reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Czesc Dziewczyny :-) Moja Dzidzia chyba pilkarzem zostanie:tak: od samego rana taka aktywna! Wczoraj kiedy robilam obiad troche sie ruszala i dzis od rana jak siedze sobie przy biurku. Moj Maz jest chyba troszke rozczarowany bo nie moze tego poczuc ale cierpliwie czeka.

Aneczka mysle ze pierwsze kroczki Witusia to jak dla mnie pierwsze ruchy Dzidzi w brzuszku wiec napewno niesamowite przezycie:tak: Gratulacje dla Witusia!!!

reklama
Cześć laseczki.

A ja jestem chora.:-:)wściekła/y::sick: Tzn pierońsko boli mnie gardło, nos zapchany ze masakra no i wogóle słabo sie czuje... Zasrtanawia mnie jedno... gdzie, kiedy i jak złapałam przeziębienie, skoro od paru dni z domu nie wychodze wogóle!!?? Dobre nie?:-D
Jem Apap, Rutinoscorbin i SebidinPlus mam nadzieje, że szybko mi przejdzie.

Pytanko do mamusiak co odczuwają ruchy maluchów!!
Dziewczyny w którym miejscu mniej więcej wyczuwacie te ruchy?? Tzn chodzi mi czy to jest tak na wysokości pępka, poniżej czy powyżej???... Bo ja czasami coś tam takiego dziwnego czuje ale np: po boku i niewim czy to to...
Czasami tak siadam, wyciszam sie i staram sie skupić na brzuszku ale właśnie niewiem w którym miejscu brzucha jest dziecko.
Podpowiedzcie. Na jakiej wysokości teraz znajduje sie u nas macica??

dzien doberek:tak:

agatko, ja wyczuwam ruchy najczesciej na dole - ponizej pępka, oraz po bokach, ale zdarza sie tez ze sa one na wysokosci pepka i wyzej.
wczoraj np maluszek nie ruszał sie za duzo ale wiedziałam ze ułozył sie po lewej stronie gdyz miałam ją bardziej wypukłą i twardą, a prawa strona pod dotykiem była taka miękka.
jeszcze troszke i bedziesz rozpoznawała te kopniaczki bez watpliwosci.

a ja dzis ide do lekarza, tylkoze ze na samo badanie - bez usg.
no a usg bede miała za jakies 2 tygodnie - i mam nadzieje ze moj mąż juz dotrze bo narazie mam info ze wraca dokładnie za tydzien w piatek...

buziaki

Wiki dzieki wielkie;-)bo kompletnie nie wiedziałam czy sie wczuwać i wsłuchiwać w odgłosy poniżej czy powyżej pępka:-D
Aha no i trzymam kciuki żeby mąż tym razem wrócił "planowanie"... no to widze, że szykuje sie upojny weekend;-):-D:-p To fajnie, chociaż Ty jedyna z nas "niemogących" sobie ulżysz...;-):-D:happy2:

hehehe no zobaczymy,,,,narazie sie nie nastawiam bo teoretycznie wczoraj miałam go odebrac z lotniska...nastwiłam sie i dupa - rozczarowanie ...wiec teraz bede sie cieszyc dopiero jak juz bedzie znał dokładne loty, i mam nadzieje ze najpozniej do wtorku bedzie juz wszystko wiadome:tak:

i musze wam powiedziec ze ciąża chyba swietnie działa na moje paznokcie, zawsze mi sie rozdwajały, łamały a teraz szok - rosną i normalnie nic im sie nie dzieje:-)

Ataata ja czuje ruchy Maluszka ponizej pepka tak po bokach. Sa tak delikatne ze czasem boje sie ze jest ich wiecej tylko ich nie wyczuwam :zawstydzona/y:
Viki ja tez mam badanie usg za 2 tyg i 5 dni tojuz ostatnie w ciazy bo tu w UK przewiduje sie tylko 2 :wściekła/y: a szkoda bo jak tym razem Dzidzius sie nie odwroci i nie pokaze co ma miedzy nozkami to juz do porodu bedziemy sie domyslac.
Viki a co do powrotu meza to jakies szczegolne plany?

belka to zależy o które plany pytasz hahaa ;-)

a tak na powaznie to narazie staram sie nic nie planowac dopoki nie bede miala pewnosci ze wraca w przyszłym tygodniu. ale jedna z pewniejszych rzeczy to wyjazd nad morze 12 sierpnia na 10 dni - mamy juz wpłacona zaliczke mam tylko nadzieje ze lekarz nie bedzie miał przeciwwskazan do wyjazdu, i ze bede sie dobrze czuła.

Viki a co lekarz moze jak sie nie zgodzic? Taki wyjazd napewno Ci nie zaszkodzi. A czas spedzony z mezem i synkiem moze tylko Wam wszystkim dobrze zrobic :tak:

reklama
witam

Viki...daj znac po wizycie
Ataata...tak jak napisala Viki, dzidzius jest wszedzie. ja najczesciej czuje jego/jej obecnosc na gorze i bokach
Aneczka...no to mialas przezycie...gratulacje dla Witusia...ja juz nie moge sie doczekac az moja sama bedzie chodzic
Viki...mam nadzieje ze jak wyjedziesz to odpoczniesz i tez ci zazdroszcze
Weroniczka...ciesze sie ze dobrze sie czujesz, oby tak zawsze

jeszcze raz co do wyjazdu Viki...naprawde zazdroszcze, ja to mam piekne wakacje...przelozylam 2 egzaminy na wrzesien i naprawde sa to ciezkie egzaminy, ja nie wiem kiedy sie tego naucze bo zdnia na dzien przekladam i mowie ze od jutra...nie mam motywacki

Do góry