Cześć Dziewczynki! Właśnie dziś rano zrobiłam teścik ciążowy, pojawiły się na nim dwie kreseczki, jestem bardzo szczęśliwa. Z moich obliczeń termin porodu przypadnie na około 4 styczeń. Termin dokładniejszy wyznaczy zapewne lekarz. Jeszcze nie ma wątku "styczniówek", ale sądzę, że niebawem powstanie. Tymczasem pozdrawiam wszystkie grudniówki!
reklama
Amelka22
Fanka BB :)
Męczą mnie straszne mdłości
. Przy Julce takich nie miałam ( nie miałam ich wcale). Nabrałam dzis takiej ochoty na WZ-kę że aż postanowiłm ją upiec
.Nigdy nie piekę!!! Sam zapach ciasta przyprawił mnie o...bleee.
Tak mnie te mdłości zaskoczyły że postanowiłam się z Wami tą nowiną podzielic

Tak mnie te mdłości zaskoczyły że postanowiłam się z Wami tą nowiną podzielic

Sabrina26
Klub grudniówek'07
Witam Was Drogie Panie Te Stare i Te Nowe;-)
Ja dzis chyba mialam dzien dziecka
bo ani raz nie wymiotywalam,nawet mnie nie dzwognelo.
Jutro mam termin u mojego lekarz i dowiem sie wiecej o moim malenstwie(juz nie moge sie doczekac).:-(
Ciekawe co u naszej Soidy jak sie czuje nic nam nie napisala wiecej od tego czasu,ale mam nadzieje,ze wszystko wporzatku z Niom i malenstwem.
Pozdrawiam Was i do jutra
Ja dzis chyba mialam dzien dziecka

Jutro mam termin u mojego lekarz i dowiem sie wiecej o moim malenstwie(juz nie moge sie doczekac).:-(
Ciekawe co u naszej Soidy jak sie czuje nic nam nie napisala wiecej od tego czasu,ale mam nadzieje,ze wszystko wporzatku z Niom i malenstwem.
Pozdrawiam Was i do jutra

Amelka22
Fanka BB :)
Witam z samego rana
Właśnie zarejestrowałam się do mojego gina:-) .Jednak przyjmuje dzisiaj
Cieszę się bardzo bo chyba bym nie wytrzymała do piątku.
Ja też dzisiaj obudziłam się bez mdłości
.Tylko że np. wczoraj złapały mnie po południu
.Mam nadzieję że dzisiaj będę miała spokój.
Zaraz po wizycie zdam Wam relację co i jak. Jeśli wszystko będzie ok. to wkleję USG i mój brzuszek.

Właśnie zarejestrowałam się do mojego gina:-) .Jednak przyjmuje dzisiaj

Ja też dzisiaj obudziłam się bez mdłości

Zaraz po wizycie zdam Wam relację co i jak. Jeśli wszystko będzie ok. to wkleję USG i mój brzuszek.
Ataata
Grudniowa Mama '07
Cześć wszystkim.
No ja mdłości mam już codziennie:sick: Wczoraj to nawet koło 12 w nocy mnie dopadły:sick:
Wiki, Sabrina, Amelka podajcie dane to was na liste wrzuce (imię, wiek, skąd jesteście, ile sie starałyście, no i oczywiście date porodu) napiszcie tutaj albo PW do mnie:-)
No właśnie ciekawe co u soidy... Soida hop hop....jak sie czujesz???
dotaZ a u Ciebie jak? Wiem, że musisz leżeć, ale jak byś była kiedyś na bb to sie odezwij koniecznie!!!
Miłego dnia;-)
No ja mdłości mam już codziennie:sick: Wczoraj to nawet koło 12 w nocy mnie dopadły:sick:
Wiki, Sabrina, Amelka podajcie dane to was na liste wrzuce (imię, wiek, skąd jesteście, ile sie starałyście, no i oczywiście date porodu) napiszcie tutaj albo PW do mnie:-)
No właśnie ciekawe co u soidy... Soida hop hop....jak sie czujesz???
dotaZ a u Ciebie jak? Wiem, że musisz leżeć, ale jak byś była kiedyś na bb to sie odezwij koniecznie!!!
Miłego dnia;-)
Czesc, no mam nadzieje i ja, ze u mnie wszystko bedzie dobrze ;-) w piatek i sobote lezalam, biore nospe i magnez. lekarz powiedzial, ze najwazniejsze przykazanie (nawet przed lezec) to nie denerwowac sie, nie myslec o najgorszym. w te dni normalnie mialabym okres, wiec bardzo prawdopodobne ze plamienia sa wywolane jakimis hormonalnymi zmianami. no i najwazniejsze, ze to nie byla "zywa krew". wczoraj juz bylo tylko troche, bylismy na wycieczce w ZOO ze znajomymi, byl tam tez ich 10-mc synek. troche sie uspokoilam i uwierzylam, ze za poltora roku i u mnie bedzie taki bobas 
z brzuchem juz lepiej. jesli sie nie uspokoi to wszystko to w przyszlym tygodniu na usg.
ale juz dzis jest duzo duzo lepiej.
podobno najwazniejsze to sluchac siebie, bo my same wiemy, kiedy mamy lezec plasko, a kiedy lepiej bedzie isc na spacer i odstresowac sie.
a jesli chodzi o szpital, ja kiedys lezalam juz na patologii ciazy (z zapaleniem przydatkow, ale nie mieli gdzie indziej mnie polozyc) i wiem, ze to najgorsze co mogloby sie mi (i chyba wiekszosci dziewczyn z zagrozona ciaza) przytrafic. tam sie po prostu lezy, bierze leki rozkurczowe (czyli dokladnie to samo, co mozna robic w domu), patrzy na to wszystko i czeka. codziennie tam ronilo po kilka dziewczyn. to bylo jedno z moich najkoszmarniejszych przezyc, zwlaszcza ze lezalam z takimi dziewczynami w sali i widzialam, jak to sie odbywa. jesli mialoby mi sie cos takiego przytrafic (odpukac milion razy!!!!) to chcialabym byc wtedy w domu z kims bliskim, a nie w zimnym szpitalu z obojetnymi pielegniarkami i innymi dziewczynami, ktore walcza o swoja ciaze i wola nie wiedziec, co sie z toba dzieje.
nooo, ale to moze tam bylo tak strasznie.
na razie jestem dobrej mysli. dzis wyjezdzam do rodzicow, pochwalic sie calej rodzince i wysluchac dobrych rad.
mam nadzieje, ze u Was wszystkich (starych i nowych
) dlugi likend minie na blogim lenistwie. ciekawe, ile jeszcze dziewczyn tu dolaczy.
ja tam juz przegladam sklepy z odzieza ciazowa i nie moge sie doczekac, az brzuszek zacznie rosnac ;-)
ataata - czemu taki smutny obrazek po suwaczkiem?????

z brzuchem juz lepiej. jesli sie nie uspokoi to wszystko to w przyszlym tygodniu na usg.
ale juz dzis jest duzo duzo lepiej.
podobno najwazniejsze to sluchac siebie, bo my same wiemy, kiedy mamy lezec plasko, a kiedy lepiej bedzie isc na spacer i odstresowac sie.
a jesli chodzi o szpital, ja kiedys lezalam juz na patologii ciazy (z zapaleniem przydatkow, ale nie mieli gdzie indziej mnie polozyc) i wiem, ze to najgorsze co mogloby sie mi (i chyba wiekszosci dziewczyn z zagrozona ciaza) przytrafic. tam sie po prostu lezy, bierze leki rozkurczowe (czyli dokladnie to samo, co mozna robic w domu), patrzy na to wszystko i czeka. codziennie tam ronilo po kilka dziewczyn. to bylo jedno z moich najkoszmarniejszych przezyc, zwlaszcza ze lezalam z takimi dziewczynami w sali i widzialam, jak to sie odbywa. jesli mialoby mi sie cos takiego przytrafic (odpukac milion razy!!!!) to chcialabym byc wtedy w domu z kims bliskim, a nie w zimnym szpitalu z obojetnymi pielegniarkami i innymi dziewczynami, ktore walcza o swoja ciaze i wola nie wiedziec, co sie z toba dzieje.
nooo, ale to moze tam bylo tak strasznie.
na razie jestem dobrej mysli. dzis wyjezdzam do rodzicow, pochwalic sie calej rodzince i wysluchac dobrych rad.
mam nadzieje, ze u Was wszystkich (starych i nowych
ja tam juz przegladam sklepy z odzieza ciazowa i nie moge sie doczekac, az brzuszek zacznie rosnac ;-)
aha! a jesli chodzi o objawy to mi powoli zanikaja mdlosci!! hura hura! nabieram apetytu, jem juz tak, jak przed ciaza.
no i mam straszna ochote na mieso, a to dziwne, bo kilka miesiecy nie jadlam i bylo w porzadku.
i juz taka sennosc, jak na poczatku minela.
gdyby nie bole brzucha i chustawki nastrojow, no i te ostatnie sensacje, to wszystko bylo by w ogole idealnie
)
no i mam straszna ochote na mieso, a to dziwne, bo kilka miesiecy nie jadlam i bylo w porzadku.
i juz taka sennosc, jak na poczatku minela.
gdyby nie bole brzucha i chustawki nastrojow, no i te ostatnie sensacje, to wszystko bylo by w ogole idealnie
Ataata
Grudniowa Mama '07
A tak mi sie ostatnio w życiu pomieszało i pokręciło...
Ale szkoda gadać.
reklama
Sabrina26
Klub grudniówek'07
Witam Was!!!
Soida masz racje z tym co napisalas ciesze sie,ze juz Ci lepiej oby tak dalej;-) .Napewno bedzie dobrze.
Ja tez dzsi wrucilam od lekarza z moim malenstwem tez jest wszystko dobrze
rosnie wsobie.Bardzo sie z mezem cieszymy z tego.Pozdrawiam Was wszystkie i zycze duzo cieplych i milych dni.
Aha termin porodu mam na 24.12.2007 bede miala ladne dzieciatko:-)
Soida masz racje z tym co napisalas ciesze sie,ze juz Ci lepiej oby tak dalej;-) .Napewno bedzie dobrze.
Ja tez dzsi wrucilam od lekarza z moim malenstwem tez jest wszystko dobrze

Aha termin porodu mam na 24.12.2007 bede miala ladne dzieciatko:-)