reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Paula Marcel tak średnio się garnie, zależy jaki ma humor:tak:

a powiedzcie mi czy jak postawicie dzieci na nogi oczywiście pod paszki to czy one przebierają nóżkami do chodzenia??? Tak jak Dariaa Agaty robiła już daaaawno:-) Marcel ani myśli, stoi jak słup:no::-)

reklama
Paula moja mała tak samo jak siedzi na nogach u mnie to tak dziwnie sie buja do przodu i pupe wypina jak do stawania podejrzewam że sobie dzieciątka ćwiczą już :tak:

Paula mój młody bardzo się ciągnie do stania. Ba powiem Ci nawet, że prostuje całkowicie nóżki i jak raz dosłownie na trzy sekundy go postawiłam w łózexczku przy barierkach to stał całkiem stabilnie. No ale był to z mojej strony jednorazowy wyskok bo dzioecko musi samo wstać bo można mu zrobić krzywdę

A jeśli chodzi o to co napisała Weroniczka to ma absolutną racje moja mama miała kłopot z bratem moim bo za szybko zaczął chodzić i musiała dla dobra jego bioderek uczyć go raczkować :sorry2:
Układ bioderek i kręgosłup nie jest jeszcze przygotowany aby podołać staniu na prostych nóżkach z czasem się dostosują do cieżaru jaki mają do pokonania :sorry2:

Paula Marcel tak średnio się garnie, zależy jaki ma humor:tak:

a powiedzcie mi czy jak postawicie dzieci na nogi oczywiście pod paszki to czy one przebierają nóżkami do chodzenia??? Tak jak Dariaa Agaty robiła już daaaawno:-) Marcel ani myśli, stoi jak słup:no::-)

sylwia bo to są odruchy noworodkowe, ktore po okolo 2 miesiącu zanikają:tak:

buzki.gif
witajcie,

STO LAT DLA JUTRZENKOWEGO KUBUSIA !

U nas pogoda sie nie spisała, a miałam z Wiktorkim w ramach spacerku po urzędach pobiegać :crazy:
Wczoraj zaliczyliśmy piewszego guza i to na macie :wściekła/y::angry: kuźwa niby to bezpieczna zabawka dla niemowlaków. Wiktor stracił równowage lezac na brzuszku i sie przekopyrtnął na plecki uderzając główką o mocowanie do zabazek co to stoją na macie. Na szczęście juz dzisiaj śladu nie ma.
Jeśli chodzi o noc w nowym pokoiku to chyba idzie ku lepszemu, bo dzisiaj budził sie co 2 godz. a nie jak poprzedniej nocy co 1h :-):-D

Wiktor tez chetnie by juz sobie postał :tak:
Viki współczuje ale 4 dni to nie tygodnie !
Baśka - witaj
Anetka ja jestem za tym ze Madzi moze byc za goraco w samochodzie. My nie mamy tego problemu - Wiktor w samochodzie jest jak zaczarowany. Jak K. sie nim opiekuje i nie wie co zrobic jak Młody marudzi to go zabiera na przejazdzke :tak:
Weroniczka to Ci wujek :dry:

Miłego dnia i tygodnia !

No Viki ma rację ten odruch chodzenia zanika. Julka w szpitalu po urodzeniu chodziła jak sprawdzały te odruchy :-D:-D:-D

No zapytałam bo ta moja to często zamiast do siadania (jak jej dam rączki) to na nóżki by od razu stawała. Łobuz jeden... Dzięki za odpowiedzi.

a nasz Gajutek jak ja biore pod paszki i tak przemieszczam czyli udaje ze chodzi to sie zasmiewa jak szalona :))
witam w ten piekny sloneczny dzien !!!
WSZYSTKIEGO NAJ DLA KUBUSIA !!!

sylwia a Daria tez juz chodzic niechce:crazy: jakos wtedy trafilam ze tak zapinkalala, a teraz albo stoi albo skacze, albo ugina nogi w kolanach i sie jej stac niechce:no::crazy:

jesu jestem sama w domu przez 3 dni!!:szok:
Masakra, troche sie cykam a pozatym maruda od rana skuczy i juz mam jej dość!! Ona nie lubi jak nic sie nie dzieje, a jak jest mama to zawsze ktos cos robi , chodzi, itp i ona sobie patrzy a jak jestem sama to skuczy caly dzień!!
Na dodatek pogoda o bani cochwile pada a ja do sklepu musze wyjść po zakupy z ta marudą, ciekawe jak ja to zrobie:wściekła/y:

oho wstała, 20 minut spała!! Standard!
ide jej zupe dać bo wczesniej sie rozbeczała i niechciala jeść! zobaczymy co tym razem wymysli

sto lat dla Kubusia!!

reklama
Do góry