reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

wiolus pisze:
Paula nie wnikam jakimi ogorami Ty sie caly dzien zajmujesz  :p
a no rzeczywiście mam 2 ogórki  ;) jeden duży drugi mały ;) ;)  ;D ;D

Wanda ja tez mam nadzieje, chociaż napewno nie będzie mnie tak często jak kiedyś :(

Gocha no rzeczywiście trzeba bardzo uważać a co do smoczków to my tez mamy Aventu bo innego Kacper nie chce i tez wkłąda prawie całego do buzi  ::) gratulacje dla Kamilki chodzenia :)
co za pech z tym netem  :(

zmykam
dobranoc

reklama
Amelka - wspaniałomyślna rzekłabym ;D ;D ;D

Paula - no ja ostatnio też niezbyt często jestem - to że dziś tak siedzę nie znaczy, że tak codziennie - właściwie to dziś sobie tak pozwoliłam :) Od jutra zaczynam mgra ;D ;D ;D
i tak mówie sobie od 3 miesięcy conajmniej, jak nie dłużej :D :D :D

Wanda no Amelka juz mnie wyprzedziła bo właśnie chciałam napisać ze ten bebilon to początkowy jest ;D

Wiolus to i tak nieżle zaczynasz bo ja zaczynałam od malucha :D a jak będziesz miała tyle lat co ja to zobaczymy ;D

Hejo po przerwie ( kolejnej :-[ ) :)

Dawno mnie nie było a tu tyyyle nowych ząbków się pojawiło :) Gabi, Kamilko, Natalko gratuluję Waszym dzieciaczkom ;D

A ja ostatnio nadrabiałam spotkania towarzyskie i właściwie dalej nadrabiam bo jutro znowu przychodzą znajomi ::)

Poza tym mam totalne doły apropo mojego powrotu do pracy :( :( Na dodatek sprawy się pokomlikowały, bo nie wiadomo jaki będzie stan zdrowia mojej babci ( kiedys wspominałam, że ma raka ) i czy moja mama nie będzie musiała się nią zajmować, co wyklucza wtedy jej przyjazdy do nas i opiekę nad Kamilkiem :( No tu pojawiają się problemy, bo na opiekunkę nas nie stać, branie urlopu wypoczynkowego nie jest dobrym pomysłem, bo zostajemy z pensją Marcina i kredytem do spłacania, a na dodatek mój staż w szkole znowu się przedłuża, o ile wogóle nie musiałabym zaczynać go od nowa, a zostało mi tylko pół roku do końca :( Także jest nieciekawie, choć mój Marcin jest dobrej myśli, że jakoś to pogodzimy, że najwyżej mój teść, który pracuje w domu, od czasu do czasu zajmie się Kamilem przez kilka godzin ( czego osobiście sobie nie wyobrażam ) :( Najgorsze w tym wszystkim jest dla mnie to, że wszyscy będą po trochę zajmować się Kamilkiem, a ja najmniej :( To jest okropne, że matka nie może opiekować się własnym dzieckiem i że to nie do niej ono będzie lgnąć :(
No to się wyżaliłam :(

A z dobrych wieści, to to, że mamy już 7 ząbków w sumie ;D 3 na górze i 4 na dole :)
A poza tym Kamil też już "chodzi" przy meblach no i trzymany za rączki u góry też "chodzi" :) No i zaczął w końcu cos tam gadać po swojemu "aga aga aga" czy " bła bła bła " :)

To tyle u nas po krótce ;)

Natalko ciesze się, że udały Wam się wakacje :)

Kamilko pamiętam ten protokół i te pytania u księdza ::) Na szczęście na większość tych pytań ksiądz sam odpowiadał i wpisywał, więc było szybciej :)

Helou

Nas tu też jakiś czas nie było :) Roboty budowlane pomału posuwają się na przód a ja zza garów wyjśc nie mogę, na szczęście wczoraj była mama i mi trochę pomogła bo wszystko co robię niestety odbija się na Kubie bo nie jestem w stanie mu poświęcić tyle czasu ile powinnam a on go już coraz więcej potrzebuje.... Dzisiaj wreszcie mam luz bo ojciec z wujkiem zrobili sobie dzień przerwy a Tomek z kolei jest w delegacji więc mam czas tylko i wyłącznie dla Kubuśka :) :)

Co do facetów to mój ojciec jest własnie takim typem człowieka jak któraś z Was opisywała swojego... "JA zrobiłem", "JA naprawiłem" ale "Ty (lub Wy) zepsuliście"...... normalnie tragedia.....Tomek na szczęście nie ma takich jazd za to wkurza mnie u niego że pyta się o wszystko... "gdzie jest to" "gdzie jest tamto" i nawet czasem potrafię mu precyzyjnie powiedzieć np" druga szuflada od góry po lewej stronie" a on i tak nie znajdzie tego czego szukał bo mu się nie chciało czegoś podnieść albo przesunąć... jego poszukiwania ograniczają się do rzucenia okiem wookoło i stwierdzenia "no nie ma"......

Ketsa - mam nadzieję że z Maksiowym oczkiem wszystko będzie w porządku

co ja to jeszcze chciałam.....
acha no właśnie...gdzie jest Beata czyżby obraziła się na dobre???? Mam nadzieje że nie.....

A właśnie jeszcze chciałam pogratulować wszsytkim dzieciaczkom nowych umiejkętności i kolejnych ząbków... u nas nadal pustki w otworze gębowym..... ;) :p

Helioł!!
Bartyś, to, że pojdziesz do pracy i kto inny bedzie sie zajmowal dzieckiem, nie oznacza ze nie bedzie do Ciebie lgnac!! Bedzie!! Ja tez sie tego obawialam, juz 3 miesiac mi mija jak pracuje, a sama widze ze Oliwcia lgnie do mnie jak najbardziej!! I mam poczucie, ze mama i tak jest najzwazniejsza. Tez miewam doliny, ze chcialabym z nia w domu byc, od czasu do czasu rozwazam wychowawczy, jednak tez mamy nad soba kredyty, dalszy remont domu itd...ech.
Wandzik, ja rozmawialam z Beatka, postanowila odpoczac od forum i poswiecic wiecej czasu Mikusiowi. Trzeba to uszanowac, bo rzeczywiscie forum i w ogole net uzaleznia okrutnie. Mam oczywiscie nadzieje ze Beata od czasu do czasu wpadnie!!
Ziemzia obiecala ze wpadnie tez czasem.
Natomiast Pamcia poki co milczy :)
Widze ze na bb sie jakas lekcja anatomii zrobila ;) Jedni maja ogory, inni bagietki a nawet rogale :laugh:
A co do ogorow, slojow i przetworow to sie pochwale ze tez ostatnio szaleje ;) wprawiam tym w zdumienie moje niewirtualne kumpele, bo moj wizerunek nie przystaje do wizerunku gospodyni zaprawiajacej sloje na zime ;) a jaka mi radosc to sprawia, hihi.
Co to ja jeszcze chcialam...wozek zamowilam ;) w ogole nie bylo co dyskutowac, w zasadzie bez zastanowienia go zamowilismy i juz, mam nadzieje jutro bedzie.
Natalka - wczoraj rozwazalam gdzies Ty ;) Steffi, witaj!!
No wiecej nie pamietam. Miłego dnia!!

witam z rana!!!!!

Wandzik dzieki za wstawienie fotek!!!!

i jeszcze jedno jakby ktos moglby i napisac jakie adresy i komu wysylac???nie moge nadrobic tylu stron bo zajeloby mi to sporo czasu ktorego nie mam ,wiec bylabym wdzieczna!!!!

My tez mam juz 2 zabki i mlody wstaje na calego!juz teraz nie chce siedziec tylko nogi i nogi!!!juz jest nie do wytrzymania!!!a no i musialam w zwiazku z tym obnizyc do konca lozeczko dla bezpieczenstwa!!!!!!!!1

reklama
Witam!

A ja sie chwalę, że PO RAZ PIERWSZY od 19 grudnia Agatka przespała cała noc - od 21 do 6 rano! Alleluja! NIe posiadam sie z radości. A to po tym, jak na kolacje dostała nie 180 a 210 ml kaszki! Mam nadzieję, ze to nie jednorazowy wyczyn mojej córeczki!

No i w związku z tym chcę jej sprawić nagrodę. I proszę pomóżcie ignorantce allegrowej - podpowiedzcie mi, czy moge poprosić gościa, zeby wstawił w aukcji opcje KUP TERAZ i zapytać od razu ile by wtedy chciał kasy?? Pewnie mogę, ale wolę Was zapytać!

Do góry