Asia wiesz bo jak pomysle ze mam placic 4 m-ce po 600 a panstwowe u nas ok 350 to jakby drugie tyle, czyli prawie 4 m-ce panstwowego byl miala za ta kase

.
Ja sie na tym nie znam, ale te prywatne przedszkola to chyba z nazwy. Z tego co sie orentuje u nas to nie ma napisu przedszkole takie i ttakie tylko np klub malucha, mini raj ciuchcia i dlatego sa takie ceny. A to co ja rozpatruje ma status przedszkola dostali je w tamtym roku i na dzieci od 3 lat maja dotacje i dlatego jest taniej i kosztuje 450.
W sumie nie wiem czemu nie licza rocznikami, to mnie tez zastanawia bo przeciez po wrzesniu jest jeszcze 4 m-ce i co te wszystkie dzieci placa drozej

.
Jak sie zdecydujemy to nic nie bede mowic ze on z grudnia jak bedziemy umowe podpisywac. Zobaczymy.
Ona cos mowila ze do skonczenia 3 lat do dziecko jest w mlodszej grupie a potem przechodzi do starszej (w mlodszej sa wymagania 1 pani na 5 dzieci).
A wiem ze marudze, ze u Was drozej ale wiesz 600 zl to jednak sporo kasy. A biore pod uwage to ze chcialabym zajsc drugi raz w ciaze wiec badania, lekarz i inne rzeczy i nie chce sie podjac a potem sie zastanaiwac czy damy rade finansowo.
A w panstwowym jak pytalam o to ze on nie bedzie mial 3 lat we wrzesniu bo jest z grudnia to powiedzial mi babka ze moze sie dostac jak zostana miesjca po dzieciach ktore maja 3 lata skonczone, dla mnie to chore

.
Z tymze kolega nam zalatwi miejsce i naprawde nie wiem co robic.
Zadzwonie tam w przyszlym tygodniu i dokladnie dopytam ile kosztuje.
co do proszkow ja uzywam Vizir, Persil albo Ariel zalezy co w promocji ;-);-) i bardziej sie oplaca w danej chwili. Z tego co slyszalam to nasz proszek do niemieckiego do dzien do nocy, pod kazdym wzgledem. Jak masz mozliwosc kupic to ja bym sie zdecydowala
Kasia kurcze dziwne z tymi lekami Kuby, moze on cos z dnia przezywa w nocy, nie wiem co Ci poradzic, nie mialam takie problemu
Alex zdrowka i czekamy na wiesci od lekarza
ide zaraz na sniadanie, zajrze do Was potem, nie ma kierowniczki to sobie poszaleje ;-)