reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

grudniówki kulinarnie !!!

reklama
sałatka z tuńczyka i ryżu...

ja robie zawsze wiecej bo ja uwielbiam...a wiec z moich proporcji...

2 torebeczki ryzu
2 tunczyki w puszcze(ja daje w oleju)
2 łyżki majonezu
sól,pieprz i przyprawa curry do smaku....

ugotowac ryz,odczekac az ostygnie,wrzucic do miski,do tego tunczyk, i reszta,,,wymieszac-ja ja uwielbiam pyszna,tania i latwa:tak:

SMACZNEGO:happy2::happy2:

Jesli moge Pyciolku ja dorzucam jeszcze

puszke kukurydzy
puszke groszku
puszke czerwonej fasoli
i kilka ogórków z octu w kosteczke

i wychodzi ulubiona sałatka mojego AMO:tak:

Przepis na sos serowo, majonezowy z czosnkiem- mojej produkcji :-p:-D:-D

Kostka żółtego sera, (ok. 20 dkg) możecie dać taki jaki lubicie np. gouda, edamski (obojętne) zetrzeć go na drobnej tarce, dać 4-5 łyżek majonezu (ja daję kielecki:tak:) i ze 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, żeby sos nie był taki "majonezowy", do tego jeszcze ścieram 2-3 ząbki czosnku, (zależy jak bardzo lubicie czosnek ;-):-p:-p), i też ścieramy go na drobnej tarce, na koniec troszkę solę dla smaku, mieszam i wycieram ślinkę :-p:-D:-D:-D, pychaaaa

Majonezu i jogurtu zawsze daję " na oko" jak wymieszacie sos, to zobaczycie jaka jest jego konsystencja, czy wolicie taki żadszy czy taki gęściejszy, że aż łyżka stoi :-p;-), mój G woli gęściejszy, bo nie skapuje mu np. z frytek :-p:tak::-D:-D:-D

Smacznego i sorki za opis, ale jeszcze nigdy nie opisywałam swoich zdolności kulinarnych :no::no::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Fryty ze śmietaną? nigdy nie slyszałam:szok:
za to u nas je sie placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem i moja ciotka ze Śląska bardzo sie dziwiła

ja jestem ze Śląska i też jem placki ze śmietaną, ale bez cukru :-) ale wolę placki po węgiersku, mniam, mniam... jeszcze jak zrobi je mój tata, mhmm... :tak:

Do góry