reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

:-):-):-)witam sie poniedziałkowo:-):-):-)
no kochane moje dzis ja jestem 1 tuz za pryzybela a moze jeszcze jest? pozdrawiam wszystkie serdecznie i zabieram sie do czytania co zescie naskrobały
buziaczki buziaczki dla Kubusia na 5 -ciomiesiecznice

reklama
a zescie naskrobały!!!!!
ja mam super humorek bo juz tuz tuz sroda i wyjazd niemoge sie doczekac :laugh2::laugh2:

KASIU ja nie wiem jakie tam u ciebie obowiazuja prawa ale wydaje mi sie ze taakie zeby chronic matke z dzieckiem i to lepsze niz tu u nas w polsce a wiec zrób tak jak pisze stefanka ,Twoje dobro i Oliska jest najwazniejsze a ten sorki ze tak napisze HAM robi jekies sceny po pijaku jakis dedbil czy on nie wie ze dla dziecka najwazniejszy jest spokuj w rodzinie ?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przeciez Olis jest taki wrazliwy a tym bardziej ze ty sie denerwujesz a raczej on cie wkurza i Olis tez to odczuwa ach narmalnie takiego to bym rozszarpała .Jak mu sie nie podoba to wont i niech wam zycia nie truje a jak mu na was zależy to niech sie opanuje i pokarze jak sie stara .Trzymaj sie cieplutko wiem ze decyzja jaka podejmiesz bedzie dla was najwłasciwsza jestes madra babeczka i dasz se w zyciu rade trzymam kciuki i sciskamy cie mocno;-);-);-)
EWEJDA to super ze dzien ze spotkaniem meza sie zbliza oby szybko mineły te dni rozstania a co do wybryków Zakiego to moja tak samo robi mostki i chodzi po podłodze to chyba taki okres a z tym stawaniem na głowie to my mamy taka beka z tego ze szok:-D:-D
VIKI witam ,szkoda ze maz musi wyjechac ale no cóz taka praca:-):-):-)
ANECZKA moja mała uwielbia jak jezdza samochodem ,szybko usypia a jak jest wyspana to sie baw zawsze mam jakies grzechotki i pałak na foteliku wisi no i to co pisze PRYZYBELA o cienszym ubieraniu to fakt moja odrazu stała sie bardziej spokojna jak ma mniej na sobie moze spróbuj tez na twojej Madzi a nóz widelec a sie uda:tak::tak:
co do rytmu dnia to wam powiem ze róznie moze zaczne od wieczorka
granicach 20 21 kapiel potam jedzonko i lulu ,pobutka na jedzonko tak o 2 lub3 i lulu do5 ,6 i cycus i albo wstanie na jakies pół godzinki i potem idzie spac tak do 10, 11 albo spi do 9 i po 2 godz lulu tak z 1,5 godz [oczywiscie w miedzy czasia drzemki na spiaco cycus potrafi czasami tak w ciagu 3 godz 3-4 razy zjesc ] no a potem róznie bo to pacerek itd ale tak jeszcze od 11 to pózniej ma 2 drzemki .1 tak ok godz , a druga 2 godz
ostatnio w czwartek czy w piatek jak nic nie miałam do roboty to se znia lezałam to spała przy mnie 4,5 godz:szok::szok::szok::szok: a ja buszowałam po necia hehe:laugh2::laugh2::laugh2:
dobra koncze bo sie rozpisałam moze któras wstała i cos naskrobała

Dzień dobry. Witam wszystkich. Jestem dopiero początkująca u Was, ale miło znaleźc forum gdzie można pogadac o wszystkim... Skoro jesteśmy GRUDNIÓWKAMI to byc może mamy nawet te same dylematy... Mam nadzieję, że chętnie przyjmiecie mnie do swego grona. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE w ten niezbyt pogodny dzień....
;-)

Witaj Basiu, zapraszamy do pisania z nami :-)
Witam Was wszystkie w ten słoneczny u nas dzień i od razu dziękujemy za ciepłe słowa:-)

Buziaki i wszystkiego naj, naj dla Kubusia :-)

Witamy nową koleżankę na forum:-D:-D

Wszystkiego naj.. naj.. dla KUBUSIA

U nas pada deszczyk chyba w tym tygodniu rzadko będziemy oglądać słoneczko :dry:
dzięki za poradę pryzybela może da się przekonać bo jak muszę jechać do lekarza to mam dosłownie wycie w samochodzie :baffled:

Może któraś z was zna dobry lek na kaszel nawet domowy bo kurcze Roksana mi tak kaszle suchym kaszlem że szkoda dziecka aby się męczyło tak :no::no:

Jutro mam jazdy o 18 troszkę załapie placu manewrowego :sorry2: sama jestem ciekawa jak mi pójdzie egzamin na wewnętrznym bo podobno tylko 40 % zdaje jazdy :dry:

witam sie i ja i witam nową mamusie:tak:

anetka u nas sprawdza sie robiony syrop z cebuli a ostatnio tez pomógł i to dość szybko STODAL:tak:wiec życze zdrówka dla roksanki

kubuś wszystkiego naj:-)

a u nas leje..nici ze spaceru boże aż sie boje jak ja wytrzymam z tym marudą cały dzien w domu...juz te zeby mogły by wyjść....:angry::wściekła/y:

edit:

a i rozmawiałam z ewą, u nich wszystko dobrze, adasiek rośnie a ewcia korzysta ze wspolnych chwil bo niebawem wraca do pracy...pozdrawia was wszystkie

Witam nową grudniową mamusię:tak: Napisz nam coś więcej o sobie i o swoim grudniowym maluszku:-)

Dziekuję dziewczynki że wszystkie tak wyczerpująco opowiedzałyście mi o Waszych rytuałach:-) Ja myślałam, że Marcelowi się coś porąbało że śpi tylko po pół godziny ale widzę że to jest normalne:tak: No i mamy podobny plan dnia z większością z Was.
Teraz ja walczę z nocnymi pobudkami, bo wyraźnie jest to potrzeba pociumkania cyca a nie głód:no: Dzisiaj było trochę płaczu:-( no ale trzeba troszkę pocierpiec żeby przyniosło to jakiś skutek:tak:

Pozdrawiam Was cieplutko:-)

monday35.gif

Cześć dziewczynki.

U nas noc beznadziejna. Najpierw wieczorem kiedy już z mężem kładliśmy się do łóżka aby oglądaĆ KRYMINALNE ZAGADKI zadzwonił wujek, że zaraz do nas wpadnie. Więc na szybkiego ścieliliśmy łóżko, przebieraliśmy się i składaliśmy rzeczy po przyjeździe od dziadków. A wujek wpadł na pięć min bo jego syn zapraszał na Ślub:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: A potem od 3.30 Tadeuszek nie mógł spać. Co 20 min mnie wołał żeby mu podać cumla:baffled::baffled::baffled::baffled: i tak do 6.30.

Baśka witaj na BB.

Kubusiu wszystkiego dobrego:tak::tak::tak::tak:

Witam!
Na wstępie dziekujemy jeszcze raz za życzonka dla Julci! :tak::tak::tak:

Basia! Witaj na bb. Zapraszamy do dyskusji :-) Napisz coś o sobie i o dzidzi!;-)

Viki!
Wy to się macie z tymi rozstaniami, ale 4 dni to zleci szybciutko no a do niedzieli cały tydzień ;-)

Anetka może madzia ma swoją ulubioną zabawkę i zabierajcie ją ze sobą w podróż. A tak wogóle to może jak auto stoi na podwórku to ją wsadzaj jak byście jechali, posiedź tam z nią, włącz silnik. Po troszku i może się przełamie dziewczyna...
W sumie musi bo mama jak zrobi prawko to będzie śmigała z dzieciaczkami... :-D

Ewelina super że się wkrótce zobaczycie! Ale będziesz z nami na bb jak wyjedziesz???

Agatko super że się wreszcie wyrwałaś i pobawiłaś... ;-):-)

Wszystkiego naj dla Kubusia...

Co do rozkładu dnia to u nas niestety go nie ma jak u Madzi! Julka robi co chce i kiedy chce, ale pocieszyłyście mnie tymi drzemkami do 30 minut bo u mnie też tak jest... :no: Jemy co dwie godziny po 90ml a wieczorem i w nocy 120ml. Śpi jak się zmęczy ale stałych pór nie ma....

Wczoraj byłam u mojej chrześnicy i Julka była grzeczna. Nawet sie nie rozpłakała na widok prababci jak zazwyczaj było... ;-) Ona nie jest jeszcze jakaś stara i pomarszczona żeby była straszna ale Julka się jej boi jak i pradziadka. Mają po 65-67 lat.. ;-) Ogólnie było ok. :-D

Mam pytanie czy wasze dzieciaczki ciągną się do stania na nogach???

reklama
Paula mój młody bardzo się ciągnie do stania. Ba powiem Ci nawet, że prostuje całkowicie nóżki i jak raz dosłownie na trzy sekundy go postawiłam w łózexczku przy barierkach to stał całkiem stabilnie. No ale był to z mojej strony jednorazowy wyskok bo dzioecko musi samo wstać bo można mu zrobić krzywdę

Do góry