reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hejka..

My byliśmy dzis na pobraniu krewki z malutką i jak zobaczyłam że jest ta sama rzeźniczka co poprzednio to az mi sie gorąco zrobiło...:-:)wściekła/y:
Tymbardziej że na szczepieniu zawsze tak strasznie płacze mimo iż to trwa sekundke...
Wzięlam małą na kolanka i zabawiałam ją jej ukochana grzechotką i wiecie co.... mała nawet nie pisnęła:szok: nawet nie zauważyła że ją ukłuła i jej krew pobiera:szok: masakra:szok: a cisnęla jej palec chyba z 5 minut bo dużo krwii pobierała:tak:
Jakby mi płakała tak jak poprzednio to by sie chyba wykończyła tyle czasu.. bo wtedy dosłownie minute i była sina..
Moja mała kochana..

A mam pytanka do was:

- czy znacie grupe krwii waszych dzieci??? Bo ja nie znam, nie robili małej w szpitalu i pytałam dzis pielegniarki to powiedziała zeby sie wstrzymac jeśli to niekonieczne bo podobno do 2 roku życia czynnik RH może sie zmienieć:szok:

- i jak z waszymi fotelikami samochodowymi?? ja mam ten do 13kg no tą kołyske taką i masakra jakaś!! dziś wpięłam go do Bazy w samochodzie i wiecie co!! mała była prawie na siedząco:wściekła/y: nie tak na leżąco jak normalnie bym ją wpieła, tylko w tej bazie jest o wiele bardzij pionowo!! I zwała bo dziecku takiemu małemu sie źle śpi na siedząco!! Może to wina tego ze otele w naszym samochodzie mają siedziska takie że są właśnie pod kątem, a nie płasko...
Jak to u was jest??

- a no i gdzie wozicie maluchy?? z przodu czy z tyłu?

Dlatego dziewczyny nie zmieniajcie fotelików tak prędko, moja siostra woziła swoją córe do roku czasu w tym leżącym... podobno dziecku jest wygodniej... z resztą sama to dzis zauważyłam... no a pozatym mi sie wydaje że dziecku jest lepiej spać na leżąco niż na siedząco -oczywiście mam na myśli jakąś dłuższą podróż
Oczywiście to moje zdanie, poprostu dziś sie przekonałam ze na siedząco mała miała problem z uśnięciem:-(

reklama
No to brawa dla Darii:tak::-)

Ataata a dlaczego mała oprócz szczepienia miała pobieraną krew?

Naszemu Dziubkowi zrobili jeszcze w szpitalu badanie grupy krwi i cała nasza trójka ma 0 rh+:tak:

No dobra Jutrzenka strzelila najblizej.Zaplacilam 209zl:szok::szok::szok:
Zaraz wkleje to cudo na mojej glowie.Nie wiem czy bedzie widac ale sa z jednej strony dluzsze niz z drugiej(to zaplanowany efekt).Poza tym sa za krotkie i juz mi sie wcale nie podoba:baffled:
Ataata ja mam fotelik do 13kg i maly tez jest w nim na siedzaco. pewnie to mniej wygodne ale ja mam bzika na punkcie bezpieczenstwa w samochodzie i takie foteliki sa duuuuzo bezpieczniejsze.
DotaZ jak juz szukasz tego konia;-) to wpisz na allegro w wyszukiwarke "moskitiera":tak: ja mam w domku na lato takie cudo na oknach bo mieszkamy pod samym lasem i pelno roznych robali lata.

Ataata brawo dla Darii, dzielna dziwczynka:tak::tak:

Ja znam grupe krwi bo Marcelowi badali zaraz po urodzeniu ze względu na to że ja mam B Rh- i mógłby być konflikt ale ma taką samą i obyło sie bez dodatkowych zastrzyków:-):tak:
A fotelik ja mam taki sam jak Ty tylko że bez tej bazy. Przypinamy normalnie pasami i jest na leżąco, więc następnym razem spróbuj sam fotelik przypiąć i będzie lepiej.
No i wożony jest przeważnie z przodu ale wtedy trzeba pamiętać o wyłączeniu poduszki powietrznej

Agatko super że Daria zniosła pobieranie krwi bez piśnięcia.:tak:Gratuluję.:tak:
U nas szczepienie bez płaczu dzięki ulubionej kwaczącej Kaczuszce :-)
A jak taką krzywicę się leczy?

U nas grupę krwi robili w szpitalu ale nie mam wpisanej muszę się tam przejechac.
Fotelik mamy taki właśnie kubełkowy ale bez bazy i Julka jeździ z tyłu.

Aneczka trzeba było do mnie wpaśc na włoski :-D:-D:-D Sporo zapłaciłaś :szok::szok:
U mnie sporo taniej ;-);-);-) A fryzurka fajna. Mówisz że za krótkie? Odrosną. Miesiąc czasu i 1cm więcej.

aneczko a czemu bezpieczniejsze???
to jest zwykły fotelik jak te inne ta kołyska taka i wlasnie jak wepne go bez bazy to jest tak jak inne normalnie na bardziej leżąco, a jak z bazą to wtedy bardziej pionowo (nogi ma idealnie poziomo a nie tak troche do góry)

sylwia sek w tym ze specjanie kupilam z bazą bo to jest sekunda i dzicko wpięte, a wieszjaka Daria jest rozdarciuch i niecierpliwa, więc nie miala bym nerwów mocowac sie z tymi pasami za kazdym razem, bo zawsze gebe darła a ja przez to ja godzine wpinalam!:crazy:

Ach Ataata to nie zrozumialam chyba .Mi chodzi o takie ,ktore sa niby dla noworodkow i maja pozycje calkiem na plasko(ustawia sie tam oparcie) w przypadku Tfu tfu najgorszego to zwykle taki fotelik skalada sie na pol:baffled::-:)no:

reklama
Witam. Wiedzialam ze jak rano nie bede mogla wejsc bo byla u mnie do tej pory siostra to pelno stron napiszecie. Sorry ale nie odpisze wszystkim bo pogoda u mnie do bani a ze ja meteopata to kiepsko sie czuje i wogole bez humoru dzies jestem.

Poza tym martwie sie moim szkrabem. NIE CHCE JESC :-:)-:)-(. Rano o 6:30 zjad ok 130, potem o 11:30 60ml i niedawno tez 60 ml i nie chce wiecej. Minelo prawie 8 godzin od rana a on raptem 120 zjadl :szok::szok::szok:. Normalnie zjada 120 co ok 3 h i o tej porze wczoraj zjadl 1,5 sloiczka zupki. Kurde boje sie zeby go jakies chorobstwo nie bralo. :-:)-(. A i jakos dzis duzo spi jk na niego. Nie wiem co o tym myslec. Zobacze za ile znowu bedzie chcial jesc i ile zje.

Aneczka fajnie wygladasz:tak::tak:. Ale daj spokouj z ta cena. Przeciez ty masz krociotkie te wlosy, rozumiem tyle zaplacic za farbe na dlugie wlosy ale nie takie krotkie.

Wybaczcie ale nie mam dzis weny i pozdrawiam wszystkie ale nie dam rady Wam odpisac. Chyba mi wybaczycie ;-);-).

Do wieczorka moze bede sie lepiej czula i humor wroci.

Do góry