reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
DotaZ wesele jak dla mnie do bani bo byla bardzo glosna orkiestra i tance same do tanczenia w parach.Niby ogolnie wszystko to fajne ale nie dla kobitki z brzuchem.balam sie tanczyc z podpitymi facetami , ktorzy tylko by piruety krecili wiec siedzialam przy stole jak ta glupia.Plecy zaczely mnie bolec a poza tym nie jestem z tych co lubia siedziec na imprezie przy stole wiec szlag mnie tafil i o 23 pojechalam do domu:baffled::sorry2:
Viki wlasnie jak zdroweczko? Ja polecam na takie stany oscillococinum.Na mnie ostatnio zadzialalo swietnie a juz sie balam ,ze sie rozloze.

dziewczyny nie najlepiej...niestety. bol gardła uniemożliwia mi jedzenie, picie i wogole czuje sie coraz gorzej:-(jedyny plus to nie mam temperatury i zazwyczaj choruje bez gorączki ale zawsze mam osłabiony organizm a temperatura waha sie miedzy 34.9 a 35.9...masakra

Vikunia mi pomógł Engysol (któraś z dziewczyn poleciła) - też homeopatyczny lek. I rutinoscorbin oraz "czosnkowe" leki (Alitol) a na kaszel roślinny syrop - Hedelix.

U mnie już po obiedzie. Nastawiłam sobie budzik, aby go nie przespać ;-)
Niestety zachciało mi się coś innego niż owa gotowa już pomidorówka. Kurczaczek pokrojony w kostkę, do tego wcześniej podduszona z cebulką papryczka i do tego ryż mmmmmm... Małemu chyba też smakowało, bo się właśnie rozbrykał.

Viki31 a zadne herbatki nie pomagaja? Mnie ostatnio cos bralo ale teraz chyba moj organizm jest silniejszy, moze za to ze jest nas dwoje ;-)

Aneczka ty przynajmniej wiesz co nosisz...ja nie. Mamy juz imiona dla Dzidzi. bedzie albo Zosia albo Czarus tylko nie wiemy jakiego uzywac :-D

Aneczka a co do imion. Może coś po kimś w rodzinie? My mieliśmy też problem jak tu nazwać maleństwo i wybraliśmy kilka imion ważnych dla nas osób. Potem wszystko omówiliśmy.
I tak jest Adaś po moim kochanym dziadku ;-)

A swoją drogą Twa propozycja - Tytus jest wg. ok. :tak:

Belka a czy Wy nie chcecie wiedzieć czy macie Zosię czy Czarusia? Bo już nie pamiętam ;-)

To dobry pomysł albo np. przypomnij sobie osoby, które bardzo lubisz i ich imiona dobrze Ci się kojarzą....zobaczysz, coś jeszcze wymyślicie:tak::tak::tak:

Czasem jak zobaczy się dziecko, jego twarz...to wtedy dopiero człowiek wie jakie imię do niego pasuje:-)

U nas po moim mężu, jakoś zawsze wiedzieliśmy, że syn pierworodny będzie miał imię po tacie....junior:tak::-D

Viki bardzo Ci wspołczuje, no i dbaj o siebie i maleństwo...oby szybko Ci przeszło:tak:
Niestety taka pora, coraz więcej z nas bedzie narzekało na przeziębienie....

:happy:

reklama
Ewa_79 my bardzo chcielismy wiedziec,szczegolnie moj maz co nosze pod serduchem:tak: Ale niestety Dzidzia zadecydowala zrobic Nam niespodzianke :-) Tu w UK sa 2 podstawowe USG i ani na jednym ani na drugim lekarz nie mogl zobaczyc co sie chowa bo Dzidzia byla bardzo ruchliwa...zreszta nadal jest :tak: a w wieksza ilosc badan nie chce inwestowac. Zreszta dochodze do wniosku ze to bylo Nam pisane ;-)

Do góry