reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Grzechotka, na zwolnienie, ale już!:tak::tak::tak:Wykuruj się kobito, żebyś miała siłę pracować :-)
Paula, sałatka faktycznie brzmi rewelacyjnie. Pewnie jest pyszniutka.
Aga, nie daj się sennemu nastrojowi. Mąż niebawem wróci :-)

A moje chłopaki już śpią. Filip ma straszny kaszel. Może macie jakiś pomysł na dobry syrop? Kaszel ma mieszany, raz suchy, raz mokry :confused2:

reklama
Madzia witaj wreszcie!!! Czytaj i pisz... :-D;-)
Asia najlepiej jak byś w aptece zapytała :tak: Pani Ci doradzi.;-)
Aga może wróci szybciutko do żonki o ile nie zaśnie:tak::tak::-):-)

Magdalenka jak miło Cię widziec:-):tak:

Asiacur Marcel jeszcze nigdy kaszlu nie miał (odpukac) więc nie pomogę:-)

Kto mi poradzi jak przekonac mojego brzdąca do mycia zębów?:-:)-:)-(

Grzechotko kochana wracaj do zdrowia jako kuracje proponuje gorącego mężczyzne do łóżka wypocisz te choróbsko:tak:
Paula wypalanie nie boli bo jest znieczulenie ale na szyjce zostaje blizna po zabiegu i często to odradzają jak ktoś chce jeszcze być w ciąży bo podobno utrzymanie ciąży może byc trudne a jeśli uda się utrzymać to potem jest kłopot przy rozwarciu podczas porodu ale to chyba pół na pół kobiet spotyka ja tylko powtarzam to co usłyszałam i przeczytałam wiec nie bierz sobie tego do serca za bardzo

Jeśli chodzi o kaszel polecam syrop ziołowy HEDELIX plus olejek kamforowy na plecy i klatkę wysmarować i wyklepać plecki jesli chodzi o dawkę dla naszych szkrabów hedelixa to 1ml 3 razy dziennie wypróbowałam na 3 dzieci i nie żałuje bo można jako jedyny syrop na kaszel podac na noc bo jest on ziołowy

A mycie zębów to trudna sprawa Roksane przekonałam jak miała 13 miesiecy Sebka jak mial 15 ale on zawsze mi na złość robił :-D a Madzia lubi myć ząbki

Anetka wiem bo czytałam też troszkę o tym... :tak:;-) dzięki.

Sylwia :sorry: ja muszę się za to wziąć bo u nas nieregularnie ale chętnie sama sobie dłubie szczotką w buzi. Myślę że jak będzie starsza to chętniej będzie papugowała po nas. Mi nie da dotknąć dlatego sama coś tam niby myje. Jak chce jej pomóc to zaciska buzie i złości się gagatek!!!:eek::-D

O u nas mycie zebow to tez horror, Oliwier bardzo nie lubi... :no2:
Dzis poraz pierwszy mial tylko 2 drzemki w ciagu dnia. Do tej pory zawsze 3. Kiedy go probowalam przestawic na 2, to mi zawsze przed sama kapiela usypial i moglam go szturchac, cucic, a on jak detka! A dzis poraz pierwszy tylko 2 drzemeczki i wytrzymal do kapieli. Mam cicha nadzieje, ze moze nocke lepiej przespi...?:baffled:

Alex to moja jako noworodek nie spała 3 razy :-D:-D:-D:-D
Zawsze mnie dziwiło że ludzie gadają że maleństwo to tylko je i śpi :eek::-D moja tylko jadła i jadła:-D:-D:-D żartuję ale bardzo mało spała w dzień... Nocki bez problemu ale w dzień :sorry: mogła więcej spać :-D:tak: A teraz śpi raz koło 12. Sen trwa z 1h. i to wszystko... :confused2::-D za to pada zazwyczaj koło 19:30-20 więc luz...
Eee nie narzekam bo jak czytam o Oliśku Kasi to oczom nie wierzę... :-D:-D:-D

Idę spać Kochane!!! Paaaaaaaaa...

Ostatnia edycja:
Zartujesz??? 1 drzemka? Fajnie, widocznie tyle Julce starcza i juz.
He he a Oliwier jako noworodek to chyba 6-7 razy w ciagu dnia, z reszta tak jak to ujelas, tylko spal i jadl....:-D

reklama
Młody nadal nie śpi, a ja normalnie wychodzę z siebie:wściekła/y: Zaczęłam mu bajki czytać, bo myślałam, że w końcu to go znudzi, no ale d...., książkę mi z rąk wytrącił i zaczął za włosy szarpać.
Oliś też jak się urodził tylko spał i jadł, a teraz nadrabia... Tylko, że mógłby sobie chociaż jedną noc darować:crazy:
Normalnie zaraz go włożę do łóżeczka i niech się drze, ja sobie stopery włożę do uszu, bo dosłownie padam na ryj, prawie ze schodów się zwaliłam.

A jeszcze co do mycia zębów to Młody takowych nie posiada, ale w ramach masażu już od dawna masuję mu dziąsła szczoteczką i baaaardzo to lubi :tak:Myślę, że jak w końcu łaskawie cosik się pojawi to nie będzie dzięki temu problemów z myciem ;-)

Do góry