reklama
tygrysek82
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Listopad 2008
- Postów
- 6 369
:-)Pierogi ROZLEWISKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1/2 szklanki kaszy gryczanej UGOTOWANEJ!!!!:-)
ok 180- 200 g sera białego
podsmażona cebulka - ja lubię jak jest dużo cebuli wiec dałam 2 srednie
sól , pieprz
wkładasz wszystkie składniki do miksera ustawionego na siekanie;-) dodajesz duuuuuuużooooooo pieprzu i soli żeby było takie ostre, miksujesz dodajesz ok 2 lyzek smietany aby konsystencja była nie taka sucha. Nadziewasz tym pierogi. Oczywiscie ugotowane pierożki muszą być okraczone ja podsmarzam boczek z cebulką i to wysypuję na pierożki
SMACZNEGO!!!!:-)


1/2 szklanki kaszy gryczanej UGOTOWANEJ!!!!:-)
ok 180- 200 g sera białego
podsmażona cebulka - ja lubię jak jest dużo cebuli wiec dałam 2 srednie
sól , pieprz
wkładasz wszystkie składniki do miksera ustawionego na siekanie;-) dodajesz duuuuuuużooooooo pieprzu i soli żeby było takie ostre, miksujesz dodajesz ok 2 lyzek smietany aby konsystencja była nie taka sucha. Nadziewasz tym pierogi. Oczywiscie ugotowane pierożki muszą być okraczone ja podsmarzam boczek z cebulką i to wysypuję na pierożki

SMACZNEGO!!!!:-)
Ostatnia edycja:
Makaron z pysznym sosem (nie pamiętam "fachowej" nazwy) :-)
Ugotować makaron (najlepiej rurki), ale tak, żeby nie był zbyt miękki. Na głębokiej patelni podsmażyć plastry wędzonego boczku. Wrzucić na patelnię makaron. W międzyczasie wymieszać jedną słodką śmietanę z sosem białym np. Knorra. Wlać to na patelnię. Posypać tartym serem (najlepiej mozzarella) i suszoną natką pietruszki. Dobrze wymieszać aż będzie gęste no i gotowe
Palce lizać :-) Pamiętać o tym, żeby na patelni potrawy już nie solić!!! Boczek jest dosyć słony :-)
Polędwiczki z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe pokroić, rozbić i usmażyć jak kotlety. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać zupą cebulową (np. Knorr), polać śmietanką 30%, obsypać pieczarkami (ze słoika ale koniecznie takimi naturalnymi a nie przypadkiem w zalewie octowej
). Posypać tartym serem i piec :-)
Udka z ananasami
Udka marynować kilka godzin a najlepiej całą noc w marynacie pikantnej (są takie proszkowane do kupienia) wymieszanej z czosnkiem. Po tym marynowaniu wyłożyć na blachę, każde udko posmarować miodem, obsypać ananasem i piec :-)
Rybka z koperkiem i kurkami
Filety rybne wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać Vegetą i duuuużą ilością koperku oraz kurkami (w sosie własnym :-)). Piec w piekarniku :-)
Filety z kurczaka z pieczarkami
Filety wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać Vegetą. Pieczarki pokroić, podsmażyć i wrzucić na filety. Obłożyć serem (Hochland Tost), posmarować majonezem (nie wiem dlaczego ale koniecznie Pomorskim
podobno tylko on nada odpowiedni smak
) i oczywiście piec :-)
Ugotować makaron (najlepiej rurki), ale tak, żeby nie był zbyt miękki. Na głębokiej patelni podsmażyć plastry wędzonego boczku. Wrzucić na patelnię makaron. W międzyczasie wymieszać jedną słodką śmietanę z sosem białym np. Knorra. Wlać to na patelnię. Posypać tartym serem (najlepiej mozzarella) i suszoną natką pietruszki. Dobrze wymieszać aż będzie gęste no i gotowe
Polędwiczki z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe pokroić, rozbić i usmażyć jak kotlety. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać zupą cebulową (np. Knorr), polać śmietanką 30%, obsypać pieczarkami (ze słoika ale koniecznie takimi naturalnymi a nie przypadkiem w zalewie octowej

Udka z ananasami
Udka marynować kilka godzin a najlepiej całą noc w marynacie pikantnej (są takie proszkowane do kupienia) wymieszanej z czosnkiem. Po tym marynowaniu wyłożyć na blachę, każde udko posmarować miodem, obsypać ananasem i piec :-)
Rybka z koperkiem i kurkami
Filety rybne wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać Vegetą i duuuużą ilością koperku oraz kurkami (w sosie własnym :-)). Piec w piekarniku :-)
Filety z kurczaka z pieczarkami
Filety wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać Vegetą. Pieczarki pokroić, podsmażyć i wrzucić na filety. Obłożyć serem (Hochland Tost), posmarować majonezem (nie wiem dlaczego ale koniecznie Pomorskim


Myszqa
Fanka BB :)
Makaron z pysznym sosem (nie pamiętam "fachowej" nazwy) :-)
Ugotować makaron (najlepiej rurki), ale tak, żeby nie był zbyt miękki. Na głębokiej patelni podsmażyć plastry wędzonego boczku. Wrzucić na patelnię makaron. W międzyczasie wymieszać jedną słodką śmietanę z sosem białym np. Knorra. Wlać to na patelnię. Posypać tartym serem (najlepiej mozzarella) i suszoną natką pietruszki. Dobrze wymieszać aż będzie gęste no i gotowePalce lizać :-) Pamiętać o tym, żeby na patelni potrawy już nie solić!!! Boczek jest dosyć słony :-)
To coś jak Carbonara.
Ja robie tak:
Podsmażam boczek z czosnkiem. W misce mieszam zółtka - tyle ile ludków będzie jadło + całe jajko. Do tego dodaje śmietanę 18%. Do tego startą goudę. I ten boczuś.
Gotuję makaron spagetti - odlewam wodę - ale broń boże nie przelewać zimną wodą!!!!! - i makaron w garnku spowrotem na kuchenkę - do makaronu wlewam całą przygotowaną masę - mieszam aż ser się rozpuści a reszta zetnie troszkę. Zresztą według uznania - ja wolę bardziej "ściętą" mężowy bardziej pływającą.
Myszqa
Fanka BB :)
A to jest pyyyyyyyyyyyyyyyyyyychota!!!
Mięsko - piersi z kurczaka - 2-3 pojedyncze w zależności od tego jak jesteście głodni
Pokroić w kostkę i zasypać cukrem 2-3 łyżki. Marynować z pól godziny.
4-5 łyżek sosou sojowego (ciemnego najlepiej grzybowego) wymieszać z 3 łyżkami oleju, rozgniecionym ząbkiem czosnku solą i pieprzem. Mięcho wymieszać z sosem i usmażyć.
Pora 1-2 szt. pokroić ukośnie w plasterki, pieczarki ok 250g też w plasterki dodać do mięska i poddusić.
Ugotować ryż do tego. i zjeść!!!!!!!!
Mięsko - piersi z kurczaka - 2-3 pojedyncze w zależności od tego jak jesteście głodni
Pokroić w kostkę i zasypać cukrem 2-3 łyżki. Marynować z pól godziny.
4-5 łyżek sosou sojowego (ciemnego najlepiej grzybowego) wymieszać z 3 łyżkami oleju, rozgniecionym ząbkiem czosnku solą i pieprzem. Mięcho wymieszać z sosem i usmażyć.
Pora 1-2 szt. pokroić ukośnie w plasterki, pieczarki ok 250g też w plasterki dodać do mięska i poddusić.
Ugotować ryż do tego. i zjeść!!!!!!!!
To coś jak Carbonara.
Ja robie tak:
Podsmażam boczek z czosnkiem. W misce mieszam zółtka - tyle ile ludków będzie jadło + całe jajko. Do tego dodaje śmietanę 18%. Do tego startą goudę. I ten boczuś.
Gotuję makaron spagetti - odlewam wodę - ale broń boże nie przelewać zimną wodą!!!!! - i makaron w garnku spowrotem na kuchenkę - do makaronu wlewam całą przygotowaną masę - mieszam aż ser się rozpuści a reszta zetnie troszkę. Zresztą według uznania - ja wolę bardziej "ściętą" mężowy bardziej pływającą.
Przy okazji muszę spróbować Twojej wersji :-)
pyciolek87
Mama Alexa:*
Dziewczyny ktore robily 3 bita....jak on lepiej smakuje świeży czy jak troszeczke odstoi?potrzebuje go na niedziele to moge go zrobic juz dzis czy lepiej jutro?
blizniaki2000
Fanka BB :)
Według mnie wystarczy jak zrobisz jutro, ja nie lubię akurat jak bita smietana za długo stoi i zawsze robię dzień przed lub w ten sam dzień (jak potrzebuję ciasto na wieczór, to robię je tego samego dnia rano)Dziewczyny ktore robily 3 bita....jak on lepiej smakuje świeży czy jak troszeczke odstoi?potrzebuje go na niedziele to moge go zrobic juz dzis czy lepiej jutro?
reklama
pyciolek87
Mama Alexa:*
dziekuje...Według mnie wystarczy jak zrobisz jutro, ja nie lubię akurat jak bita smietana za długo stoi i zawsze robię dzień przed lub w ten sam dzień (jak potrzebuję ciasto na wieczór, to robię je tego samego dnia rano)

Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 60
- Wyświetleń
- 10 tys
- Odpowiedzi
- 28
- Wyświetleń
- 11 tys
- Odpowiedzi
- 669
- Wyświetleń
- 34 tys
Podziel się: