reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Czesc laseczki.U nas pieeekna pogoda 300st w cieniu ;-) :-) Dzis czuje sie lepiej,bo wczoraj bylo mi takos jakos markotno.Podesle wam fotke potem co sobie,tzn dzidzi kupilam,i takiej okazji juz nigdy w zyciu nie znajde :tak: :-D

reklama
czesc Kobietki :-)
soida ale Ci dobrze :) Ja ostatnio zaczelam zastanawiac sie czy na czas porodu nie wrocic do polski. Chce zeby sie ktos mna interesowal,zatroszczyl jak wyjde z Dzidzia...A tu tylko moj maz. Moze moja mama przyjedzie :tak: chcialabym. To taki wazny czas.

Mi narazie mdlosci opadly ale az boje sie pomyslec i wiecie co wczoraj caly dzien nie mialam mdlosci ale wracajac z pracy maz mnie tak przewiozl ze jak tylko weszlam do domu zawitalam w lazience... :wściekła/y: nie wyobrazacie sobie to juz drugi raz.

Zobacz załącznik 37072

Zobacz załącznik 37073

oto moj pierwszy dzidziowy zakup !!! Moj szlachetny maz obiecal mi te baranki jak zajde w cize.Mam poprostu bzika na ich punkcie.Baranki mozna kupic tylo w sklepach prenatal i kosztuja 30€.W naszej miejscowosci zlikwidowali PRENATAL i najblizszy jest 50km w jedna strone.Chcac niechcac Jerry musial by po nie jechac.A tu.....w dzien Krulowej bylismy na markecie gdzie ludzie wyprzedaja rzeczy z domu ktore juz im nie poczebne.I znalazlam baranki !!!! Za ile??? 1euro !!! to chyba najlepszy zakup w moim zyciu :-)

Kindzia 100 a co Ty takiego kupilas? Ja musze sie Wam przyznac ze jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy kupilam takie male buciki. Dla dziecka od 0-3 miesiecy. Takie biale,slodkie,mieciutkie...dla Mojej Dzidzi :tak:

A w domu w polsce mam odlozone 2 reklamowki spiszkow dla noworodka,skarpetek,body...najrozniejsze ciuszki. Wybralam je po mojej siostrzyczce( mam siostre ktora w lipcu skonczy 4 latka) Wszystko przy Niej robilam,jestem juz przekfalifikowana :-)

Cześc babolki
Mnie też odpuściły mdłości:happy: .
Kindzia piękne baranki:-) .Ja mam o tyle dobrze, że mnie takie rzeczy zostały po Julci. Głęboki wózek, karuzelka, ubranka, fotelik samochodowy, łóżeczko itp. Muszę tylko dokupić pościel kosmetyki do pielęgnacji i takie tam... Jak byłam z nią w ciąży to miałam świra na punkcie zakupów dla niej:-) . Teraz podchodzę do tej ciąży już spokojniej

AMELKA my tez pewnie w drugiej ciazy bedziemy spokojniejsze.Sama wiesz jak to jest ;-) Swirpelna para.
BELKA ja mam po moim kuzynie ktory skonczyl roczek caly strych ubranek.Jego mama odkladala specjalnie dla mnie.Tyle ze teraz mam problem bo do Polandii nie jade w te wakacje,mielismy byc w grudniu,ale wiesz jak jest:-) Nie wiem jak je przywiesc.Jesli rodzice przyjada w grudniuto pewnie samolotem a wtedy nie moga wziasc duzo.Musze jakos to zalatwic.Moze autobusem??
Aaaaaaa Kupcie sobie ksiaze Jenny Mc Carthy "Smieszny brzuszek" super opisana ciaza na wesolo :-D

Ja mam juz jedna ksiazke 'Bedziemy rodzicami' Kazdy tydzien po tygodniu opisuje,co dzieje sie ze mna i z Dzidzia. To naprawde pomocne. Sa tam tez rozne porady... I opisuje tez porod,po porodzie i opieke nad dzieckiem.
Teraz jak moze bede w polsce to cos jeszcze dokupie...Lubie czytac takie tam rozne glupoty.
Ale wiecie co zauwazylam ostatnio ze z im wiecej zrodel sie korzysta tym ma sie wiekszy metlik...

Kindzia karuzela rewelka!! A cena jeszcze bardziej :laugh2: Okazja Ci sie trafiła, że szkoda by było taką przepuścic;-)

Kurcza laski ale wam zazdroszcze, że mdłości was juz po mału żegnają:sick: Ja dziś myślałam, że umre. Śniadania niet:no: bo niedobrze, a zupa... no przy każdej łyżce odruch wymiotny:-( Wiec nic nie zjadłam i poszłam na zakupy. Ledwo doszłam do domu (bo mam pod góre) z tymi siatami:sick:

Aha zauważyłam, że jak mnie mdli nawet jak nic nie jem, tylko sobie poprostu siedze i nic nie robie, to bardzo pomaga mi kawa:tak: Jak tylko wezme łyka to mi od razu troche lepiej:-)

Co do ciuszków i pierdółek dla dziecka to dużo odziedzicze po dzieciakach siostry. Już mi odkłada od dawna na strych... A rzeczy niektóre nówki bo dostawała tego tonami od kumpelki z Irlandii i dzieciaki nie nadążały zdzierać bo wyrastały.. Także będzie troszke mniej wydaków na start:-) :laugh2:

Miłego dzionka

jutro ide do lekarza.troszke sie boje,nie mam objawow,a jak mi powie ze nie jestem w ciazy?????????????????:confused:
BELKA ksiazeczka nie jest poradnikiem o ciazy.To wesola historyjka opisujaca przebieg ciazy jednej kobiety(autorki)
np tytuly rozdzialow sa takie:
-kochanie twoja sperma naprawde dziala!(testy ciazaowe)
-niagara w majtkach(wydzielina z pochwy)
-albo zejdziesz mi z drogi albo na ciebie nasikam(czeste wizyty w toalecie)
itp itd.

reklama
Do góry