reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Hm, wrzuciłam swoje dane do kalendarza jaki jest zamieszczony n str głównej portalu i wyszło mi, że jestem w ponad 18 tygodniu...
Z suwaczka, gdzie dane te same... że w ponad 17.
Tydzień różnicy :)
Ciekawe, ciekawe.

dziendoberek :-)

a ja dzis tez narzekam na bol głowy i musze powiedziec ze ostatnio zdarza mi się on często, ale mysle ze ma to tez związek z moim ciśnieniem...jak byłam na mazurach pewnego dnia miałam 78/53...
ale ponoc lepiej miec niskie niz za wysokie...a zreszta ja zawsze mialam takie cisnienie...ostatnio smaruję czoło i skronie amolem i musze przyznac ze przynosi ulge

a jesli chodzi o ruchy dzidziusia, to ja czuje je tez od kilku tygodni, z dnia na dzien są coraz wyrazniejsze i najczesciej wieczorami lub...nocą.
raz zdarzyło mi sie obudzic o 3 w nocy gdyz dostałam takiego kopniaka:) ale to tylko raz:-)
czuje jak maluszek sie wierci, kopie i przewraca jednak przykładając rękę do brzucha nie da sie jeszcze tego poczuc no moze czasami ale to jeszcze nie to co pewnie przyjdzie za kilka tygodni.

a wy dziewczyny nie martwcie sie bo przy pierwszym dziecku ruchy mozna poczuc nawet w 22 tygodniu tak ze musicie uzbroic sie w cierpliwosc:tak: no ale juz nie długo zostało..
buziaki

Ja tez jeszcze nie czuje ruchow a tak na nie czekam:-(ale pocieszam sie tym ,ze za pare tygodni bede je czuc:tak:teraz jednynie co czuje to te dziwne burczenie w brzuchu czasem sa tak glosne ze wszyscy slysza nie tylko ja:tak:

wiki ja tez chce czuć ruchy :-:)-D:-p nie no żartuje, napewno w końcu poczuje:tak:

Hm, wrzuciłam swoje dane do kalendarza jaki jest zamieszczony n str głównej portalu i wyszło mi, że jestem w ponad 18 tygodniu...
Z suwaczka, gdzie dane te same... że w ponad 17.
Tydzień różnicy :)
Ciekawe, ciekawe.
Ewcia bo tak jest, jesteś w ponad 18 tygodniu. Wszystkie suwaczki pokazują to innaczej, czyli jak twój mówi że 17tydz 4dz to znaczy że 17tydzien już za tobą a teraz jest to 4-ty dzień 18-tego tygodnia:tak:
Tylko ten kalendarz BB pokazuje tak jakby faktyczny czas;-)
Już to jakiś czas temu rozkminiłyśmy haha:-D

Dziewczyny te bóle głowy to chyba przez dzisiejszą pogode , w Krakowie pada szaro buro nie jako a ja cały dzień tylko marudze :) spie i lenie się no i oczywiście towarzyszy mi ból głowy i kiepskie ogólnie samopoczucie.

dotliczkana mnie jak mam lenia a naprawdę nie mogę go mieć to działa zielona herbata. Ale tylko taka prawdziwa dobrze zaparzona. Musisz sobie taką herbatę kupić w sklepie Herbaciarni a w Krakowie jest kilka takich. No i oczywiście musisz ją odpowiednio zaparzyć żeby działała ( zagotować wodę i wlać do kubka i odczekać 12 min. Potem wkłada się łyżeczkę zielonej herbaty na 3-4 min. a potem należy ją wyciągnąć). Naprawdę efekt rewelacyjny a dla nas jak najbardziej zdrowy i wskazany zamiast kawy i napojów energetycznych:-)

reklama
Ataata :) faktycznie, masz rację :)
Policzyłam "ręcznie" wszystko dokładnie i wyszło mi, że dziś początek 18 tygodnia, i te 4 dni też się znalazły :)

viki31 a który tydzień u Ciebie, że tak maluszek szaleje?

Do góry