Hello!
Och rozpisalyscie sie babeczki, wiec z moja skleroza nie dam rady odpisac na wszystko co bym chciala ;-)
Przede wszystkim
Viki, niezla ta anegdota, uchachalam sie troche z rana i z
Jutrzenkowego piwka tez
Kata, no to brawo dla Kini - madra dziewczynka

I Julcia praktycznie odpieluszona, brawo!:-)- to teraz za kase z pampersow mozna dzieci do przedszkola poslac hehe

U nas w koncu tez sie z przedszkolem ruszylo cos (w koncu widzialam, ze ladnie pomalowane w srodku, ogrodzenia na plac zabaw zrobili i ponoc juz od marca ma byc otwarte (tylko jeszcze nie wiem od ktorego, ale mam nadzieje, ze w tym roku jeszcze hehe

)
No i tak idac za niektorych przykladem postanowilam sobie ze mlodej od przyszlego tygodnia pieluche sciagam

Przynajmniej sprobuje... ;-)
Basia, fajna reklama i przy okazji duzego ruchu w interesie zycze!

I przylaczam sie do pytania do Katy o te kominki - co to?
Kaya tez cos ostatnio przed spaniem wiecej nas wola, ale konczy sie zazwyczaj na tym, ze R ja kladzie, ona nie za bardzo chce isc spac, za pare minut ja do niej ide, troche pogadam i sie kladzie i w kilka minut zasypia... wynika z tego, ze trzeba miec sile perswazji!

A Mloda od przeprowadzki spi sama w pokoju i jakos nie garnie sie do spania u nas (na szczescie!:-))!
I tak sobie mysle dziewczyny, ze jak chcecie dzieciaki nauczyc spac w ich wlasnym pokoju to lepiej to zrobic zanim pojawi sie dzidzia w domu, zeby maluchy nie kojarzyly ze to przez dzidzie zostaly przez Was "wykopane" z sypialni....
Weroniczka swietnie te stoliki Ci wyszly! Ja wlasnie tez lubie takie drewniane meble ale dla dzieci gole drewno, to takie bezplciowe lekko... Tak wiec swietny pomysl i super wykonanie!!!
Alex, dobrze ze poszlas do tego lekarza w koncu...nie ma sensu brac antybiotykow na wlasna reke...
A co do proszkow, to jak dla mnie to mocnych zabrudzen i tak zaden proszek nie dopierze

Ja od dawna kupuje tylko plyny, ale tez nie dla tego ze lepiej piora, ale sie lepiej rozpuszczaja w wodzie... I w ogole to w PL to zawsze kupowalam dobry proszek jedynie do bialych rzeczy , ktore mozna bylo prac w wysokiej temp., a do reszty, plyn do czarnych(na ciemne) i plyn do delikatnych (na kolorowe) z Biedrony(!!!).... A ze od zawsze uzywalam plynow zmiekczajacych(ale te to glownie niemieckie, chociaz biedronowymi nie pogardzilam

), to zapach proszku ani intensywnosc mnie nie interesowala

...
A tutaj to jest dziwnie z praniem, bo moja pralka nie ma grzalki, tylko pobiera ciepla wode i prania sa mega krotkie jak dla mnie

... Ma wlaz od gory i beben nie obraca sie tylko pierze ruchem posuwisto zwtotnym (bez zboczonych skojazen

)... I w ogole to sie nie moglam do tego przyzwyczaic, ale jak tak sobie pomysle, to wcale nie pierze to gorzej niz w normalnej polskiej praleczce

I tak w ogole to tutaj mamy wszystkie sprzety agd w mega rozmiarach... Wielkie pralki, suszarki, kuchenki, lodowy.... Dopiero naprawde to zauwazylam jak do PL przyjechalam bo mi sie wszystko mikrusie wydawalo

No to se popisalam i ide do rodzicow zadzwonic, bo moj bratanek u nich na feriach, to chce pogadac.... stesknilam sie za nim...
A tak na marginesie, ma ktoras pomysl, co 10 latce na urodziny podarowac???? Odpadaja ksiazki, bo ona jeszcze jezyka nie zna.... O jakis drobiazg chodzi, ale ja nie mam pojecia co teraz dzieciaki lubia w tym wieku...
Milego weekednu zycze! (szczegolnie pani D.Z, bo widze ze bardzo go wyczekiwala

)... Ja tez zyje tylko weekendami, a dzisiaj R tylko pol dnia pracuje wiec bedzie troszke przedluzony..... :-)