reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

co do badan zrobilam wszystkie przed ciaza.Toxo mialam zrobione kilka lat temu bo chorowalam i przez to poronilam,rozyczke zrobilam ponad rok temu,i cosiktam jeszcze.
ATAATA gdzie ta lista zebym sie dopisala ?

reklama
Dobrze ze mnie nie wpisałyście na listę:no:
Chciałabym sie pożeganć:no: :no: :no:
Trzymajcie sie i dbajcie o siebie, czeka Was cudowny czas oczekiwania na maleństwa:-)
Ja może spróbuje ponowanie za 3 miesiące.

mamonadii co sie stalo? :no: czyzbys...? Przykro mi i naprawde z calego serca wspolczuje :-(
To juz 3 Dziewczyna ktora odpadla. To takie dolujace szczegolnie kiedy mysle ze ja moge byc nastepna...

Ataata lista jest naprawde swietna :-) Gratulacje za pomyslowosc!!!

dotaZ uwazaj na siebie i pisz jak tylko beda jakies poprawy.
soida Ty tez trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie.

Dziewczyny cos pochorowaly:sick: Ten grudzien jakis taki... Sprawdzic Nas chce czy co?
Ja nie moge uporac sie z mdlosciami. Wczoraj od zapachu frytek juz mi sie nie dobrze robilo.
Dziewczyny myslicie ze ostre,chinskie jedzenie moze zaszkodzic Dziecku? Wczoraj mialam taka ochote i spalaszowalam cala porcje ostrego ryzu z krewetkami i papryczka...mniam jakie dobre :)

Witam się i ja:-)

mamanadii rany boskie co zaś sie stało...?:-( Tylko nie mów, że....:-( :-( Kurcza co sie dzieje!!! Czemu już 3 z nas "spada" z grudnia!!!
Trzymaj sie Kochana, strasznie mi przykro...:-(

belka dziękuje za komplemencik co do listy:laugh2: Miło usłyszeć, że komuś sie coś podoba:-) Starałam sie:cool2: ;-)
Co do jedzenia ostrego to fachowo Ci nie odpowiem, ale sama uwielbiam ostre jedzonko i właśnie w weekend wybieram sie do mamci do Krakowa i już mam w planie zamówić kubełek Hot Wings:-D

Kindzia oki to jak bedziesz już po wizycie to mi prześlij dane (w sumie to tylko date porodu, bo reszte mam z poprzedniej listy staraczek:-p ) Aha tylko Pliss na PW albo gg bo lista miała być bez komentarzy:sick:

A ja ide dziś pierwszy raz do gina:szok: Troche sie stresuje, bo boje sie, że coś np. może być nie tak:-( Ale ide, będe miała już te nerwy i niepewniść za sobą. Pewnie zrobi usg, może serduszko usłysze:laugh2: No i przepisze mnustwo badań za kupe kasy:baffled: :sick:
A swoją drogą, czy kazał wam robić grupe krwi jeśli macie wbitą w książeczke?? Bo ja mam badanie na grupe krwii robione w 96r. mam to w książeczce, ale kumpelka mnie pocieszyła, że każe zrobić jeszcze raz!!! Jej kazali!! No chyba ich pogieło!! Przecierz mi sie krew nie zmieniła!!!:confused: No tak szukają jakby tu kasy jak najwięcej wyrwać:laugh2: No nic zobaczymy, zdam relacje po wizycie =wieczorem

papa
Miłego dzinka

Ataata nie martw sie tak ta wizyta. Stres moze zaszkodzic i Ci i Dziecku. Ja na przyklad stresuje sie tym ze nie mam zadnych wizyt :baffled: Tu naprawde sa pokrecone zasady. Ale coz chce tu mieszkac wiec musze sie do niektorych ich zasad sie przystosowac :)
Najbardziej czekam na USG. Powinnam je miec jak moja mama z moja siostrzyczka beda u mnie i to bedzie tez przed moim wyjazdem do Polski wiec ciesze sie ze bede mogla pochwalic sie pierwszym zdjeciem Mojego Bobaska :-)
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Strasznie tu dzis cicho i spokojnie...Nudze sie strasznie w pracy i zagladam co raz na forum a tu nic. To niesamowite.
Ataata to napewno przez Ciebie,nie ma Ciebie to nikt tu nie zaglada. To nie fer!
dotaZ i soida pochorowaly tez sie nie odzywaja. To koszmarne:wściekła/y:
Ale coz.
Ataata jak sie dowiesz czegos u lekarza to daj znac :)
Trzymajcie sie cieplutko Dziewczyny
Papa

Byłam u gina i w sumie nic nie wiem:baffled:
Dzieciątka nie widziałam, tylko pęcherzyk ciążowy ito "że ino";-) bo było zwykłe usg. Mam przyjść w sobote za 2.5 tyg wtedy będzie miał aparat do usg "dowciapnego"
Karte ciąży też dopiero wtedy założy i wypisze skierowania na badania, bo narazie jak to powiedział "nie chce zapeszać" aczkolwiek ciąża jest i bardzo gratulował;-)
Przepisał witaminki, zrobił cytologie, pogadał, udzielił pare rad, wziął 90zł ito tyle.

Jestem troche zawiedziona bo myślałam, że coś więcej sie dowiem, że choć powie przypuszczalną date porodu a tu nic....:-(

No trudno:sick:

reklama
Aha i rozwiewam wątpliwośći;-)

Bóle piersi -bardzo dobrze,
bóle jajników -ok, noramalny objaw, no chyba, że boli nie do zniesienia i długo to wtedy od razu dzwonić do swojego gina
mdłości -normalny objaw,
częste oddawanie moczy -też noramalny objaw
rzyganko -też normalne, no chyba, że wszystko co zjesz od razu zwymiotujesz, to wtedy od razu dzwonić do gina.

No i dziewczynki niestety ale jakiekolwiek plamienia i krwawienia to nie jest dobry i naturalny objaw!!! Powiedział, że to jest raczej oznaka tego, że coś jest nie tak, że coś sie może stać:sick: i niestety często przy plamieniach i krwawieniach dochodzi do poronienia:-(

Także uwarzajcie na siebie... jeśli macie plamienia od razu do gina, szybciutko!!

Do góry