reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Jeśli macie do zrobienia jakiś remont typu malowanie, położenie tapety, skręcenie mebli itp to polecam jednak się zastanowić nad zrobieniem tego wcześniej :d potem przy dziecku jest dużo trudniej. Zwłaszcza takim pełzającym/raczkującym :D wiem bo przechodziliśmy remont kuchni przy półrocznym dziecku, na najgorsze dni zamieszkaliśmy gdzieś indziej ale samo skręcanie mebli to już był problem, dobrze że mój tata nam pomógł.
O widzisz ! Cenna uwaga, bo tego nie brałam pod uwagę :D

reklama
Jeśli chodzi o wyprawie to ja mam prawie wszytko na gotowe po 15 miesięcznej córeczce. Wózek, śpiworki, dostawką, łóżeczko mamy w sumie 3 łóżeczka bo są też po mężu i jego bliźniaku masę neutralnych ubranek, rożki, kocyki, otulacze, kokon, kombinezon na wyjście ze szpitala. Jula rodzila się w styczniu wiec i na grudzien będzie jak znalazł. Jeśli chodzi o płeć to dla mnie jest to kompletnie obojetne. Nie mam tak, że chciałabym syna czy drugą córkę. Jedyna kategorią w jakiej myślę o dzieciątku jest jego zdrowie. Żeby było zdrowe.
Mąż po cichu liczy na syna. Czuję się zupełnie inaczej niż w ciąży z Julią. Bardziej podobnie jak w pierwszej ciąży która niestety poroniłam więc póki co sceptycznie do tego podchodzę.
Planujemy powiedzieć rodzicom i teściowej zaraz po badaniach a to tylko dlatego,że z teściową mieszkamy a moi rodzice są u nas średnio 4 x w tygodniu. Prowadzi y z mężem gospodarstwo rolne więc tak czy siak skumali by się że coś jest na rzeczy

Jaka patologia...ja tam marzę o takiej gromadce dzieci 😀

My zawsze też marzyliśmy o kilkorgu dzieci np. 5 - raczej zostaniemy przy 4 bo jednak możliwości finansowe, tak aby każde miało tak samo dobry start w życie jest dla nas ważne, ale ... u mnie w rodzinie jest przekonanie że powinno się mieć max. 1 dziecko 🤡

My zawsze też marzyliśmy o kilkorgu dzieci np. 5 - raczej zostaniemy przy 4 bo jednak możliwości finansowe, tak aby każde miało tak samo dobry start w życie jest dla nas ważne, ale ... u mnie w rodzinie jest przekonanie że powinno się mieć max. 1 dziecko 🤡
Wiadomo marzenia raz a kwestie finansowe dwa. Ale powiem Ci szczerze że ja pochodzę z domu gdzie było nas pięcioro mój mąż ma 3 rodzeństwa w tym brata bliźniaka i ja nie potrafię sobie wyobrazić, że Jula miałaby być jedynaczką. Jakoś nie potrafię.
No tak teraz jest bardzo popularny nowy model rodziny 2+1+ thermomix 😀

Cześć! To moja druga ciąża, mam dziecko 1 rok 3 miesięcy - to było CC.
Mam 7t.c. i ciągle mam brązowy wydzieliny z 5t.c. bez bólu. Tydzień temu na USG było wszystko w porządku. Ale lekarz powiedział mi brać profilaktyczne luteina, żeby "zatrzymać" ciążę... Ja przeciw podobnego przejmowania hormonów profilaktyczne i nie przejmuje tego.
Za 4 dni pójdę sprawdzić czy są sierduszko - już do innego lekarza.

reklama
Cześć! To moja druga ciąża, mam dziecko 1 rok 3 miesięcy - to było CC.
Mam 7t.c. i ciągle mam brązowy wydzieliny z 5t.c. bez bólu. Tydzień temu na USG było wszystko w porządku. Ale lekarz powiedział mi brać profilaktyczne luteina, żeby "zatrzymać" ciążę... Ja przeciw podobnego przejmowania hormonów profilaktyczne i nie przejmuje tego.
Za 4 dni pójdę sprawdzić czy są sierduszko - już do innego lekarza.
Jak są plamienia, to zupełnie normalne że lekarz zalecił luteinę. To naturalny progesteron który Wam w żaden sposób nie zaszkodzi, może co najwyżej pomóc. Ja po dwóch poronieniach wszystko wezmę, żeby mnie to już więcej nie spotkało.