reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

to Ci Kasia dobrze, ja to zawsze śpioch byłam :zawstydzona/y:
Ale dziś coś mi się nie chce ... i nudzi mi się:baffled:

A nic ... idę spać ... DOBRANOC!!!!

reklama
Ja im dłużej śpię tym bardziej niewyspana jestem ;-)
Dobrej nocki wszystkim śpiącym Królewnom i Królewiczom, a dzień doberek dla Pryzybelki ;-)

Dziękuję za życzenia dla Jasia. U nas coś ostatnio ze spaniem problemy - Jasiek budzi się w nocy. Nie wiem czy dlatego że ciągle jakieś nowości w brzuszku, czy dlaego że staram się wrócić do normalnej mieszanki (podono ta sojowa jest zbyt chemiczna). Właśnie zaliczyliśmy karmienie i mam nadzieję że już do rana wystarczy.?
Mam pytanie - czy zastępujecie już jakiś posiłek mleczny "normalnym" jedzonkiem?
Anetka24 – dzielna kobieta jestes:szok:
Grzechotka – u nas od czterech dni boska pogoda, oby jutro tez bo będzie grill
Ataata – to ja przepraszam że mnie rozśmieszyło to drewno -w końcu to kołysanka którą pamiętasz, więc nie powinnam się czepiać. A jednak było masło, tyle ze baba jaga…
SylwiaM – nie wiem czy to źle że zasypiają na brzuchu czy na boku, ale zdarzyło nam się o po raz pierwszy i dlatego się zniepokoiłam. A ja mam jakiegoś takiego stracha przed SCDS że dlatego się boję… Fakt że jak ostatnio rozmawiałam z pediatrą w Polsce to mi powiedział że jak dziecko zatkałoby sobie nosek w czase snu to się odwróci…
Belka –gratulacje dla Zosi - my tez już mamy wyrżnięte 2 jedyneczki
Agnieszka27 – buziaczki dla Madzi ode mnie i od Jasia
Weroniczka – to będę uważać na bambino, ale my ciągle oliw kujemy klejnoty i pupcię Jasiowi…

Pozdrawiam i dobrej nocki

Witajcie Kochane z samego rana :-)
Moje dziecko obudziło mnie już o 6 godzinie, poszalało troszkę i teraz sobie smacznie śpi ;-)
Życzymy Wam wszystkim udanego i słonecznego weekendu :tak:

Witam się i ja w ten przepiękny słoneczny dzionek:-):tak:

Ja siędzę już sobie zwarta i gotowa. Za pół godziny przyjedzie siostra, jedziemy odstawic siostrzeńca do polskiej szkoły i potem wyruszamy na podbój centrum handlowych:tak::tak: Chciałabym kupic sobie okulary przeciwsłoneczne i może jakieś klapeczki albo sandałki, ale z tym może byc ciężko:crazy: bo tutaj nie ma zaspecjalnie wyboru. No i koszulę dla męża :baffled::crazy:

Ja tutaj zauważyłam że wiele mamusiek się obija i nie pisze do nas:no::angry::wściekła/y: Bardzo proszę się meldowac bo my gotowe pomyślec że już nas nie lubicie:-:)-(

Witam się i ja w ten przepiękny słoneczny dzionek:-):tak:

Kurcze Sylwia, daj nam troszkę słońca, bo u nas jak narazie pochmurno i nic nie zapowiada zmiany na lepsze :-(
Do nas dzisiaj przyjeżdża znajomy z Edynburga, Tomek właśnie po Niego wyszedł, więc pewnie jak chłopaki dorwą się do kompa to raczej nie uda mi się tutaj zajrzeć, ale to wcale nie oznacza, że przestałam Was lubić ;-) Po prostu mają przewagą siłową i ilościową i nie dam rady ich pobić ;-) Ach, mogłam jednak troszkę dłużej na karate chodzić to powaliłabym ich na ziemię i miała święty spokój:-)
Oliś kolejny dzień w świetnym humorze, a mi się to udziela:-):-):-)

Przywitam się Kobietki! :tak: Dzień dobry w ten piękny poranek.
U nas słoneczko grzeje mocno więc pewnie dzień na powietrzu.
Muszę przeczytac 10 stron które wczoraj naskrobałyście :baffled:
No i od razu spóźnione najserdeczniejsze buziole i życzonka dla Madzi i Jasia. Zaraz nadrobię i wrócę na bieżąco.

Edytuję bo nikt nic nie napisał.
Anetka niesamowity ten twój łobuziak.
Co do wkładki to miałam klientkę która zaszła z wkładką w ciąże bo jej wpadła do środka.
Kasiu super że Oli ma dobry humorek którym zaraża ;-)
Sylwia melduję się bo was ubóstwiam :-)
U mnie komp pada więc mąż bedzie go przeinstalowywał i może mnie nie byc ze dwa dni :-(
Belka gratki z okazji ząbków. Cudne są. :-D

I my się meldujemy w ten słoneczny poranek!

Nowym wrogiem nr 1 mojego syna jest ... śpiworek!!!:angry::angry::angry: Tak z nim walczył w nocy, że szok! Budził się co jakiś czas z krzykiem bo się nie mógł biedny wykopać, ale smoczek działa cuda ... Aż wreszcie jak się już obudził przed 7 to spanie się skończyło:-(

I tak teraz czekamy na tatę i jedziemy odebrać mamusi autko z warsztatu, a potem zobaczymy ... tata pewnie pójdzie spać, a my ... hmmm ... coś się wymyśli;-)

Daszka właśnie tak się z mamą umówiłam, że od poniedziałku jak ja do pracy pójdę to zaczniemy młodemu dawać o regularnej porze (tzn. o 12) zupkę a pod wieczór ok. 18 deserek (myślę że na razie po pół słoiczka każdego) ... ale chciałabym już całkowicie unormować mu pory jedzenia:tak:

A wszystkim dziś i grillującym i buszującym po sklepach życzę pięknej pogody i udanego weekendu:):) ;-):-)

A u mnie brak weny, bark czsu (Daria mi skuczy non stop, jak tylko straci mnie z pola widzenia, zabawki sa fajne na 2 minuty, leżaczek na 5 i tak mam przekichane!!!:wściekła/y:)

Daszko no coty, weż nie przepraszaj;-) mnie rozśmieszyło masło... Ciebie drewno..:-D;-)
Co do posiłków to my jestesmy dalej na soji i Daria je tak: 8 mleko, 12 cały słoiczek zupki, bądż obiadku (120ml) potem 16 mleko, 20 mleko ok 220ml i lulu no i to nieszczęsne nocne jedzonko tak ok 3-4 mleko:-)
Właśnie mi Darucha siedzi na kolankach, zeżarła zupke i czekamy aż beknie :-D

no i popisałam bo juz sie wkurza:crazy::wściekła/y:

reklama
:-)nooooooo i wreszcie i ja siemelduję na posterunku:-D

Wczorak miałam ambitny plan poprasowania tygodniowych gór ciuchów, pieluch i śpiochów pościeli obrusów i ręczników ale zgadnijcie jak leżało tak leży:zawstydzona/y: nie miałam siły. Ostatnio jestem tak strasznie zmęczona szybko tak jak na początku ciąży kurcze oby nie!!!

A dziś byłiśmy juz na spacerku jednym kupiliśmy parasolkę i nowe łyżeczki dla Kuby, i jeszcze idziemy na nastepny spacerek. Będzie chrzest bojowy kuby na spacerze w foteliku zamontowanym na wózek zobaczymy jak się bedzie zachowywał. Jutro idziemy do zoo a ma byż bardzo ciepło więc lżej zawsze z fotelikiem.
Noc u nas treagiczna Mały budził się co chwila płakał wił się wyginał nie chciał w łóżeczku spać wreszcie wziełam go do ,łożka nazego i co od razu zasnął:angry:
Nie wiem co mu jest chyba go brzuch boli. Odstawiłam kasze narazie bo może to po kaszy pije samo mleko na noc. Marze o tym żeby spał spokojnei już nawet nie żeby przesypiał całą noc ale niech chociaż spokojnie przesypia noc:baffled:

Co do pór jedzenia to nam się już mniej więcej ustabilizowało o 6 (120) i 11 (120) mleko o 13 lub 14 obiadek np zupka +mleko(musi dojadac bo jeden słiczek czasem za mało) o 17 mleczko (120) a potem troszkę soczku albo ostatnio troskę deserku z chrupkami i o 20 kasza lub mleko 150-180 w noc jedzenenie o 24 nawet i czxasem 150

no to się napisałam:-)

Do góry