reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej!
Ale trzaskacie kobity, że hoho. Ja nie wyrabiam normalnie.
Ja wczoraj spędziłam nawet przyjemny wieczór;-). Oglądaliśmy "Zmierzch" - polecam. A później, hmm.... poszliśmy spać;-);-)
Weroniczka, Ty to się nie przejmuj tym, co Ci mężulo mówi. Pewnie nawet nie pomyślał tego. Jesteś super mama i powiem szczerze, że miałaś rację. A balerninki dla Małgosi są śliczne. Jak ja bym chciała mieć dziewczynkę. ;-);-)Rozmarzyłam się:tak:
Kasiamaj, daj przepis tego ciasta teściowej, co? Uwielbiam jabcoki(do jedzenia), a ten z galaretką i masą kokosową czy jakąś tam brzmi apetycznie, więc poproszę o przepisik:-)
Kata, to kiedy będziesz w tvn24, bo muszę se nagrywarkę kupić, coby nagrać tę wiekopomną chwiłę;-);-);-)
Iza, mój Filip też niewiele mówi i nie ogląda tej bajki.Myślę, że to indywidualna sprawa. Niektóre dzieci mają lekką mowę, inne nie. Jak skończy 2 lata to się będę martwiła.
Paula, a dużo musisz sprzątać po Maxie... brzozowskim, hehehe?
Kacha, ty to się przyznaj, że miałaś takiego powera, że prysznic wyrwałaś po prostu.:-):-)

Idę spać baboniki kochane. Miłego dnia dla wszystkich na jutro:-):-):-)

reklama
No no ciekawe co Kacha pod tym/ z tym prysznicem robiła :-D:-D:-D że sam się zepsuł....

Asia czy dużo sprzątania? No siknie mu się tu i tam... :sorry2: I kupkę robi w nocy w kuchni... ;-) nie ma tragedii... robi już na dworzu często więc będzie już lepiej... ;-)

Jutrzenka ciekawe co na to inne fanki "M jak..." :sorry2:;-) Dla mnie głupkowate (przepraszam :zawstydzona/y:) i jakoś nie śmieszy mnie... ale chyba nie chcesz nam dać do zrozumienia że Łebkowską wygryzłaś z posady... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hello!!!!
ale pogoda deszcz i deszcz a szogun daje popalić że już wysiadam normalnie chyba diabeł w niego wstąpił drugi dzień nie śpi w południe i jeszcze do tego dopiero teraz zasnął...
poczytam co tam napisałyście.....

Joanna ciesz się, że zasnął, Oliś tradycyjnie jeszcze nie śpi i nawet z tym nie walczę :-) Bez sensu jakbym go teraz położyła bo miałabym gwarantowaną pobudkę za jakąś godzinę i zabawę do 2 w nocy :-D Tak to się jeszcze troszkę wymęczy i za jakieś 1,5 godziny go położę i takim oto sposobem całą nockę mam wolną, pewnie gdzieś tak do 10 rano :-)

Paolka, no obiecuję, że zaczne sie bardziej strać i walczyć o net!! nareszcie natrafiłam na Ciebie...no a z D. to fakt jest bardzo przewrażliwiony na tle Marcelka i cały czas mnie wkurza... ciężki ma charakterek ten mój mąż ehhhh
Joanna trzymaj się dzielnie
Kacha jak tam mycie wieczorne, duży masz ten garnek??:-D
Jutrzenka Marcel ogląda zazwyczaj tylko po jednej cząstce czyli pół godziny rano i czasem pół godziny wieczorkiem, u nas tak samo tylko Dobranocny i czasem teletubisie. Darosław coś naściągał to mamy, a inne baje np świnka peppa czy bob, krecik itp nie bardzo go interesują, pewnie jeszcze nie ten etap hihi. Tym razem mnie nie rozśmieszył tekst M jak masakra ale jestem typem wrażliwca i przesłania mi myśli fakt, że aktor grający Norberta nie żyje...a dzisiaj w m jak em urodziła kinga dziewczynkę...a tak przy okazji drażni mnie ta Kinga jest taka mdła, za słodka czy ze mną cos nie halo??
Asiacur no ja tez się nie martwię, Marcel tylko jęczy jak coś chce, nie mówi daj, itp nie potrafi tak jak tutaj pisały dziewczyny wyrazić swoich potrzeb tylko pokazuje i pojękuje ale ma chłopak jeszcze czas..teraz mam argument dla Darosława, że nie tylko Marcel jest na takim etapie mowy, bo zawsze mu opowiadam jak to z waszymi dziećmi jest:tak:

Hejka wieczorkiem :-)
Co do slownictwa Oliwieraska, to tez jest jeszcze bardzo ubogie.:sorry2: Na razie mowi tylko mama, daddy, kaka( kaczka), da lub dac, gdy cos chce. Takze niewiele. No i gada w ogole jak najety, ale tylko i wylacznie w swoim jezyku....:tak::-D
Mnie to w ogole jeszcze przez mysl nie przeszlo, zeby sie czyms przejmowac...:no: wydaje mi sie ze maja jeszcze czas....:tak:

Witam

No i u mnie Madzia szaleję płakała przez sen całą noc z powodu brzuszka i ząbków zrobiła aż dwie nie wesołe kupi w nocy (to nie była biegunka) i całe dnie mi marudzi i chodzi za mną bo babcia ją rozpuściła mi i teraz ja mam kłopot.

Kacha widzę że znalazłaś jakiś sposób na Olisiowy sen ;-)

joanna może coś mu dolega lub coś spać nie daję dajesz małemu zwykłą herbatę do picia może bo ona czasem powoduje takie zaburzenia w zasypianiu. Albo coś zmieniłaś w rytmie waszego dnia i mały nie wie o co chodzi i się pogubił

Paula gratuluje nowego członka rodziny :tak:

Weroniczko mój mąż te same słowa do mnie skierował kiedyś i nie raz ale ja już jakoś się nie przejmuje tego typu słowami. Ja maże tylko jednym abyśmy współpracować ze sobą wychowywaniu dzieci bo jak jedno kara a drugie uważa że nie powinien to wtedy nawet już dziecko nie wie o co chodzi i po jakimś czasie będzie ogłupiałe bo każdy z rodziców co innego od niego wymaga

Iza faceci to jednak mają wyobraźnie :-p a jak będziesz zamiast bajek puszczała naukowe programy to co powie jak kiedyś zamiast tata usłysz ("SIN" "COSIN")

Dobranoc wam

reklama
Moja kumpela po fachu przychodzi do nas z córą. Mała jest z lipca czyli 5 miesięcy starsza i nic nie mówi tylko wszystko -yyy... Ania dużo z nią pracuje i poproszona naśladuje zwierzątka np ale sama z siebie niet... ale mają jeszcze maluchy czas. Spokojnie ;-)
Iza D to chyba geniuszem był/ jest że taki wrażliwy co? :-D:-D:-D

Do góry