reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ale wasi mezowie maja grupe + czy - ? Bo mój ma + I z tego co czytalam 60% dzieci ma wtedy dodatnia grupe krwi. Wtedy podaja zastrzyk. Ale chyba kupienie I podanie immunoglobuliny po porodzie (we wlasnym zakresie) gwarantuje, ze w kolejnej ciazy konflikt nie wystapi. Tak to zrozumialam.
To jest chyba tak, że jeśli dziecko ma rh+, a matka rh-, to wtedy podczas porodu, po zetknięciu z krwią dziecka organizm matki wytwarza przeciwciała na czynnik rh+ i jeśli podczas kolejnej ciąży dziecko też ma rh+, to organizm matki będzie tą krew zwalczać i wtedy dziecko jest zagrożone, bo przeciwciała mają zdolność przenikania przez łożysko.

reklama
Lepiej chyba urodzic takiego w dolnej granicy normy niz gornej... moj w 29+5 miał 2 kg wiec jak juz sie boje co bedzie w grudniu!!

a8doqqmz725nh9h0.png

Ale wasi mezowie maja grupe + czy - ? Bo mój ma + I z tego co czytalam 60% dzieci ma wtedy dodatnia grupe krwi. Wtedy podaja zastrzyk. Ale chyba kupienie I podanie immunoglobuliny po porodzie (we wlasnym zakresie) gwarantuje, ze w kolejnej ciazy konflikt nie wystapi. Tak to zrozumialam.

Moj maz ma +

Ewentualny zastrzyk dopiero po porodzie za darmo [emoji846]

Moi rodzice mieli to samo mama - tata + i oboje z bratem mamy po mamie [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystko ok, pobrał wymaz na GBS, skierowanie tylko na morfologię, tsh i mocz

Młody wazy juz 2620g [emoji846] grubasek [emoji85] i jak tak dalej pójdzie to bedzie miał przy porodzie ok 3700g...

Leje deszcz a ja nie mam parasola, zeby dojść do samochodu [emoji12]

Następna wizyta 19 listopada [emoji4]

Wszystko ok, pobrał wymaz na GBS, skierowanie tylko na morfologię, tsh i mocz

Młody wazy juz 2620g [emoji846] grubasek [emoji85] i jak tak dalej pójdzie to bedzie miał przy porodzie ok 3700g...

Leje deszcz a ja nie mam parasola, zeby dojść do samochodu [emoji12]

Następna wizyta 19 listopada [emoji4]

Super! Dobra waga! :)

Dzięki Karolina :)

Młody waży 2740g !!!! Jest wielgachny !!!
Wielkość na 36/37 tyg! A jestem w 34tyg i 2 dniu!!!
Ćwiczył oddychanie, przepływy dobre, wszystko super, 4d nie udało się bo buzia była wtulona w łożysko.
Wizyta na 21 listopad, termin wg USG 27 listopad, taki naskórek Wielki

Waga dobrze, nie tyje trzymam się z tymi.kg hehe.

I wymaz na gbs pobrany z pochwy i pupy...

Czekam na resztę dziewczyn :)

reklama
Dzięki Karolina :)

Młody waży 2740g !!!! Jest wielgachny !!!
Wielkość na 36/37 tyg! A jestem w 34tyg i 2 dniu!!!
Ćwiczył oddychanie, przepływy dobre, wszystko super, 4d nie udało się bo buzia była wtulona w łożysko.
Wizyta na 21 listopad, termin wg USG 27 listopad, taki naskórek Wielki

Waga dobrze, nie tyje trzymam się z tymi.kg hehe.

I wymaz na gbs pobrany z pochwy i pupy...

Czekam na resztę dziewczyn :)
to ciekawa z jaka waga sie urodzi :) choc usg tez sie moze mylic, bo mojej bratowej usg wyliczylo kilka dni przed porodem wage Zuzi na 3 kg a urodzila sie 3820, jaka roznica, az ginka nie wierzyla ;)

Do góry