reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A ta kobieta niestety została zarażona przez męża, który wiedział o tym, ze jest chory ale jej nie powiedział... taki był przynajmniej przypadek w Polsce. Robi sie badanie 2 razy w ciąży bo przeciwciała dopiero mogą być wykryte po 3 miesiącach od zakażenia (tzw okienko serologiczne).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ta kobieta niestety została zarażona przez męża, który wiedział o tym, ze jest chory ale jej nie powiedział... taki był przynajmniej przypadek w Polsce. Robi sie badanie 2 razy w ciąży bo przeciwciała dopiero mogą być wykryte po 3 miesiącach od zakażenia (tzw okienko serologiczne).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiedział że kobieta w ciąży i tak naraził ją i dziecko :( totalny brak odpowiedzialności..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze mam do was pytanie. Mam grupe krwi 0rh- I lekarz mowi, ze mam podjac decyzje czy chce miec podana immunoglobuline (trzeba kupic samemu koszt ok 500zl). Robie badania na odczyn Coombsa I sa ujemne. Lekarz mowi, ze wiekszosc ciezarnych nie bierze tego zastrzyku, ale tez nikt nie da mi gwarancji,ze akurat mi sie nie przydarzy konflikt krwi. Macie jakies zdanie na ren temat?

A jeszcze mam do was pytanie. Mam grupe krwi 0rh- I lekarz mowi, ze mam podjac decyzje czy chce miec podana immunoglobuline (trzeba kupic samemu koszt ok 500zl). Robie badania na odczyn Coombsa I sa ujemne. Lekarz mowi, ze wiekszosc ciezarnych nie bierze tego zastrzyku, ale tez nikt nie da mi gwarancji,ze akurat mi sie nie przydarzy konflikt krwi. Macie jakies zdanie na ren temat?
Ja wolałam to wykupić i podać. Płaciłam 450zł.

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

To masz jakąś dziwną informację... Ja też mam rh- i w szpitalu mówili, że po porodzie sprawdzą grupę krwi dziecka i jeżeli bedzie rh+ to podadzą mi zastrzyk... Nic się za niego nie płaci...

Ja też mam ujemne. W pierwszej ciąży do końca badając odczyn i zawsze ujemny po porodzie córka niestety krew dodania i dostałam immunoglobuline w drugiej dobie. To miało mnie chronić i chyba chroni bo teraz robię co 2mce odczyn comsa i ujemny. Więc nie wydaje na to kasy

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie tez minusowa grupa i zastrzyk po porodzie darmowy. ten płatny mogłam zrobić ok 28tc ale mój lekarz mówił że to bezsensu bo po porodzie i tak dostane[emoji4]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry