reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

grudniówki kulinarnie !!!

niekoniecznie ale najlepiej.

Mazne ci przepis jescze na krowke i potem 3 bita ale musze najpierw ubrac dzieciaki i isc do biedronki.
Wedlug mnie rafaello najsmaczniejsze:tak:

reklama
Cyprysiowa dzięki za przepisy:) zrobie mu rafaello bo sama z checia sie poczęstuję:) uwielbiam wiórki kokosowe i wszystko co z nimi związane:)
a na 3 bita już podawałam wcześniej :)

Wiec jak jest gdzies juz 3 bit to pisze Wam krowke. Jest pycha tylko trzeba ja wsadzic do lodówki.

2 paczki herbatnikow
krem karpatka (ja robilam tez ze śmietankowym)
krakersy
mleko slodzone-w puszce (gotowac 3h) _czasem mozna kupic juz gotowe w puszce toffi
50g śmietany 36% ubic i dodac śniezke na mleko

Jak mi sie przypomni lub znajde gdzies przepis na pianke kolorowa to Wam jescze wpisze. Moja mama robila to non stop jak chcialo nam sie czegos slodkiego. Niestety mamy juz nie zapytam o przepis wiec musze sobie go sama przypomniec

Na blache ulozyc warstwe herbatnikow, pozniej zrobic krem karpatka i polozyc na herbatniki, ulozyc krakersy i potem mase z mleka zageszczonego a na koniec smietana (ze sniezka zmiksowana). Calosc posypac czekoladą lub kakao (tym slodkim- puchatek itd.)

Uwaga ciasto pyszne ale mega slodkie. Po kawalku odechciewa sie slodkiego na caly dzien:tak:

oo i jescze musze od kuzynki sciagnac przepis na takie pyszne ciacho z bananami :)
Ale mnie wciagnelyscie w te przepisy.

KUrcze a ja do świat zero slodyczy :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry