reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Naszą Ameluchę czeka operacja :-( od około dwóch tygodni puchła jej jedna połowa pipki. Raz miała guza, raz nie... takie dziwne... Dziś Martyna poszła z nią do pediatry i okazało sie że mała ma przepuklinę pachwinową. :-( 13-go lipca ma wizytę u chirurga.

ehh cały czas o tym myślę...

Poza tym to byłyśmy z Julcią na placu zabaw... Ale się wyszalała :-) taka jest Kochana...

Powiem wam że ona całymi dniami maluje farbami!!! :szok::-D:-D:-D Mała artystka mi rośnie... :-D

reklama
Ja tylko na chwilunie, zaraz lece spac...

Powoli szykujemy sie do wyjazdu do Polski... a wiec piore, prasuje, Oliwier brudzi w zastraszajacym tempie i na nowo piore, prasuje....:-D;-)

Paula- oj przykre to co piszesz... :-( Takie male dziecko a juz sie nacierpi....:-(

Kasia-wszystkiego najlepszego dla J :tak::-)

Pryzybela- to ja tez sie ladnie z Toba przywitam... hej hej...:-)
A Kaye rzeczywiscie chyba zostaw w tej grupie, po co ma miec nowa grupe i nowe stresy, nie?Tutaj juz przynajmniej dzieci zna.

Dota- zakret jestes powiadasz? :-D:rofl2: Ja zawsze to wiedzialam...:-D:cool2:;-)

hej
paula- szkoda Amelki:-(, musi być dobrze:tak:
pryzybela- ja też myślę że dobrze zrobiłaś że zostawiłaś Kaję w tej samej grupie, :tak::tak:i dla dziecka i dla ciebie mniejszy stres:tak:
kachawawa- więcej optymizmu:-)
sylwia- ciekawe jak ci się będzie jeździć po Polsce. Ciekwe kto to wymyslił ,że w różnych krajach jeździ się innymi stronami drogi:sorry2:
kasiamaj- dzięki za odp. ja też tak myślę o namalowaniu czegoś Łukaszowi nad łóżkiem:tak::tak:

ja się dziś wybieram do lekarza z Łukaszem, zobaczymy co powie na ten jego brzuszek:sorry2:

hejka

ja tylko na chwilke bo mam mega duzo pracy.

Paula trzymam kciuki, bedzie dobrze, szkoda takiego maluszka.
Ja tez mialam przepukline pachwinowa tylko ze bylam starsza.

Dotka Sylwia ja bardzo chce sie spotkac, tylko mysle jak. Jak bedziemy jechac to w Gdańsku bedziemy bardzo rano ok 6 wiec odpada, tak sobie mysle ze bedziemy wracac w sobote 31 lipca i jak zwykle wyjedziemy z Władka ok 9 wiec w Trojmiescie bylibysmy ok 10-11. I jak dla mnie to wtedy byloby najlatwiej, i jakbyscie mogly to bysmy sie spotkały, tylko gdzies tak zebym mogla latwo trafic bo nie mamy nawigacji (myslalam ze pozyczymy od siostry ale oni na turnus rehabilitacyjny jada w tym czasie, a nie wiem czy damy rade kupic czy sie wyrobimy finansowo :sorry2:).
Bo tak w ciągu tygodnia to wolalabym sie nie wybierac bo my nie bedziemy sami tylko z R bratem i jego rodzinka, poza tym pchac sie w szczycie w tygodniu do Trojmiasta to pewnie bym przestala pol dnia w korkach :sorry2:
Elcia mowisz Dotka ze woli niedziele. My mamy nocleg do soboty (mamy pokoj studio z R bratem) i jakby babka sie zgodzila i miala wolne do niedzieli i chciala nam wynajac ale odplatnie tylko za jeden pokoj nie za dwa to bysmy przeciagnieli do niedzieli.
Cos wykombinujemy i sie uda :tak:.

i tyle bo mam duzo pracy

milego dnia

hej mamuśki

słonko świeci jest ładnie :-D:tak::-p:happy2::cool:
muszę kupić coś na chleb bo lodówka pusta.

Kuba coś dziś marudził w nocy...:confused::confused::confused::baffled:

za to od rana biega jak szalony :szok:

dziś dzień TATUSIA-robicie coś z maluchami dla naszych panów????

ja jeszcze pomysła nie mam...:no::-)-może jakiś drobiazg kupimy??? tzn.Kuba kupi.:-D

coś mi dziś jakoś mdląco....co chwila nogi mam na żołądku :szok::zawstydzona/y:
i aż mi się ........chce.(ale nie będę Wam obrzydzać)

Paula-biedna Amelcia-oby wszystko było ok.
Aga-nie ma za co...może jakiś samochodzik????:-)
może tu coś Ci sie
przyda???
http://images50.fotosik.pl/168/b2bd90aaa7f4dc02med.jpg
http://grotamarzen.blox.pl/resource/farma_sciana_kopia.jpg
http://www.inspiracje.pl/wnetrza/Pokoj-dzieciecy/page/7/
Kacha-trzymam kciuki za Was-oby wszystko sie udało-wracaj do nas jak już dogracie swoje sprawy.
Jutrzenko-pracusiu.lekkiej pracy.i bez nawału.;-)
Alex-dzięki -przekazałam.:tak:
Baśka-jak samopoczucie???
Katka -co u Was?
Dota-wstałaś już????

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewuszki.

Jak się dziś macie? Ja dziś mam dobry humor mimo że łeb mam tak ciężki jakbym całą nac nie spała :/ A co dziwne wszystkie dzieciaczki zsikały mi się dziś do łóżek mimo że wcale im się to już nie zdrza. Coś musiało być tej noc dziwnego skoro całej trójeczce się to przytrafiło.

Paula będzie dobrze z Amelciom. Trzymaj się kochana.
Kacha tobie douż cierpliwości i wreszcie ściżeki z górki a nie ciągle pod górkę.

Dla całej reszty całuski. Zmykam robić kalendarz dla taty na prezent. Do miłego.

siemka!!!:-);-):-);-)

Jutreznko bedziemy jakos kombinowac,Jutro Elcia da mi znać czy im pasuje ten łikend czyli 31 lipca albo 1 sierpnia;-)

Alexxx:-p:-p:-p a a masz jeszcze :-p:-p:-p Ty Ty Ty!!!!:cool:

Majoszka my nic nie robimy....jak bedzie Krzyś wiekszy to tak;-)

no i co jeszcze???? od tego słonca sklerke mam:-D
Paula biedna Amelka....oby poszło szybko i bez bólu:tak: szkoda takiego malego szkraba,tyle dobrze,ze ona jest mała to szybko sie zagoi i zapomni.

jej Ewedja widziałaś wczoraj????buuuuuuuu....no nic ,c'est la vie!;-)

ooo kawałek mojego synka najmądrzejaszego i najukochanszego;-):-D jak on przy tym tanczy:-D co wyprawia...mowie Wam:tak:;-)

mimo upałów bardzo ciepło Was pozdrawiam!!!!

[video=youtube;qXPCLJbFKnY]http://www.youtube.com/watch?v=qXPCLJbFKnY[/video]

Hej Kobietki!
I ja sie witam zanim sie troche za robote wezme... Musze troche chalupe ogarnac i ciasto upiec to bedzie na jutro na R urodzinki i przy okazji uczcimy to swieto panstwowe;-)... Bo torta to na sobote chce machnac, tylko kurka cos mi prognozy pogody nie za ciekawie wygladaja i nie wiem co z grillem - w ostatecznosci na balkonie zrobimy, ale wolalabym na powietrzu, bo mimo deszczu ma byc goraco:baffled:
Jeszcze do tego R kolega sie utopil podczas nurkowania i w sobote pogrzeb, a w piatek uroczystosci zalobne zaplanowane, to nam sie troche porobilo... Coprawda ten kolega to jeszcze z kawalerskich czasow i jakos im sie urwal kontakt, ale zal chlopaka, zwlaszcza ze swego czasu zgrana paczke tworzyli...

Paula biedna Amelcia.... Mam nadzieje ze nie bedzie za wiele cierpiala...
Szkoda takich maluszkow, ale jak trzeba, to nic sie na to nie poradzi...
Jak R mial ze 4 lata, to na niego facet motorem wjechal i ma bardzo zywe wspomnienia z pobytu w szpitalu, ale on byl tam dlugo i w ciezkim stanie... Do dzisiaj ma duzo blizn na glowie i twarzy, nawet mu tutaj plastyczna robili a i tak widac jakby jakis zabijaka byl;-)
Kasiamaj, nie martw sie juz niedlugo nic Ci nie bedzie uciskac na zoladek:tak:
A co do prezentu to Kaya w przedszkolu robila i R juz dostal, bo u nas 20 czerwca byl dzien ojca:-)
Weroniczka, no to faktycznie dziwne ze tak solidarnie sie dzieciaczki posiusialy:confused: I tak sa dzielne szkraby ,a mala wpadka moze sie kazdemu zdazyc:tak:
Alex, to juz na walizkach siedzicie?:-) Ale Wam dobrze:-) A z tym brudzeniem to norma, ja mam tez zawsze znacznie wiecej prania z jednej malej Kayi niz z nas obojga:-D
Dotka, Ty to w dobrym regionie mieszkasz:) Masz statystycznie najwieksze sanse na spotkania w okresie wakacyjnym przynajmniej:-D

Nie chce zapeszac, ale moja dziecinka od niedawna ladnie mnie zegna w przedszkolu i nie jest smutna, ani nawet nie placze... az babki sa zaskoczone:tak: Ostatnio sie jedna smiala ze mloda sobie jej imie podspiewywala:-)
No i z tym przejsciem do starszej grupy to i tak nas nie ominie, bo do wrzesnia niewiele czasu i na pewno Kaya zyska w nauce jezyka, bo w jej grupie malo gadatliwe maluszki, ale poki co to zostaje... Ogolnie to ona lubi towarzystwo starszych dzieci i mysle ze tez nie bedzie najgorzej, tylko pewnie znow bedzie troche czasu potrzebowac na oswojenie:-)

Dobra zmykam, bo jeszcze do taty musze zadzwonic, wiec narazie!!!

reklama
bry :cool:

młody już idzie do łóżka
a ja musze coś w necie poszukac do jedzenia...
w sobotę robimy grillka-z okazji J urodzin.
mają wpaść rodzice i teście.
chciałam jakąś sałatkę poszukać i ciasto...bo wiekszość już mi sie znudziła.

deszcz zaczął padać i szaro jakoś się zrobiło.:zawstydzona/y:

Pryzy-widze u Was też imprezowo bedzie.:-);-)
Dotka-ja Ci mówię Ty już więcej na razie na słonko nie wychodz...:szok::no::-D:-p
Weroniczka-naprawdę dziwne żeby cała 3 sie zsikała...:szok::-) jednej nocy???

a reszta co....:confused::confused::confused::confused::confused: STRAJK :confused::confused::confused::confused::confused::confused::szok:

Do góry