reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

HEJ.
Mam pytanko : mogę się dołączyć do Waszego grona? Też jestem mamą grudniowego dzieciaczka Kubusia ( 19.12.2007 ) i czytam Was od paru dni, ale dopiero dzisiaj zdecydowałam się napisać .:zawstydzona/y:

reklama
Magdula witaj!!! no jasne,ze mozesz;-):tak: a mozesz napisac skad jestes dokładnie-ja tez pochodze z Wielkopolski:tak:ja z okolic Piły:-)

Paula czekam na te ferie jak nie wiem co....w piewrszym tygodniu Krzysiu wyjezdza z dziecmi na warsztaty a do mnie przyjezdza mama:-):-):-)a po dwoch dniach dołaczy do nas siostra z dziecmi:-)

Katka super! gratulacje dla Kini:tak:
Alex wiedzialam ze nie powiesz...tez bym tak zrobiła...hihi...teraz najwazniejsze Twoje zdrówko!

Jutreznka
...Jutrzenka...:-p

Viki:D
:-)

dotaZ ja jestem z Ostrówa Wielkopolskiego ( to koło Kalisza ).:-)

Boże dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wasze maluszki robią już na nocniczek, bo mój to w kącie się chowa i wola " mama wyjdź kupę robię " i muszę wychodzić. A jak chodzi bez pieluszki to wola siku ale jak już leci po nogach.
Ja już normalnie nie mam siły :-(
Mam tylko nadzieję że do września się nauczy bo idzie do przedszkola a tam nie ma zmiłuj:szok:

Hello!

Och rozpisalyscie sie babeczki, wiec z moja skleroza nie dam rady odpisac na wszystko co bym chciala ;-)
Przede wszystkim Viki, niezla ta anegdota, uchachalam sie troche z rana i z Jutrzenkowego piwka tez:tak:
Kata, no to brawo dla Kini - madra dziewczynka:tak: I Julcia praktycznie odpieluszona, brawo!:-)- to teraz za kase z pampersow mozna dzieci do przedszkola poslac hehe:-D
U nas w koncu tez sie z przedszkolem ruszylo cos (w koncu widzialam, ze ladnie pomalowane w srodku, ogrodzenia na plac zabaw zrobili i ponoc juz od marca ma byc otwarte (tylko jeszcze nie wiem od ktorego, ale mam nadzieje, ze w tym roku jeszcze hehe:-D)
No i tak idac za niektorych przykladem postanowilam sobie ze mlodej od przyszlego tygodnia pieluche sciagam:tak: Przynajmniej sprobuje... ;-)
Basia, fajna reklama i przy okazji duzego ruchu w interesie zycze!:tak: I przylaczam sie do pytania do Katy o te kominki - co to?

Kaya tez cos ostatnio przed spaniem wiecej nas wola, ale konczy sie zazwyczaj na tym, ze R ja kladzie, ona nie za bardzo chce isc spac, za pare minut ja do niej ide, troche pogadam i sie kladzie i w kilka minut zasypia... wynika z tego, ze trzeba miec sile perswazji!:-D
A Mloda od przeprowadzki spi sama w pokoju i jakos nie garnie sie do spania u nas (na szczescie!:-))!
I tak sobie mysle dziewczyny, ze jak chcecie dzieciaki nauczyc spac w ich wlasnym pokoju to lepiej to zrobic zanim pojawi sie dzidzia w domu, zeby maluchy nie kojarzyly ze to przez dzidzie zostaly przez Was "wykopane" z sypialni....

Weroniczka swietnie te stoliki Ci wyszly! Ja wlasnie tez lubie takie drewniane meble ale dla dzieci gole drewno, to takie bezplciowe lekko... Tak wiec swietny pomysl i super wykonanie!!! :tak:

Alex, dobrze ze poszlas do tego lekarza w koncu...nie ma sensu brac antybiotykow na wlasna reke...:tak:

A co do proszkow, to jak dla mnie to mocnych zabrudzen i tak zaden proszek nie dopierze:baffled: Ja od dawna kupuje tylko plyny, ale tez nie dla tego ze lepiej piora, ale sie lepiej rozpuszczaja w wodzie... I w ogole to w PL to zawsze kupowalam dobry proszek jedynie do bialych rzeczy , ktore mozna bylo prac w wysokiej temp., a do reszty, plyn do czarnych(na ciemne) i plyn do delikatnych (na kolorowe) z Biedrony(!!!).... A ze od zawsze uzywalam plynow zmiekczajacych(ale te to glownie niemieckie, chociaz biedronowymi nie pogardzilam:tak:), to zapach proszku ani intensywnosc mnie nie interesowala:-p...

A tutaj to jest dziwnie z praniem, bo moja pralka nie ma grzalki, tylko pobiera ciepla wode i prania sa mega krotkie jak dla mnie:szok:... Ma wlaz od gory i beben nie obraca sie tylko pierze ruchem posuwisto zwtotnym (bez zboczonych skojazen :-p)... I w ogole to sie nie moglam do tego przyzwyczaic, ale jak tak sobie pomysle, to wcale nie pierze to gorzej niz w normalnej polskiej praleczce:tak:
I tak w ogole to tutaj mamy wszystkie sprzety agd w mega rozmiarach... Wielkie pralki, suszarki, kuchenki, lodowy.... Dopiero naprawde to zauwazylam jak do PL przyjechalam bo mi sie wszystko mikrusie wydawalo:baffled::-D

No to se popisalam i ide do rodzicow zadzwonic, bo moj bratanek u nich na feriach, to chce pogadac.... stesknilam sie za nim...

A tak na marginesie, ma ktoras pomysl, co 10 latce na urodziny podarowac???? Odpadaja ksiazki, bo ona jeszcze jezyka nie zna.... O jakis drobiazg chodzi, ale ja nie mam pojecia co teraz dzieciaki lubia w tym wieku...

Milego weekednu zycze! (szczegolnie pani D.Z, bo widze ze bardzo go wyczekiwala:-D)... Ja tez zyje tylko weekendami, a dzisiaj R tylko pol dnia pracuje wiec bedzie troszke przedluzony..... :-)

Pryzy cmok!!! dziekuje i wzajemnieee:tak::tak:
mnie tez czeka kupienie prezentu dla 10-latki...wlasnie w lutym chrzesnica konczy dyszke...ale ja sie jej zapytam wprost-bo szczerze nie wiem co teraz w modzie :baffled::-D

Magdula no Ty bardziej z poludnia Wlkp.;-)nauczy sie zobaczysz!

i uciekam zyczac udanego łikenduuuu:tak::tak::-)bawcie sie laseczki,odpczywajcie,korzystajcie.....;-)
la vie est bella!:-)

oj kobietki kobietki, kominki to przysłowiowa kawka ;-)
teraz już zapamiętacie :tak::-)

pryzy u was wszystko balszoj jak u ruskich :-D a pranie wyprasowane wyciągasz z pralki? :-D;-)
magdula witaj! każde dziecko ma swój czas. my podchodziliśmy parę razy ale dopiero jak psychicznie ja się przygotowałam bo majtasów nakupowałam to kinia woła na nocnik :-D teraz może sikać bo mam ciuchy na zmianę :tak:
teraz siedzi na nocniku i bajki ogląda i co jakiś czas się podnosi bo jej dupcia się przykleja :-D
basia reklama extra! a co do zdjęć: najlepiej to robić z jakiegoś zewnętrznego serwera np. imageshack ;-)
alex to teraz się kuruj a nie śmiesznie czuj :-D zdrówka!
viki a ja nie czytałam bo mi się nie chciało :-p

kasia powinnam odgruzować mieszkanie ale zostawię to t. :-p
muszę poczekać na galaretkę do sernika, położyć małą spać i przy okazji siebie :-D
ledwo patrzę na oczy... :blink:

reklama
A ja już ululałam dzieciątka i mam wolne:tak::tak::tak::tak:

Dziś do mieszkania pod nami wprowadziła się jakaś nowa rodzina z małym dzieckiem. Ciekawe czy jacyś fajni ludzie. Napewno dobrze wychowani bo mówią dzień dobry :tak::tak::tak::tak: Ich nastoletni syn również grzecznie się wita:tak::tak::tak: Zobaczymy...

Do góry