reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hanka, gratulacje!! to sie wyspalas :) Pewnie ze mozesz goscia spytac, zobaczymy co powie :) Jak nie zechce to nie, spytac cos szkodzi.
Ewela, wyslij swoj adres zamieszkania Ketsie mailem - robimy akcje wysylania kartek urodzinowych na roczek!!! Ale bedzie frajda !!!Mam nadzieje wypali i wszyscy solidarnie beda slac kartki :)

reklama
Magi, ja to sie w sumie nie wyspałam :laugh: budziłam sie co jakis czas, sprawdzałam która godzina i czy ona na pewno jeszcze śpi, jakbym głupia jakaś czekała aż sie obudzi ;) ;) ;)
no to spytam gościa

Witajcie kochane :)

Bartys - ja w 100% zgadzam sie z tym co Ci napisala Mag i - pojscie do pracy wcale nie oznacza ze Kamilek nie bedzie do Ciebie lgnal... Ja Ci powiem z drugiej strony - ja jestem czasem zalamana... Zawsze jak Pawel wraca z pracy, to Paulinka chce tylko i wylacznie do niego :( a ja załamka, że mnie dziecko moje własne nie lubi :( Ale Paweł mnie pociesza, że to przez to, że Paulinka mnie ma cały dzień, więc chce troche pobyć z nim.. nie wiem czy to prawda czy nie - ale tez się tym pocieszam :)

Magi - no jasne, że trzeba uszanować :) Wiem jaki to pożeracz czasu, też ostatnio staram się ograniczać. Wchodze tylko rano, potem jak tylko nie siedzę i mam co innego do zrobienia, to kompa wyłanczam - wcześniej tego nie robiłam, co skutkowało w ciągłym zaglądaniu tu :p

Steffi
- no też nie cierpię tego typu zachowania - mój ojciec ma identyko jak Twój.... I chłop też ma tak samo jak Twój, nawet nie zacznie szukać, a juz się pyta "gdzie..." no wsciekam się na to !!
no i Ty też częściej zaglądaj :)

Magi - z tymi kartkami to serio ??? matko jedyna, mam wyslać na przełomie listopada i grudnia ponad 50 kartek ??? hehehe założę się, że to nie wypali - ja straszna zapominalska jestem :D :D :D
zapomniałam np złożyc siorce dokumentu na UAM u chyba przepadło jej miejsce - zaraz będę dzwonić dym robić, bo nie do końca z mojej winy :)

Ewela - nie ma sprawy ;D

Hanka - no to gratulacje dla córci - moja co prawda juz od dawien dawna przesypia całe noce, ale gratulujemy sukcesu i mam nadzieję, że to nie przypadek :)

Uciekam kaszkę dać i uspać i dzwonie na UAM :)

aaa... no i muszę się tez pochwalic, że Paulinka chodzi trzymana za raczki i ciagle chce w pionie byc :)

witajcie ;D

gratulujemy nowych umiejetnosci i kolejnych zabkow naszym dzieciaczkom ;D

a Natalia witaj ;D ;D ja juz myslalam zes przepadla w tych Bieszczadach a Ty do stolicy zawitalas ;D

a Wandzia, Hanka mam dla Was propozycje nie do odrzucenia :laugh: :laugh: proponuje wspolny wypad w gory co Wy na to ??? my sie wybieramy jeszcze w te wakacje i byloby nam milo jak by ktos pojechal z nami ;D ;D

Hanka gratuluje przespanej nocy ;D my nadal czekamy na te chwile :laugh: :laugh: o zycze oby weszlo to piekne nocne spanie Agatce w krew ;D a o allegro mozesz zawsze zapytac najwyzej sie nie zgodzi i juz ::)

Sorbek wszystkiego dobrego w jakze pieknym rocznicowym dniu ;D i wielu wielu kolejnych :laugh: :laugh:

a i zaomnialam dopisac przy okzaji chwalenia umiejetnosci ze moj Oskar tez sasuwa dookola lozeczka :laugh: :laugh: i non stop chce stac a jak chce go posadzic to robi sie sztywny jak drut ::) skubaniec ;D ;D

a co do wkladania do buzi roznych rzeczy to norma wszystko probuje, raz znalazl zelki i wyciagna sobie jedna i ja trzymajac w paluszkach ciumkal :laugh: :laugh: wygladalo to rozkosznie :) tylko ie krzyczcie to bylo kontorolowane :laugh: :laugh:

ide wstawic pranie dzisiaj czekaja mnie dwie ::) i na obiadek strogonof z francuskimi kluseczkami ;D ;D pychotka :) :) :) :) :)

pa!

ide jeszcze do albumiku ;D ;D

Wanda - Natalka mi właśnie powiedziała o Twoim poście aż wleciałam na BB go zobaczyc. Ha ha ha. Należą Ci się buziaki!
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
A poza tym zapraszam na Mazury! ;D

Bartyś, ja po 2 mcach siedzenia Agaty z moja mama i jej pobycie u babci bez nas tez trochę miałam wrażenie, ze teraz dla niej babcia jest najwazniejsza. Ale nie! Spoko! Mama to mama! I juz jestem spokojna, choc znów większość czasu spędza a babcią. A poza tym, to Agata cały czas jak widzi Piotrka to szaleje z radości i piszczy i jak z nim sama jest i mnie nie widzi, to sie grzecznie bawi, a dziś ładnie jeszcze drzemała z nim w łózku. A jak ja sie pojawię, to dostaje "małpiego rozumku", nie ma mowy o leżeniu, trzeba iść, no ale ja sobie na to pozwalam!

Wanda, uściski dla Pasulinki za nowe umiejętności, a nas teraz chyba będa boleć plecki coraz mocniej... :laugh: :laugh: :laugh:

Gabi, bardzo chętnie, ja bym pojechała i to już, ale musze oszczędzać urlop na pierwsze dni w żłobku i inne nieprzewidziane okoliczności na razie... ale za rok nie omine bieszczadów na pewno! Mamy tam  super spanko w pokojach gościnnych na poczcie w ustrzykach, mieści się troche osób, więc może jak nie teraz to wtedy wyjedziemy "foremkową" ekipą!?

Mam jeszcze jedna prośbę - może mi któraś z Was wysłać też tę książkę kucharska dla maluszków, o której tu tyle było (tylko ja zawsze przegapiłam :(). Bardzo proszę!
apsiudak@o2.pl

Hejka
To jest jakaś akcja zbierania adresów? Faktycznie jak tak by się zastanowić to będziemy wysyłać kilkadziesiąt kartek. To może już lepiej jakiś mały upominek? Mogłybyśmy się umówić na jakąś kwotę i zrobiłybyśmy losowanie i byśmy sobie przesłały prezenciki, hm?

Wanda ja już Beatkę przywrócę do porządku.  ;)

Anetko wiem co czujesz. To straszny dylemat. Powiem Ci, że mi też zostało pół roku do końca stażu, ale postanowiłam zrezygnować, żeby być z Ingusią. Mam w du.pie te staże. :mad: Dla mnie to straszna dyskryminacja kobiet, bo faceci nie mają takich problemów - nie idą na wychowawczy i nie przerywają stażu. Postanowiłam w tym roku nie wracać do pracy tylko mieć korki w godzinach kiedy Tomek jest w domu. To bardzo dobre rozwiązanie i o wiele bardziej opłacalne niż praca w szkole. Nie możesz też tak zrobić? Tomek wraca o 16.30 czyli mogę mieć korki od 17 do 20 trzy godzinki dziennie. Jak bierzesz 30 zł za godz. to wtchodzi 1800 zł, a jak 35 to 2100. I opiekunki nie musisz brać.  ;D

reklama
Nathalie pisze:
Tomek wraca o 16.30 czyli mogę mieć korki od 17 do 20 trzy godzinki dziennie. Jak bierzesz 30 zł za godz. to wtchodzi 1800 zł, a jak 35 to 2100. I opiekunki nie musisz brać. ;D

wow - nauczyciele to bogaty naród :p zwłaszcza angliści :) ;D ;D ;D

Do góry