reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

mamasia zaraz Cie wrzuce na liste;-) (ale podaj mi jeszcze gsdzie mieszkasz, bo zapomniałam zapytać ;/ )

Hmm pociesze Cie, że ja byłam pewna, że mnie mdłości ominą, aż tu nagle dziś mnie nawiedziły... i najgorsze jest to, że wstałam głodna jak wilk, w brzuchu mi burczało jeszcze jak w łóżku leżałam, ale jak poszóam coś zjeść to już jak przygotowywałam zaczeło mnie ciągnąć:sick: No ale myśle se musze zjeść bo zemdleje, ugryzłam 2 kawałki i.... no ten drugi wyplułam do zlewu bo by sie w łazience z głową w kiblu skończyło...:baffled: ;-)

reklama
czesc laseczki !! Pierwsza sprawa,przykro mi ze kolejna kolezank nas opuscila,jakie to musi byc okropne:sick:
Nie pisze do wad czesto bo u nas 32 st wiec grzech siedziec za kompem.
Ktoras mama pytala o USG,ja tez jeszcze nie mialam,ide 3 maja.Objawow zero !!!!:szok: Nawet zmierzylam sobie temp dowcipnie czy podwyzszona,bo juz zaczelam sie obawiac ale jest ponad 37st.Moj slubny pracuje w dzien USG ale ciagnie go na sile,myslalam ze uslyszymy serduszko,ale wiedze ze dupa blada.BELKA a ty gdzie mieszkasz?? Ja jestem w NL,moj maz jest holendrem,z krwi i kosci,nie podpalanym.Ktoas dziewczyna mowila ze jest z Kraka,ja tez pochodze z tego miasta,dokladnie z Piaskow Wielkich,i mam 30 wiosen.Moze bysmy sie przedstawily sobie?? Aaaaa 3 dzien jem barszcz czerwony,o z krokietem(znalazlam jednego w zamrazarce,wlasna robota)to z uszkami(kupne)to z ziemnioami(tez kupne ale sama obralam i ugotwalam)pije kawe bez kofeiny JA wielka kawoliczka :cool2: fajki ograniczylam,nie potrafie rzucic,ale pale z fittem,wczesniej skrecalam wlasnymi recami.I pije duzoooo kompsciku z jablcokow,zdrowe i bez chemii
Do uslyszenia laseczki !!
ps czekam na bolace cyce i rzyganko zeby poczuc sie jak prawdziwa ciezarowka,bo jak na razie to nic a nic.Wiem wiem bluznie piszac o tych przyjemnosciach ;-) pa pa

Witajcie dziewczyny!!!
Niestety okazało się, że urósł mi krwiak w macicy i jest wielkości fasolki...
Jak to powiedział mój lekarz:"Teraz wszystko w rekach Boga". W każdej chwili moge poronić ale są szanse,że mi sie uda....
Od dziś muszę leżeć i nie wstawać, jedynie do łazienki...

Nic straconego jeszcze, kochana, moja znajoma tez miala w ciazy krwiaka i sam zniknal, a ja mialam torbiel (dowiedzialam sie na pierwszym usg w 4 tygodniu) i tez juz jej nie ma,wiec trzymam kciuki:-)

Jestem troche zawiedziona bo myślałam, że coś więcej sie dowiem, że choć powie przypuszczalną date porodu a tu nic....:-(

No trudno:sick:

No, powinien byl, najdokladniejszy termin ponoc mozna poznac we wczesnej ciazy, bo pozniej dzieci rozwijaja sie roznie i moga sie roznic terminy,ale nie koniecznie, u mnie ciagle ten sam termin: 3 wrzesnia:-)

Czesc Dziewczyny :) :sick: czuje sie dzis strasznie. Od kilku dni bylo zle ale dzis to przesada.Od wczoraj nic nie jem. Mam takie mdlosci. Dzis rano nic nie zjadlam,poprostu robilam kanapki i wyladowalam w lazience...
KINDZIA100 nie ma czego zazdroscic,ciesz sie jak najdluzej wolnoscia :) A tak na marginesie to mieszkam w UK.

Ale Dziewczyny moze macie jakies rady na zmniejszenie mdlosci? Ja na przyklad wczoraj pijam wode,zwykla,niegazowana. Malymi lykami ale czesto,pomoglo.

Milego dnia ;-)

witam wszystkie mamusie:) ja również bede rodziła w grudniu, mam juz syna , który 16 grudnia skonczy 7 lat a sama też urodziłam się 15 grudnia:) a żeby było śmiesznie mąż jest z 5 grudnia więc cała zimowa rodzinka:) ściskam wszystkiech cieplutko

hej grudnioweczkie:-)
tym razem nie udało mi się załapać i jakiś czas posiedzę na wyczekujących, ale pozwole sobie was podglądać.
Życze wam dobrych i bezproblemowych9miesięcy:tak::-)

dzien dobry paniom !! Ja tylko na chwilke i zmykam do ogrodu.Wiem ze na mdlosci moja ciotka jadla ciasteczka imbirowe.Podobno rewelka.Na sniadanko ochlaniala cisteczko i juz po poblemie.
brzuch urusl mi 2 cm w przeciagu tygodnia :szok: nie wiem czy to obrzarstwo czy malutki kijanek.A jak u was z waga?? ja jeszcze 2 tyg temu wazylam 57/8 kg teraz dobijam do 60 :baffled:

reklama
Witam Was grudniuweczki!!!
Ja tez jestem z Wami czyli grudniowa mateczka:-) .Bardzo jestesmy szczesliwi bo to nasze pierwsze malenstwo:tak: .
Moje objawy zaczely sie z dniem miesiaczki od porannych wymiotow,ale miezylam sobie codziennie temperature i nie spadala ponizej 37,0st i to juz zaczelam sie cieszyc.A po drugie nie umialam wytrzymc na piersi z bolu.Zrobilam sobie test ciazowy i wyszly dwie kreseczki:tak: a w piatek tydzien temu bylam u mojego lekarza i potwierdzil ciaze:tak: .Teraz mam termin na poniedzialek i zobacze pierwszy raz swoje malenstwo;-) .Juz nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam Wszystki przysze mamy i zycze wytrwalosci:-)

Do góry