reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
kasiamaj- Łukasz ostatnio też przy zasypianiu chce żeby go trzymać za rękę:sorry2: coś w tym jest z tą potrzebą bliskości
magda- mam nadzieję że koniec dnia będę mieć lepszy:sorry2:
weroniczka- miłego:-)
alex- słuszna decyzja z tym lekarzem:tak::tak:

Cześć ciotki!!

O kurde, zapomniałam co miałam napisać...

Alex, pędź do lekarza i nie lecz się na własną rękę antybiotykami...:baffled:
Jutrzenka, ale Ty maruda jesteś:szok:;-);-) 650zł to dużo za prywatne przedszkole?? U nas 500złkosztuje publiczne... A od września do grudnia to tylko 4 miesiące i później nie będziesz płacić. Bo chyba takiego przedszkola, żeby nie płacić nie znajdziesz, no chyba, że domowa opieka kogoś z rodziny... A z drugiej strony to dziwne jest, że przedszkole uznaje dziecko urodzone w grudniu za malucha skoro przyjmując dzieci do przedszkola bierze się pod uwagę rok urodzenia, a nasze dzieci już traktowane będą jako 3latki, jak będzie nabór na rok.2010/2011. No ale to prywatne przedszkole więc mają swój statut.
Sylwia, powodzenia w odpieluszaniu. U nas z siusianiem super, ale z kupą fatalnie. W domu nie robił już 4 dni i muszę się dowiedzieć w żłobku czy tam robił, a jak nie, tzn. że wstrzymuje, albo ma mega zaparcie... I nie wiem jak to rozwiązać... Ma jakąś blokadę przed robieniem kupy na kibel, nocnik, ale w pieluchę też już nie chce...
Weroniczka, gratki, masz kobieto zdolności manualne... :tak::tak::tak:
Kasiamaj, Magda ma rację... Nasz w ogóle nie chce spać w łóżeczku tylko na naszym łóżku:tak::tak:
Aga, dobrze, że już jutro weekend, nie będziesz musiała jechać do pracy... A od poniedziałku ponoć wiosna;-);-);-)
Kata, ja zawsze mam dobry humor z niewielkimi wyjątkami,kiedy nie mam:-D:-D:-D

I nie wiem co jeszcze... Idę zaraz na bazarek jakąś rybę upolować... I może kupię proszek do prania - facet sprzedaje niemieckie i francuskie(persile i ariele). A Wy jakie stosujecie? Choć kiedyś oglądałam program w tv,gdzie właśnie porównywano proszki niemieckie i polskie (persile bodaj) i wyszło, że oba dopierają tak samo, tylko, że niemieckie mają bardziej intensyny i trwalszy zapach..

p/s. chce ktoś kupić akwafortę Ludwika Mitulskiego?

Ostatnia edycja:
Weroniczka ładnie to zrobiłaś! ja nie wiem skad Ty masz kobieto czas na to wszystko....chyba po nocach siedzisz;-)

Jeny Alex ciekawe co Ci lekarz powie jak sie przyznasz,ze bierzesz antybiotyk na wlasną reke...no i zdrówka kobieto!

Kasia u nas jak u Agi, Magda dobrze pisze-taki wiek;-) Zresztą Krzysio zawsze był takim przytulaskiem...:tak:

A proszki? ja tam sie nie znam na proszkach,chemie zawsze kupuje mi teść i przywozi z Niemiec...tutaj nie kupuje-to nawet nie mam porownania...od kilku lat uzywam persil,ariel w tabletkach:tak:wiadomo jak jakas mocniejsza plama to nie pusci i trza ja potraktowac czymś mocniejszym:-D

Katka halooo???;-)

ide zaraz z Krzysiaczkiem na dwór, takie dzis znów ładne słoneczko

Asia wiesz bo jak pomysle ze mam placic 4 m-ce po 600 a panstwowe u nas ok 350 to jakby drugie tyle, czyli prawie 4 m-ce panstwowego byl miala za ta kase:sorry2::sorry2::sorry2:.
Ja sie na tym nie znam, ale te prywatne przedszkola to chyba z nazwy. Z tego co sie orentuje u nas to nie ma napisu przedszkole takie i ttakie tylko np klub malucha, mini raj ciuchcia i dlatego sa takie ceny. A to co ja rozpatruje ma status przedszkola dostali je w tamtym roku i na dzieci od 3 lat maja dotacje i dlatego jest taniej i kosztuje 450.
W sumie nie wiem czemu nie licza rocznikami, to mnie tez zastanawia bo przeciez po wrzesniu jest jeszcze 4 m-ce i co te wszystkie dzieci placa drozej :sorry2::sorry2::sorry2:.
Jak sie zdecydujemy to nic nie bede mowic ze on z grudnia jak bedziemy umowe podpisywac. Zobaczymy.
Ona cos mowila ze do skonczenia 3 lat do dziecko jest w mlodszej grupie a potem przechodzi do starszej (w mlodszej sa wymagania 1 pani na 5 dzieci).

A wiem ze marudze, ze u Was drozej ale wiesz 600 zl to jednak sporo kasy. A biore pod uwage to ze chcialabym zajsc drugi raz w ciaze wiec badania, lekarz i inne rzeczy i nie chce sie podjac a potem sie zastanaiwac czy damy rade finansowo.

A w panstwowym jak pytalam o to ze on nie bedzie mial 3 lat we wrzesniu bo jest z grudnia to powiedzial mi babka ze moze sie dostac jak zostana miesjca po dzieciach ktore maja 3 lata skonczone, dla mnie to chore :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Z tymze kolega nam zalatwi miejsce i naprawde nie wiem co robic.
Zadzwonie tam w przyszlym tygodniu i dokladnie dopytam ile kosztuje.

co do proszkow ja uzywam Vizir, Persil albo Ariel zalezy co w promocji ;-);-) i bardziej sie oplaca w danej chwili. Z tego co slyszalam to nasz proszek do niemieckiego do dzien do nocy, pod kazdym wzgledem. Jak masz mozliwosc kupic to ja bym sie zdecydowala :tak:

Kasia kurcze dziwne z tymi lekami Kuby, moze on cos z dnia przezywa w nocy, nie wiem co Ci poradzic, nie mialam takie problemu :no:

Alex zdrowka i czekamy na wiesci od lekarza

ide zaraz na sniadanie, zajrze do Was potem, nie ma kierowniczki to sobie poszaleje ;-):-D

wzięłam sie trochę za ogarnianie domu...bo jak leżałam z młodym na podłodze to odleciałam na ok.20min.a Kuba tak siedział i wyciągał czapki i szaliki z szuflady i sobie zakładał....
Jutrzenko-nie wiem co Ci doradziś z tym przedszkolem???może zobacz???
my już podanie złożyliśmy...teraz czekamy...
Asiu-i co..Fifi śpi z Wami ???
Magda-dzięki.
Dota-ale Krzyś śpi sam w pokoju nie...???

u nas piękne słonko-jak J wróci to wyślę chłopaków na spacerek.

Jutrzenka, no masz rację, że to chore, bo te nasze dzieci jak z grudnia to zawsze będą pokrzywdzone. U nas nabór do przedszkoli jest rocznikami, a nie miesiącami ur.dziecka i rejestracja elektroniczna. Przecież Kuba od tego roku jest już liczony jako 3- latek, a w grudniu skończy 3, więc będzie już 4 - latek. No i chyba nie zdoła ci się ukryć, że Kuba nie jest z grudnia, bo trzeba jego pesel podawać... Rozumiem twój dylemat. Ale pomyśl, że jak poślesz Kubę do państwowego to jak dojdą ci dodatkowe zajęcia do zapłaty to wyjdzie podobna cena. A mam jeszcze pytanie odnośnie tego prywatnego przedszkola. Mają plac zabaw na powietrzu?
Kasiamaj, to niestety śpi ostatnio często z nami. Łóżeczko jest beee... Musimy się przemęczyć do lata, bo wtedy już kupimy mu dorosłe łóżko i będzie sam w pokoju. I czasem się zastanawiam, czy on chce spać z nami, czy upodobał sobie duże łóżko:baffled:

Co do proszków to mam niemiecki,ale mi się kończy... I powiem, że właśnie się waham czy kupować teraz, bo żeby był taki rewelacyjny to nie powiem...Ma mocniejszy zapach... No i ceny tych niemieckich nie są dość wysokie, bo trzeba wydać średnio stówę... Fakt, że 8kg pudło. Nie wiem, co zrobić...

Asiu-ja go nawet do naszego nie biorę -bo bym sienie opędziła...jedynie jak jest chory-ale to tylko do momentu zaśnięcia a potem J go odkłada do łóżeczka.
ale też mam obawy jak to będzie wyglądało -kiedy na wiosnę przywieziemy mu łóżko i pomalujemy pokój a on tam nie będzie chciał spać....:baffled:
co potem będę miała dwa łóżeczka w pokoju???(choć miejsca jest dużo...ale jakoś sobie nie wyobrażam)
albo maluszka jak sie urodzi od razu przerzucę z Kubą do pokoju i może wtedy to coś da???

co do proszków-to faktycznie te niemieckie bardziej pachną-ale piorą tak samo..ja przywiozłam sobie z wakacji..proszek i inną chemię...ale poza ładniejszym i trwalszym zapachem nie widziałam różnicy ja kupuję różne..zależy od promocji teraz mam REX-a

kurcze młody mi odlot zrobił-zaglądam do pokoju a ten jak długi na naszym łóżku śpi...:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry