnie podobnie jak Twoi- tylko juz egzystuja na tym swiecie....:-(
Asia- no no, pokaz fotki... ocenimy....:tak::-)

Aga- my mamy niedaleko zoo, ale nasze jest fajne...:tak::tak: duuuzo przeroznych zwierzat. Za to w Szczecinie to tylko psy i koty, no i jeszcze jakies ptaki... tragedia!

Paula- no wlasnie, jak bylo? Slyszalam ze pare goli z jednej i drugiej strony wpadlo...:-)

I wszystkim milej niedzielki zycze....:-)

hej
odjechali goście...
i siedzimy sami-choć już za tydz.następni się zapowiedzieli :szok::-D-wesoło u nas...:rofl2: zwłaszcza jak sobie chłopaki popiją :rofl2::laugh2:

młoda cały dzień płacze i marudzi....chyba że uda jej sie cudem zasnąć...i nic ją nie zbudzi to śpi ciągiem ze 3 godz.a tak to ciągle na rękach

Kuba już z paluszkiem ok,chyba nawet zapomniał że miał "ała":happy:

mam do Was pytanie-a właściwie do mam których maluchy ciągnęły smoczka...
moja nie chciała...to nie dawałam ale kuzynka która była teraz u nas móiła żebym kupiła jej z gumy (bo te co mam są z kauczuku-mam różne rodzaje tzn.z różnymi końcówkami ale są dla niej za twarde) może miałyście smoczki jakieś inne???teraz takie nowości mają że szok-ale nie wiem jak one w praktyce.
ja miałam z canpola i jeden avent (taki płaski)
-może coś polecicie???

Kata-zakupiłam i piję napar z dwóch torebek w jednym kubku...tak żeby szybciej zadział..:tak:-zobaczymy..na razie bez zmian.
Asiu-wrzucaj fotki :tak::tak::tak:
Dotka-no to będziesz miała już Krzysia w domku
Aga-szok z tymi lekarzami...z jednej strony cieszę sie że chodziłąm prywatnie...
i że mój gin okazał się słownym i ok gościem.(bo przecież nie musiał się tak zachować) ale jak leżałam po poronieniu u nas w szpitalu...to tego co sie naoglądałam -to masakra...
Alex-zdrowiej zdrowiej.:tak:

aga ja sytuacji w twoim szpitalu się nie dziwię bo tak na dobrą sprawę łapówkarstwo jest wszędzie niestety :-( tylko w mniejszym lub większym (jak u was) stopniu
mogżna tylko współczuć bo na takich konowałów nie ma rady :no:
mam nadzieję, że poród będzie szybki, bezproblemowy i obędzie się bez łapy
trzymam kciuki za tatę!
dota pewnie świętuje przyjazd krzysia :-)
alex smarujesz czymś nos? maść majerankową sobie kup, ona natłuszcza i pomaga w katarze :tak:
kasiu jakbym miała wybierać smoczek to taki żółty (staroświecki :rofl2:) one są miękkie i masz większe prawdopodobieństwo, że mała ci go zassa. mieliśmy zwykły canpola, ssała lepiej (choć i tak pluła ;-)) niż te twarde przeźroczyste. bez smoka bida :-( u nas były tylko rączki i pierś :-(
co do melisy: kumpela pije po 1 torebce 3 razy dziennie. musisz sama wyczuć czy mała nie ma rewolucji po niej bo może taki mocniejszy napar je powodować

byliśmy wczoraj nad wodą. fajnie, mało ludzi, cieplutko
a w niedzielę śmigamy nad morze :-)

bry ;-):-)

od nowa płaczący dzień u nas...
ale teraz trochę przysnęła więc myślę że da mi odsapnać.
Kuba biega ciągle z łodzią motorową -na baterie którą dostał od wujka...i bzyczy...mnie głowa pęka...ale młodej się podoba :tak: bo ona lubi takie odgłosy :szok:-np.odkurzacz,suszarka do włosów i teraz ta motorówka.....:szok::sorry::happy:

dzięki dziewczyny za odp.w sprawie smoczkowej.
Kata-no właśnie o takim myslałam on podobno jest bardziej miękki....
Alex-tego aventa własnie miałam dla Kuby...u nas go nie chciał...nawet ani razu...
wygotowałam go żeby zobaczyć czy młoda pociągnie...to samo...te sylikonowe są chyba za twarde...i dlatego moje dzieciaki nie chcą smoczków....

muszę dziś zajść do dziecięcego i poszukać jakiś mięciutki....może coś wynajdę???
i moze sie małej spodoba...

jutor mam dzwonić w sprawie tych rehabilitacji małej...zobaczymy na kiedy dadzą nam termin???

dziś też odbieram wyniki posiewu-mam nadzieję że będzie wszystko ok...
Jutrzenko-bo chyba Ty pytałaś??? nie wiem skąd te bakterie w moczu???-wiem tylko że podobno dziewczynki mają to cześciej niż chłopcy...
może coś jej się tam zabrudziło po kupce...choć jak tylko usłyszę że narobiła to zaraz przebieramy...

dobra laski...posiedzę jeszcze tyle na ile mi pozwilą "terroryści" :-);-):tak:

miłego dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej.

Ja tylko na chwilkę do Kasimaj. Kasiu to skoro twoją córkę uspokaja odgłos lejącej się wody albo suszarki to włączaj jej. Powiem Ci że mojej kuzynki córka uspokajała się tylko przy odgłosie włączonej suszarki, więc Basia nagrała na kasetę ten odgłos i puszczała małej jak była niespokojna. I powiem Ci że od tamtego czasu miała spokuj z malutką.
Dobra zmykam do pracy kochane. Miłego dnia.

Weroniczko-u nas suszarka jest na topie,zarówno z Kubą jej używaliśmy jak i teraz a wszystko się zaczęło jak pojawiły się kolki...suszyłam Kubę suszarką po brzuszku i pomagało...właśnie go uspokoiło i chyba przestawało boleć bo zasypiał...jeździliśmy wszędzie ze suszarką...nawet w gości...bo jak przychodziła noc i czas snu a nic nie działało to było pyk...suszarka i Kuba jak za pstryknięciem palców zasypiał.
teraz też to praktykujemy...ale w ciągu dnia nie da sie ciągle ze suszarką wędrować :-D;-)
a młoda drze się...okropnie...czekam na wyniki posiewu -bo może tam jest przyczyna!!!
czasem jak zmieniam pampka to ona zaczyna przeraźliwie płakać i albo idzie kupka albo właśnie zaczyna sikać........:-:)zawstydzona/y:

reklama
ja nagrywałam na płytę cd odkurzacz jednak sprawdziło się to na krótką metę
suszarka szybko się nagrzewa :-( u nas pomagał jeszcze szum farelki zimą ;-)
kasia a próbowałaś jej szumieć ty. coś w stylu: szszszszszsz po cichutku? to przypomina odgłos z brzuszka i w pierwszych dniach pomaga się uspokoić dziecku

Do góry