reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Grzechotka oby to były ząbki:-) Biedny Kubunia, wiem jak się czujesz bo miałam to samo ostatnio:-( Okropne uczucie widziec jak dziecko się męczy a Ty nie potrafisz mu ulżyc:-:)-:)-(
Trzymam kciuki żeby to było tylko chwilowe:-)

reklama
heheh...Alex....naprawione masz? jak nie to u góry na pasku z lewej strony jest WIDOK i jak tam klikniesz bedziesz miała rozmiar tekstu;-)

Zapomniałam: gratulacje dla Juleczki, teraz bedziesz mogła gryźc mamusię:-D

Oj Grzcehotka pewnie się martwisz...kurcze współczuje, pewnie jakaś infekcja, dzieci mają taka wysoką temperature....ach....

Paula z tyłu w ksiązeczce mam zapisaną ale datę następnego szczepienia. Zadnych wizyt nie. I teraz sie kurde zastanawiam czy powinnam sama pojsc. W sumie maly rozwija sie prawidlowo, do tej pory (odpukac) nie choruje to ngdzie nie chodzilam:confused::confused:

Paula z tyłu w ksiązeczce mam zapisaną ale datę następnego szczepienia. Zadnych wizyt nie. I teraz sie kurde zastanawiam czy powinnam sama pojsc. W sumie maly rozwija sie prawidlowo, do tej pory (odpukac) nie choruje to ngdzie nie chodzilam:confused::confused:

Jutrzenka my też tak mieliśmy....juz sie umówiłam na nastepne szczepienie na styczeń i lekarka zapomniała, dopiero jak zapytałam to ona przyznała, że rzeczywiście pomiedzy tymi szczepieniami musi być wizyta nawet dwie:tak:
U nas też mały jeszcze nigdy nie chorował (odpukać...tfu,tfu..) ale na kontrolę warto pójść.

Alex ja to akurat wiem, bo mój Krzysio tez mi trobi takie numery i juz sie nauczyłam...heheh;-)Te nasze maluchy operują jakimiś skrótami klawiaturowymi, których nawet my nie znamy....

Grzechotka tak ci współczuje
biedny ten Kubus oby nic powaznego nie było :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a my tez nie mamy nic wpisanego w ksiazeczce :no::no::no::no::no: a szczepienie mamy w grudniu ale juz ze 2 razy byłysmy bo to brzusio bolałi wit d3 wypisac a dajecie jeszcze d3???????i czy ciemiaczko maluchom sie zrosło????mojej nie jeszcze nie ale to do roku a nawet troche dłuzej m oze potrwac zobaczymy
lece popracowac i na obiadek cos wymyslic
miłego popołudnia :-p:-p:-p:-p:-p

Elcia ja czytałam, że ciemiączko do 18 miesica może się zrastac:tak::tak: u Marcela jeszcze się nie zrosło:no: A witD w lecie nie dawałam ale teraz mam zamiar znów dawac po kropelce dziennie:tak:

Ela u nas już ciemiączko twarde ale tak jakby dołeczek delikatny został :tak:
Moja pediatra powiedziała że wit d3 podaje się do 3go roku życia :szok::sorry2:pomimo ciemiączka. :tak:

Jutrzenka może przejdź się z Kubuniem albo zadzwoń i zapytaj czy nie powinnaś go przyjść zważyć i zmierzyć. Przecież u nas też nie ma większych problemów prócz katarku a kontrolować wagę i wzrost nie zaszkodzi. Wpisane w książeczkę i wiadomo jak dzidzia rośnie... :tak:;-)

Alex, Dota moja też zmniejsza mi stronę. Wciska Ctrl i potem właśnie Widok i naprawiam... :-D:-D:-D Komputerowcy nam rosną!!! :-D

Cesc Laseczki!
To ja Was tez nie bede dolowac jaka u nas pogoda....ale jesien i zime (mimo ogromnego mrozu) wole tutaj spedzac;-)
Nam witaminke d3 kazali codziennie podawac (takze latem) do skonczenia roczku,a potem to nie wiem jak dalej...I ja dale 1ml ad poczatku, ale pewnie u Was bardziej skoncentrowana dawka jesli na kropelki mierzycie;-)...
A na bilansik tez w 9 miesiacu kazali przyjsc i jeszcze wydzwaniaja, zeby nie zapomniec..2 pazdziernika idziemy, a potem juz tylko na szczepienie na roczek...
Grzechotka, biedny Kubunio, zeby to faktycznie bylo krotkotrwale i nic powaznego...
Dobrze, ze chociaz z Marcelkiem juz lepiej.
I brawo dla Julci! Za zebole i przespana bez jedzonka nocke (wie dziewczyna, ze jak sa zabki, to lepiej w nocy nie podjadac, zeby sie nie psuly;-))

reklama
Z tą wit.D to różne opinie, zależne od lekarzy....
Wczoraj w "Mama i ja" lekarz mówił, że ważne aby podawac witaminkę cały czas, nawet latem do 2. roku zycia...
Nam tez lekarka kazała podawać cały czas, bez przerwy....a do kiedy tego właśnie nie wiem..zapytam:tak:

Kurcze mój Krzysio odkrył, że jak uderza głową np. w ścianę czy w szybę to słyszy fajny (dla niego) dzwięk.....i robi tak cały czas, głośno śmiejąc się przy tym.....chodzę za nim i mu tłumaczę, że tak nie można a jego tak to bawi....:baffled:

Do góry