reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dobry wieczór

widze że nikt o mnie nie pytał...:-(-ale to nic....:-p

co tam u nas????
dziś byliśmy z Kubą u dentysty-cały dzień mu tłumaczyłam że będzie musieł otworzyć buźkę i pani mu policzy ząbki...:tak:-w końcu usiadł sam na fotelu my z J staliśmy na przeciwko niego...pani założyła mu śliniaczek na sprężynce i kazała otworzyć bużkę-....i udało się...:tak::-) otworzył tak szeroko że aż dentystka sie uśmiała...sprawdziła ząbki i :szok: 3 szt.mała pruchnica (górne) + ta 2-jka którą ma złamaną. dolne ma wszystkie zdrowe.
co mnie zmartwiło to to że ma wadę zgryzu-niewielką ale ma...
dolne ząbki lekko nachodzą na górne-(widziałam to wcześniej ale trzeba było potwierdzić moje przypuszczenia)-na razie nic z tym nie da się zrobić...potem aparat...ale to czeka nas najpierw wizyta u ortodonty.
na koniec pani zapoznała Kubę z całym osprzętem dentystycznym ...najbardziej podobało mu się jak włączyła tą maszynkę do borowania-krzyknął ..."o jejtejta tata jat bubi..." -(o..wiertarka taka jak Kuby):-D

ja dziś przeleżałam większość dnia...młoda daje mi w kość tak się napina i wygina że brzuch mam twardy jak kamień i jak chodzę to mnie boli...do tego strasznie napiera mi na dół.....

pogoda też u nas do kitu...albo coś popaduje albo nie...i tak na zmianę

byłam też z Kubą butki oglądać bo w tych co ma już mu chyba za ciepło-bo ma spocone nogi-chciałam znaleźć mu takie sandałki bardziej zakryte....
były nawet fajne ze skórki ale co...-młodemu noga nie wlazła ze względu na wysokie podbicie.:-(

sama też rozglądałam się za obuwiem dla siebie...bo muszę sobie kupić najlepiej w kolorze khaki....-bo mam taką torebkę (miałam fajne ale mi się rozwaliły na boku):-:)wściekła/y:-kolor identyczny co torba.i strasznie były wygodne.

mój szkodnik właśnie zasypia
a ja chyba wskoczę do wanny....

Dotka-to teraz sobie popstrykasz...:-D
Kata-widzę żę rozszerzasz swoją pasję :tak:;-)
Aga-fajnie z tą umową że udało Ci sie ząłatwić :tak:-no to czekamy na fotkę brzunia.
Weroniczko-fajnie że wypad z kumpelkami udany...a miałaś obawy -czy aby będzie o czym gadać???:-);-)

co tam jeszcze....
hmmm........
:-p

reklama
Weroniczka :-D:-D:-D ... ło matko ale jeśli te twoje sny są prorocze... :szok:;-):rofl2:

Kasiamaj mam nadzieję że i u nas tak łatwo pójdzie u stomatologa... :sorry2: u nas pewnie będzie potrzebna jakaś interwencja typu lapisowanie... tak się boję o małej ząbki :zawstydzona/y:

Asia to znów musisz bucików poszukać?

Pryzy ten blog który wkleiłaś... no wooow!!! Ta Dorota- niesamowita. Jakie pyszności piecze... :szok::-):-):-)

Ewedja :szok: Zaki sobie coś do nosa wpakował? :szok::rofl2:

Ale nas dziś ulewa złapała... :szok: Normalnie ciekło ze mnie ciurkiem :-D:-D:-D

Idę z psem... ;-)

Kasiamaj, no to brawo dla Kuby! Dzielny chlopak! Ja tez sie tak zbieram z ta wizyta u stomatologa.... I niech ta malutka sie wreszcie zlituje nad Toba;-)
Kacha, przepraszam oddam kiedys to sloneczko;-)
Kata, to tylko przeoczenie z tym niewytluszczeniem:-), nadrabiam zebys nie byla stratna:-D A pierogi faktycznie ruskie:tak: :tak:Ponad stowa mi wyszla:tak:
Paula, ja jestem od jakiegos czasu fanka tego bloga:tak: Ktoras z dziewczyn tez kiedys jakis przepis stad wklejela. Fajnie dziewczyna pisze i ladne strasznie apetyczne fotki wkleja:tak::-D

Dobra ide jakis film z R obejrzec, bo mnie goni do kapieli (my tak zawsze na czysciocha w sypialni sobie ogladamy:tak:hehe)

Wiecie co, bylismy dzisiaj u tesciowej i mloda napila sie soku i zjadla kaszke i mi zwymiotowala......
Nie wiem o co biega bo ani sie na bol brzucha nie skarzyla, ani nic... Nawet po wszystkim tak sie zachowywala jakby to nie ona;-).....zdziwiona bylo co to jest, bo to pierwszy w zyciu konkretny pawik:baffled: Mam nadzieje ze to nic powaznego...

I wiecie co jeszcze???? Faaajny obraz dostalismy od tesciowej:tak:

hej
mój maluch miał wczoraj senny dzień. Jak wróciłam z pracy to jeszcze spał i tak aż do 18 a jak się zbudził to chciał dalej spać ale mu nie dałam i się tak popłakał że z pół godziny płakał. W końcu się przekonał i poszliśmy na długi spacer aż do 20 tak chodziliśmy. Ale się ułazilismy :szok::szok::szok::szok:

kasimaj
- gratki dla odważnego Kubusia. Ja też planuję wybrać się z Łukaszem do dentysty ale jakoś tego nie widzę:sorry2:

hej!!!:-):-):-)

Pryzy jaki obraz???? przedstawiający teściową? hihi;-);-) a jak Kaja lepiej?

Majoszkaaaaaaaaaaa ale Kubuś grzeczny:tak::tak:;-)

A do Katy trzeba teraz powiekszenie:-D:-D;-)

hej Aga!:-):-):-)

Jutreznko a jak Kuba?? i u Was,okej?;-)

Baski dawno nie było....????

a my dzis długo sami ....buuuuu.....Krzyś siedzi na jakimś durnym szkoleniu i wróci dopiero o 17...echhhh....

paaaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-)miłegooooo;-)

A własnie z tymi butami dla maluchów:baffled: duzo dzieci ma wysokie podbicie,prawda? czy to normalne? moze dzieci tak mają....? a potem juz niee.....wkurzające to jest i to bardzo!;-)

nam jutro butki na lato przywiezie szwagier-tzn teraz juz ex szwagier...hihi....kupował swoim dzieciom i zapytał czy dla małego wziąc jakies sportowe i sandałki...w Niemczech są taniutkie...

i ciekawa jestem czy bedą dobre;-) chociaz najgorzej, to kupuje sie buty na zime-jezeli chodzi o to wysokie podbicie:baffled:

i jeszcze jedno:-D mowi się o babyboomie...to najlepiej widac na naszej klasie-prawie wszystkie zdjecia, to fotki maluchów....u mnie w zeszłym tygodniu urodziły 4 kolezanki z Trójmiasta;-):-D

i tyleeeeeeeee.....:-)tralalaaaaaaaa...

Ostatnia edycja:
hej

co zrobię, że ja gruba i ślepa :-D

asia polecam! w zeszłym roku nie było zainteresowania, w tym większe :tak:
ewe jak byłam mała to włożyłam sobie do nosa kawałek gumki do ścierania - to było w przedszkolu. dziwne uczucie i nos bolał :-( dmuchałam mocno w domu i wydmuchałam
kasia i będziecie leczyć? :sorry2: pamiętacie, pisałam wam kiedyś, że znajoma wyleczyła 3 letniej córeczce 2 zęby pod narkozą a jednego wyrwała. wiecie ile zapłaciła? 750 zł! :szok:
także trzymam kciuki za kubka żeby był dzielny :tak:
paula to mogłaś się wyciskać :-) my wczoraj też a to dlatego, że pozwoliłam młodej biegać po kałużach :-) całe spodnie mokre! nie dość, że pomoczyła to jeszcze się zesikała :-D wcześniej bebrała się w piachu i wracała do domu jak dziecko wojny :-D
pryzy :-) jak lepiłyśmy z mamą pierogi to minimum 100 :-) na wigilię prawie 200 jej wyszło :szok:
pochwal się co obraz przedstawia?
aga moja nieraz też tak się roześpi i płacze jak musi wstawać :sorry2:
dota nie płacz :-) u nas codziennie t. wraca koło 16 ;-)

zaraz pędzimy do piaskownicy :-)

miłego!

reklama
Hej hej

Dotka dokładnie tak samo pomyślałam o tym podbiciu u dzieci. Bo u mnie też cała trójka ma wysokie podbicie. I tak sobie teraz myślę że chyba to jest naturalne bo przecież stopka dziecka jest krótka i ma zupałnie inne proporcje z kostką niż długa stopa dorosłego człowieka. No ale to takie moje przemyślenie:/

Pryzybela to ja podawałam przepis z tamtej strony bo ja tylko z niej korzystam jak potrzebuję przepis na jakieś słodkości.

Do góry