reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

belka tylko że jak się kołyszesz to usypiasz dzidzię. Dzidziusię zazwyczaj budzą się kiedy mamy odpoczywają. Nasz chód jest dla nich jak kołysanie do snu:tak::tak::tak:

reklama
witam

znowu nie moglam wejsc na BB, cholera, ta zapora internetowa mnie wkurza, nie wiemco sie stalo bo wczesniej byla i nie blokowala mi strony, a teraz musze z nia walczyc.myslalam ze nie wejde, ale zaczelam klikac i zadzialala. ale nie wiem czy bedzie dzialac jak wylacze i sobie pojde...moze lepiej nie bede sie wylogowywac, niech caly czas bedzie to dzialac nawet jak mnie nie bedzie bo potem znowu nici z BB
ale rozpisane jestescie, a wczesnie to pare wpisow...musze nadrabiac

a moje malenstwo dalo niezly koncert wczoraj caly dzien dawalo o sobie znac i to juz bardzo wyraznie...przynajmniej wiem, ze jest i wszystko oki

Kacha...widze ze juz powodzonko masz
Belka...gratulacje z okazji 5 miesiaca

co do imion to ja nie wiem,maz bedzie decydowal bo ja przy Nince decydowalam, ale imienia Olka...nienawidze, tak ma na imie panienka ktora sie do mojego meza podwala...a zreszta u nas w okolicy same Olki

Viki..to badanie to krzywa glukozy..robi sie ja obowiakowo miedzy 24 a 28 tyg...ja zrobilam wczesniej, ale bede robic jeszcze raz...bo moje wyniki mnie przerazily choc miescilam sie w normie. pobieraja kre na czzo a pozniej pojesz 50 glukozy i za godzine znowu pobieraja krew. norma na czczo to(70 115) po godzinie do 140
co do strajku to zaczyna mnie to przerazac, mam nadzieje ze minie do grudnia, wczoraj sie dowiedzialam ze moj szpital w ktorym mam zamiar rodzic zaczyna strajk i gdyby nie to ze chodze do lekarza prywatnie to nie mialabym mozliwosci isc na wizyte bo strajkuja..szok, ale z jednej strony ich rozumiem, choc zczyna mnie to martwic ze to naszym kosztem
Belka...gratulacje pierwszych ruchow bobasa

belka tylko że jak się kołyszesz to usypiasz dzidzię. Dzidziusię zazwyczaj budzą się kiedy mamy odpoczywają. Nasz chód jest dla nich jak kołysanie do snu:tak::tak::tak:
zgadzam sie z Weroniczka, nawe jak juz dzidzia sie urodzi zalecaja kolysanie w rytm tak jak czlowiek sie porusza zeby przypominalo to ruchy w brzuszku, bo inaczej maluch sie przyzwyczaji do bujania

Hihi co do usypiania maluszkow to masz swietne metody Belciu;-) jesli chcesz zeby dzidzia kopala to siedz i sie nie ruszaj albo wez sobie kapiel u mnie to dziala:tak:
Potem jak maluchy urosna to przestana az tak zwracac uwage na to co robimy ale niektorym z nas napewno spac nie dadza bo im przyjdzie ochota na fikanie:-D
Pamietam za to jak juz gdzies w 7-8 m-cu bardzo sie spieszylam na autobus i prawie bieglam a tu nagle jak maly zaczal swirowac w brzuchu :szok:.Musialam sie zatrzymac bo mi sie az ciezko szlo.Smieszne to bylo stalam niedaleko od przystanku trzymajac sie za brzuch i smiejac sie jak glupi do sera:-D
Weroniczko pewnie juz poszlas po te zakupy ale ja robilam wczoraj pyszna zapiekanke i bardzo prosta ;-)

Wiem ja tez slyszalam o tym kolysaniu ale myslalam ze to rozrusza Dzidzie... Musze wymyslec jakis inny sposob :tak: moze sprobuje z ta kapiela.
Rzeczywiscie wczoraj Dzidzia sie poruszyla jak lezalam dluzszy czas na sofie... to zastanawiajace.
Musze cos wymyslec ;-)

Dobra Dziewczyny ja lece do domku! Nareszcie! Dzis na obiad zapiekanki na bagietce :-)
Milego dzionka papa

buuu a co tu takie pustki??
Ja właśnie wstałam po małej drzemce i jem zupke chińską..!!
Staruszków niema od rana, a nawet nie powiedzieli że niema obiadu, bo takto bym coś z zamrażalnika wyjęła i sobie zrobiła:wściekła/y:
A tak musze jeść pyszną chińską z torebki:-D

nie macie pojecia jak ja wam zadroszcze dobrego polskiego jedzenia!! dla mnie jedynym ratunkiem sa sklepy internetowe z polskimi pysznosciami. a jak bylam w maju w polsce to jadlam od rana do nocy. do dzis to wspominam...:blink:
zazdrosze wam ze czujecie juz ruchy maluszkow. ja jeszcze nic nie czuje:dull: polozna mi mowila ze moge nawet poczuc pozno ok 20 tygodnia. buuuu

reklama
Do góry