reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dziewczyny mam do was pytanie, czy ktoras z was robiła juz badanie na poziom cukru? al;e chodzi mi o to gdy pije sie glukoze na czczo - chyba 50g.

jakos naczytałam sie dzis o cukrzycy ciązowej i oczywiscie juz panikuje, ja robiłam badanie poziomu cukru ale we krwi i bylo oki.
podobno teraz badanie o ktorym pisałam wyzej jest obowiazkowe po 20 tc, ale wiem ze niektorzy lekarze zalecają juz na poczatku.

reklama
viki ja robiłam ale cukier we krwi na czczo.(tzn nie piłam glukozy przed badaniem) poprostu poszłam na czczo na pobranie krwii, więc niewiem czy Cie dobrze zrozumiałam??
Wyników jeszcze nie znam, dopiero we środe mam wizyte u lekarza to sie dowiem bo badania będą w karcie.
Ja sie na jakies dodatkowe badania nie łudze bo chodze niestety państwowo :baffled:

O cukrzyce też sie troche martwie bo jem strasznie dużo słodkiego... no zobaczymy, mam nadzieje że bedzie dobrze:-)

ataata no wlasnie ponoc po 20 tc jest obowiazkowe badanie na poziom cukru, ale badanie jest wykonywane dopiero po wypiciu na czczo 50g glukozy,pobierają ci krew chyba po wypiciu i pozniej jeszcze raz po godzinie.

wyczytałam ze niektorzy lekarze wysyłają swoje pacjentki juz na to badanie na poczatku ciązy a pozniej po 20 tygodniu.

ciekawi mnie czy ktos juz to robil z naszego grona.

No słyszałam o tym badaniu, ale wiesz w dzisiejszych czasach rzeczy obowiązkowe stają sie nieważne przez ten strajk niestety :-(
Nie wspomne co zrobili z Kajunią listopadówką:wściekła/y: dziewczyna po praktycznie 2 latach starań zaszła w ciże ma bliżniaki w brzuchu jeste w 23tc i ma szyjke na 1cm a te koniowały ją ze szpitala wypisali!!! Przecież ona może w każdej chwili stracić te maluchy, powinna leżeć na podtrzymaniu a oni ją na zbity pysk wywalili ze szpitala!!:wściekła/y: Jescze gnoje zamiast identyfikatorów to noszą czarne plakietki strajkowe!!!
Normalnie szok!!!
A lutóweczka kiniusia co krwawi od ponad tygodnia... spóżniła sie do lekarza 30minut i już jej cipa* lekarka nie przyjęła, nawet jej słuchać nie chciała!!! Do szpitala oczywiście tez nie przyjęli, nawet chu*e jej nie wzieli na badanie!!!:wściekła/y:
Szok!!! Jak nie dasz w łape to umieraj....

A sie wkurzyłam!!!

Dobra ide sie wykąpać w końcu :)

no czytałam o kiniusi z lutówek ale nie wiedziałam ze kajunia jest w takiej sytuacji....

wiesz ja z jednej strony nie dziwie sie lekarzom ze starają sie wywalczyc swoje, bo w koncu ich praca wymaga wielkiej odpowiedzialnosci...no ale kazdy lekarz ktory odmawia udzielenia pomocy w takiej sytuacji jest dla mnie ***** i nie jest lekarzem z powołania.

wlasnie takich ludzi nam brakuje, ktorzy chcia dac siebie innym tak po prostu - z serca.
jestem w szoku ze kajunie wypisali ze szpitala ...
brak mi slow

A ja uważam że żadna legalna forma strajku dla lekarzy nie powinna być dozwolona:no:
Niech strajkują ale w jakis inny sposób!!
Przecież to nie nasza (obywateli) wina że mało zarabiają, tylko pieprzonego* rządu! Więc jakim prawem bogu ducha winny uczciwy obywatel ma cierpieć??? A jakby nie patrzec to wszyscy mało zarabiają i co, musieli by wszyscy wyjść na ulice i zacząć strajkować...
A co z przysięgą Hipokratesa, a co z powolaniem lekarskim...? Wygląda nato że według nich podczas strajku przysięga nie obowiązuje:wściekła/y:

Szkoda gadać wogóle...
Ja sie tylko ciesze że odpukać mi sie nic nie dzieje ani wam, bo by nas to samo spotkało, a takto do grudnia sie ten strajk chyba skończy nie;-)

Dlatego tez sie zdziwiłam ze moja ginka przyjmujaca mnie państwowo jest taka miła i uprzejma... choć polożna już nie, bo na dzien dobry do mnie z tekstem "a czy Pani doktor wyraziła wogóle zgode na poprowadzenie Panie ciąży?!!" Normalnie szok, łache robią że coś zrobią!! Ale to itak pikuś przy Kajuni i Kiniusi...

Oki ja zmykam spaćku
Miłej nocki
Papa

Witajcie Mamuśki i Maluszki :)
My zaczynamy właśnie ciężki dzień pracy, buuuu....

Jeśli zaś chodzi o imiona to facecik (czyli na 80%) będzie Oliwier, a dziewczynka Olga lub Adrianna ;-)
Życzymy Wam wszystkim miłego dzionka :-)

reklama
Czesc Kobietki :)
Kacha mamy podobne upodobania co do imienia dla chlopca... Oliwier tez mi sie podoba ale moj Maz postawil stanowcze nie:-p Jemu to strasznie ciezko dogodzic jesli chodzi o imie dla Dziecka:no:

Do góry