olka11135
Fanka BB :)
Zdrapki super, też ktoś pisał o ciastku z wróżbą
To też ja ale to mam dla Starego
Dla dziadków takich nie widziałam, ale pewnie też można coś takiego załatwić
Ja sporo rzeczy mam po obecnym dziecku. Choć szczerze im jestem starsza tym bardziej ostrożnie podchodzę do ciąży i porodu.
Tak na prawde przy noworodku to nie wiele potrzeba, a wiekszosc rzeczy jest na chwilę.
Na końcówce ciąży będę zastanawiać się nad brakujacymi rzeczami.
A w kwestii mowienia o 4 dziecku, szczerze obawiam się reakcji wszystkich. I najchetniej to po porodzie bym powiedziala
Mam 3 synow wiec kazdy bedzie pytal jaka jest plec.... a planuje nie pytac lekarza. I dowiedziec sie po porodzie.
Z taką nutką przez te miesiące zastanawiać się a co jesli to dziewczynka?? Choć przegladam jmiona dla chlopca ale jednak wiece
Niby nie wiele potrzeba, ja często potem mam do oddania nówki z metką, czy użyte coś jeden raz, ale powstrzymać się nie umiem. Ja jeszcze w ciąże nie zaszłam, a np. kupowałam jakieś ciuszki unisex bo bo wiadomo, że potem tej kolekcji nie będzie a jest cudna
Patrzcie co znalazłam w necie:
„Po zjedzeniu posiłku poziom progesteronu może spaść nawet o 50% w stosunku do poziomu sprzed posiłku. Dlatego zawsze należy wykonać badania krwi na czczo.”
O mega ciekawe, bo wszystkie pobrania miałam po porządnym śniadaniu. Może w środę zrobię na czczo
Jak są plamienia, to zupełnie normalne że lekarz zalecił luteinę. To naturalny progesteron który Wam w żaden sposób nie zaszkodzi, może co najwyżej pomóc. Ja po dwóch poronieniach wszystko wezmę, żeby mnie to już więcej nie spotkało.
Pytanie co @ann8547 miała na myśli pisząc "wszystko w porządku" - u mnie w 5tc na USG też lekarz mówił, że wszystko jest okej, beta przyrastała prawidłowo, progesteron był po między 15-20 więc w normie, a mimo to miałam plamienia - nie brałam na nie nic i to całe szczęście no bo ciąża była pozamaciczna. Więc ja bym pewnie brała ale tylko wtedy kiedy wiedziałabym, że pęcherzyk jest w macicy, a progesteron na niskim poziomie