reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witajcie Dziewczynki i Chłopczyki :-)
Tak, tak Dotka dzisiaj do Belfastu na całe 9 dni, o 22:35 mam odlot i juz zaczynam trochę panikować ;) Lubię latać, ale nie wiem jak zniosę to w ciąży, mam nadzieję, że nie "przyozdobię" współpasażera obok ;-)
Wreszcie spotkam się dzisiaj z Tomkiem, odbijemy sobie za wszystkie czasy ;-)
Miłego dzionka Wam wszystkim życzę, ja jeszcze muszę jechać dokupić jakieś popierdówki na wyjazd ;)

reklama
Kasiu to milego lotu i wyszalej sie z Tomkiem ;-) W granicach rozsadku oczywiscie bo nam jeszcze urodzisz od szalenstw.(zartuje);-):-D
Belka fajnie ,ze jestes znowu, milo Cie widziec

Witajcie dziewczynki,

Belka miło Cię widziec po powrocie. Współczuję Ci bólu kregosłupa. Trzymaj się, a najlepiej to bierz zwolnienie z pracy i odpoczywaj!
Kasiula szcześliwej podróży i udanego odpoczynku!

Mnie dopada jakies przeziębienie. Kicham, łamie mnie w kościach... Kiepsko się czuję. :baffled: Co poza herbatką z miodem i soczkiem malinowym polecacie?

Miłego dnia dziewczynki,
E.

Ewa jeszcze zostaje ten nietowarzyski;-) czosnek.Zdrowiej szybko.Chyba mozna brac tez rutinoscorbin i czosnek w tabletkach ale dopytaj w aptece.

Kasia udanej podróży i wogóle mile spędź ten czas z Tomkiem:tak:

Ewcia ja jak umierałam wtedy co zdychałam w domu to zażywałam własnie Rutinoscorbin i Apap

P.s. Suwaczki z "baby gaga" nie działają... porażka bo na liście praktycznie żadna z nas mniema suwaczka... mam nadzieje że to chwilowe bo bede musiała zmieniac wszystkim suwaczki ;)

ewa, herbatka z malin, w razie gorączki apap i herbatka z lipy, możesz również zastosowac amol, a w przypadku bólu gardła takie tabletki/cukierki PROPOLKI ( mi pomogły) a jesli chodzi o leki to niestety tylko homeopatia nam zostaje, ale nie zawsze skuteczna.

a na bol gardła można też psikać tantum verde

kuruj sie:tak:

kasieńko zyczę ci udanego pobytu:rofl2:

Witajcie!!!:-)
Belka jak długo Cie nie było...WITAJ!!!!:tak: Kurcze z tym kręgosłupem, musisz dużo odpoczywać.

A ja dzisiaj załatwiałam sprawy w ZUS-ie, ta biurokracja!!! Ale wszystko załatwiłam:tak:

Wiesz Aniu, ja tez biorę pod uwagę te dwa szpitale, z jednej strony bardziej Zaspa mi odpowiada ale mam niemiłe wspomnienia, bo tam właśnie miałam zabieg jak poroniłam i wcale miło nie było. Panie beznadziejne. Tam tez dwa razy trafiłam na ostry dyżur jak miałam plamienie na początku tej ciąży....no i lekarze i położne z wielką łaską mnie przyjęli, do tego badanie było bolesne....:angry::wściekła/y:

No ale właśnie na Zaspie jest najlepszy sprzęt do ratowania min. noworodków, itp.

A Klinicznej nie znam ale słyszałam też dobre rzeczy, ponoć oddział jest odnowiony....tylko tam są studenci, którzy wiadomo muszą się gdzieś uczyć i wszędzie jest ich pełno. Chociaż nie wiem, czy by mi to przeszkadzało, dla nich to po prostu kolejna pacjentka...osoba anonimowa...
Teraz jak sobie tak myśle to chyba Kliniczna...????

Ja myśle o tym żeby mieć opłaconą położną....tylko zielona jestem i nawet nie wiem jak to zrobić....Ostatnio czytałam na trójmiejskim forum jak jedna dziewczyna miałam na Zaspie opłaconą położną i dowiedziały się o tym inne położne...to były tak niemiłe(to mało powiedziane), dlatego, że one nic nie dostały...No masakra kompletna...

pa

Kurczaki, nie wiem co mi jest, ale czuję się fatalnie... Mam nadzieję, że to przez stres związany z podróżą. Od początku ciąży czułam się bardzo dobrze, cieszyłam się, że uniknęłam wymiotów, a dzisiaj chodzę i co chwilę puszczam hafty:( Chyba, że to z przejedzenia, bo od dawna tak się nie obżerałam jak od kilku dni...

A tak z innej beczki to ciekawe co u Żonkilek słychać?
Pewnie bawi się Dziewczyna w podróży poślubnej ;-)

No bo Żonkilek sie chajtnęła niedawno... myślalam że wpadnie przed ślubem przyjąc życzonka i gratuylacje ale nie wpadła wstręciucha niedobra... mam nadzieje, że pochwali sie za jakis czas fotkami itp rzeczami:tak:

Kasiu bidulo moja, ja obstawiam jednak stresa... ja zawsez jak mam stres to sie dziwni rzeczy zemna dzieją... mam nadzieje, ze przejdzie przed odlotem,
A i pozdrów Tomka ;-) Trzymam za was kciuki mocno i tak sie ciesze że niewiem co Ci jeszcze napisac:-D

reklama
EWA ja polecam ci bardzo ENGYSTOL. Jest to lek homeopatyczny na przeziebienia i na mnie bardzo dobrze dziala. Zreszta nie tylko na mnie i na Stasia i meza. Naprawde polecam.

Do góry