reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

witam w maju drogie panie :-)

pobudka dzisiaj o 6 :sorry: ale młoda śpi, obiadek podszykowany więc luzik
pogoda tylko deszczowo-bura ale przeżyjemy :tak:

widziałam dzisiaj z okna akcję aż mi serce zamarło!
dziewczyna (nastolatka właściwie) wyszła sobie z 2-letnią dziewczynką i chyba ok. 11- letnim bratem na spacer + pies rasy zabójczej
szli sobie do sklepu, pies prowadzony przez tego chłopca na smyczy:sorry:
dziewczyna prowadziła tą mała za rękę
i nagle widzę i słyszę jak krzyczy do tego chłopaka: piotrek trzymaj go! trzymaj!
patrzę a ten pies wyrwał się temu chłopakowi z rąk bo dopadł jakiegoś kundla :szok:
chłopak się wywalił a pies szczepił się z tym kundlem i bójka!
dziewczyna nie wiedziała czy ratować chłopaka, czy pilnować dziecka czy biec za psami i je rozdzielić!
w końcu chłopak pobiegł po rodziców, dziecko stało przy ulicy :sorry: a ta dziewczyna podbiegła rozszczepiać te psy
ten kundel szedł z jakimś pijaczkiem i ten facet pomagał tej dziewczynie ale nic z tego! wiecie jakie te psy mają ucisk szczęki nie? :angry:
na szczęście podjechała jakaś dziewczyna samochodem (przypadkiem a może i nie przypadek?) wyskoczyła i zaczęła kopać te psy i walić ręką (chyba w jakieś czułe miejsce żeby zluzować ten ucisk szczęki bo by tego kundla zagryzł!) :szok:
udało jej się a po wszystkim umyła ręce w kałuży :szok: i odjechała

mówię wam: nienawidzę tych morderczych ras! :wściekła/y: kto w ogóle dopuszcza się hodowli tych psów! nikt mi nie powie, że je można wychować bo gdy tylko poczują instynkt nie popuszczą! przez całe ich życie może się nic nie wydarzyć ale wystarczy jedna chwila :sorry:
pytam: gdzie ten pies miał kaganiec?! dlaczego był prowadzony przez małego gnojka?! nawet ta dziewczyna nie mogła go utrzymać, przecież to masa mięśni (podobny do amstaffa)
po prostu ludzka bezmyślność i głupota mnie przeraża! :no:

miłego!

reklama
kata- zgadzam się z tobą, trzymanie takich psów, zwłaszcza w domu gdzie sa dzieci to jest głupota:no::no: w ogóle to powinni zabronić hodowli takich ras, niby do czego to ma służyć:sorry:
asia- u nas takie buty wystarczają, kupuję zawsze dwie pary - jedną koło domu i jedną wyjściową, żeby było na zmianę. Jest mu wygodnie i nogi się nie pocą najbardziej mnie zdziwiło to że za taką cenę to są polskie buty z wyprofilowaną stópka:sorry:wcześniej kupowałam w boti ale u nas zamknęli te sklepy:sorry:
sylwia- sama nie wiem czemu, może dlatego że tak chłopcy sikają:sorry:

mój łobuziak jeszcze śpi, ciekawe ile dziś pośpi:sorry:
coś się mocno zachmurzyło, chyba będzie padać łee a ja chciałam jeszcze pospacerować:angry:

hejka...:-)

U nas tez szaro- buro i popaduje....
No ciekawe czy stefance udalo sie poleciec tym balonem.....Stefcia- daj znac....:-)

Kata- ja tez nie przepadam za tymi wszystkimi nazwijmy to morderczymi rasami....:no:
Moja kolezanka miala rotwailera( nigdy nie wiem jak to sie pisze:zawstydzona/y:) i byl lagodny jak baranek przez wiele wiele lat, mozna go bylo ciagnac za uszy i doslownie wszystko z nim robic....:tak: Niestety pewnego dnia cos sie pieskowi nie podobalo i w windzie pogryzl jakiegos sasiada... Pamietam ze miala ta moja kolezanka straszne potem problemy i sad na karku i w ogole.... Takze ja tez, tak jak Ty, nie ufam tym wszystkim niebespiecznym rasom...:no::no:

Asia- acha, czyli bylo u Was z nocnikowaniem podobnie- w ogole Fifiemu nie przeszkadzalo mokre. No wlasnie u nas tez. Czyli trzeba po prostu czekac cierpliwie. :-)

aga do której łukaszek pospał? :-) moja gwiazda spała od 13 do 18 :-D teraz jest z tatą na spacerze. poszła tańczyć bo jakiś koncert jest na osiedlu
alex tym psom to w ogóle źle już z samych oczu patrzy :-(

a ja siedzę i odpoczywam, majówkę @ przywitałam :sorry:

Kata ja też małpuję ;-):-p
A ja kocham tzw. niebezpieczne rasy, miałam na domu tymczasowym sporo tzw. psów morderców i jak widać jeszcze żyję i ani razu nie miałam żadnego nieprzyjemnego incydentu. Przez taką opinię, że niby mordercy te psy cierpią najbardziej :-( Bo wszystko jest kwestią wychowania, a to nie jest wina psa jak trafi do nieodpowiedzialnego właściciela, bo panuje np. moda na taką rasę. Tak jak kiedyś ze Stefanką pisałam kiedyś zdecyduję się ma staffordshire terriera właśnie, albo na psiaka ze schronu. Oczywiście jeśli na staffika się zdecyduję tylko z zarejestrowanej hodowli i tylko z rodowodem, bo psy bez rodowodu to nie są psy rasowe tylko w typie rasy, bo nie znamy ich przodków.
Udanego weekendu Wam życzę Kobietki :-)

hej
no niestety nie polecialam :(
no ale kolejna szansa w poniedzialek wieczorem!
kacha zgadzam sie z toba. sama mialam pitke. ogolnie niestety krazy bledna opinia na temat tych psow ktore owszem moga byc zabojcze ale musza byc w tym kierunku trenowane. mimo wszystko nawet jesli sa to do walki z psami a nie ludzmi. statystyki mowia ze nawiekszy % pogryzien ludzi to psy mieszance. ogolnie uwazam jednak ze pies to pies i zawsze powinien byc pod odpowiedzialna opieka. totalnie mnie wkurza wyprowadzanie psa przez dzieci.
jest tu jeszcze ktos ??

hejo

ja jestem ale nie wiem czy nie chwilowo, tak mysle ze moze skoncze ksiazke czytac bo niewiele mi zostalo

mielismy dzis robic grilla ale lało jak z cebra :szok:. Dopiero ok 17 sie wypogodzilo i juz bylo cieplo wiec pospacerowalismy troche :tak:

PRzywiezlismy tez kubie piachu bo kupilismy taka nieduza piaskownice za cale 30 zeta :tak: (niestety na taka wieksza drewniana nie mamy teraz kasy przez te nieplanoane wydatki :wściekła/y:). ALe lepsze to niz nic.

co tam lalunie ;-)

my tez bysmy chcieli zrobic piaskownice ale weny nie mamy :) poczekamy az przyjada moi rodzice i tata zrobi

Witam koleżanki wieczorową porą.
Właśnie objadłam się kurczaczkami z kfc ale chyba będę cierpiała w nocy bo były strasznie tłuste, bleeee
No i przymieżam się do depilowania bikini:baffled: Już od kilku dni się za to biorę i tak zwlekam i zwlekam, wiadomo czemu;-)

Kata normalnie moglabyś iść do roboty na pół etatu w czasie Kini drzemki:-D
Aga no sikają tak chłopcy ale przecież jeszcze zdąrzy się nauczyć.

Pies "morderca" czy jakiś inny to tylko pies, nawet dobrze wyszkolony może zaatakowac jak mu coś odbije z tym że jak np. pitbull chapnie to już nie ma zmiłuj:baffled:
Już pomijając fakt że według mnie są te o świńskim pysku są ochydne, ale to już kwestia gustu:-)

Ahaaaa, no i zdecydowałam się na kupno aparatu:tak: Jeszcze przed wyjazdem do Polski sprawię sobie jakąś lustrzankę, jupiiiii:-)

Piaskownicę mamy z zeszłego roku tylko musimy dokupic piasku
Little Tikes Turtle Sandbox - Buy Toys from the Adventure Toys Online Toy Store, where the fun goes on and on.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry